Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Η κόρη του Παττακού ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: “Ο πατέρας μου ήθελε να αυτοκτονήσει”



Επιμέλεια: Αθανάσιος Περράκης
Από: makeleio.gr
Σήμερα ο Στυλιανός Παττακός είναι 103 ετών, ανήμπορος, αλλά και αφημένος στον δικό του κόσμο.
Ο πατέρας μου ήξερε σε τι περιπέτειες θα έμπαινε η Ελλάδα με τους χειρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου και των υπολοίπων. Όταν του μεταφέραμε τον Ιούλιο τα νέα για τα capital controls, εκείνος κούνησε το κεφάλι του και έκλεισε τα μάτια του», μας λέει η Ρένα Παττακού.
Στην ερώτησή σχετικά με την άποψη που είχε ο πατέρας της για την οικογένεια Παπανδρέου, μας απαντάει: «Μας έλεγε πάντα τα λόγια που έλεγε ο παππούς Γιώργος Παπανδρέου: αν κυβερνήσει ο γιος μου, αλίμονο στην Ελλάδα».
«Δεν έχει μετανοιώσει…»
Η κουβέντα μας φτάνει και στο αν έχει μετανοήσει για το πραξικόπημα και την επιβολή της δικτατορίας στην Ελλάδα, μιας και ήταν από τους πρωταίτιους: «Ο πατέρας μου έχει ζητήσει και συγγνώμη όπου χρειαζόταν, και το αναφέρει και στα βιβλία του.
Όμως, δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο να έχει μετανιώσει. Για την 21η Απριλίου; Όχι, δεν έχει μετανιώσει. Όταν ένας στρατιωτικός κάνει κάποια πράξη, τη σκέφτεται πολύ πριν την κάνει. Βλέπετε την Ελλάδα πώς πάει σήμερα;».
Τη ρώτησε ο δημοσιογράφος για τη Χρυσή Αυγή και την άποψη που έχει εκείνος για το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου. «Απέφευγε να απαντήσει. “Δεν τους ξέρω”, μας έλεγε και δεν γνωρίζω γιατί μας το έλεγε αυτό».
Όπως αναφέρει στην εφημερίδα η κ. Παττακού, «ο πατέρας μου πλήρωνε από την τσέπη του ακόμα και τα ταξίδια που πήγαινε και ήταν καθαρά κρατικής δαπάνης. Το ίδιο και τα γεύματα. Είχε άλλη νοοτροπία, γι’ αυτό και δεν έχει καν δικό του σπίτι».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως τονίζει η Ρένα Παττακού, είναι ένας πολίτης, ο οποίος το 1972 είχε ζητήσει να φτιαχτεί μια πλατεία στο χωριό του. Και ο Παττακός την έφτιαξε.
«Ήρθε πρόσφατα και όταν μπήκε στο σπίτι του πατέρα μου, κλαίγοντας, μου είπε: “καλά, είναι δυνατόν να έφτιαξε σε εμάς πλατείες, δημαρχείο, εκκλησίες και το σπίτι του να καταρρέει;”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more