Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Έλληνας συμβουλεύει τους Αμερικανούς Προέδρους…



podesta
Μία θέση την λίστα με τους σημαντικότερους Έλληνες των ημερών μας κατέχει επάξια ο ομογενής Τζον Ποντέστα, ο οποίος γνώρισε μεγάλη επαγγελματική επιτυχία στις ΗΠΑ ως σύμβουλος Αμερικανών Προέδρων. 
Ο κ. Ποντέστα γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1949 στο Σικάγο, από την Ελληνίδα Μαίρη Κοκόρη και τον ιταλικής καταγωγής John David Podesta.
Το 1967 αποφοίτησε από το Lane Technical High School και το 1971 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Knox College. Εν συνεχεία βρέθηκε στο Georgetown University Law Center, από όπου και πήρε το πτυχίο του το 1976.
Ο Τζον Ποντέστα διετέλεσε Σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, από τις αρχές του 2014. Άφησε, ωστόσο, τη θέση του στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να βοηθήσει την Χίλαρι Κλίντον στην Προεδρική της καμπάνια, ως επικεφαλής της. 
Την περίοδο της προεδρίας Κλίντον αποτέλεσε τον τέταρτο κατά σειρά Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του Λευκού Οίκου. Σε αυτήν την θέση παρέμεινε για 3 χρόνια, από το 1998 έως το 2001. Ήταν πρόεδρος και τώρα πλέον σύμβουλος του Κέντρου για την Αμερικανική Πρόοδο και καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Georgetown.
Όπως δήλωσε στο Reuters στις αρχές του 2015, «Πιθανότατα θα αφήσω τη θέση μου στις αρχές Φεβρουαρίου και έπειτα πρέπει να σκεφτώ τι θα κάνω με τη ζωή μου. Αν η Χίλαρι αποφασίσει να κατέβει ως υποψήφια, της έχω πει πως θα κάνω τα πάντα για να την βοηθήσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more