Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Περιοδεία του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ Απόστολου Τζιτζικώστα στη Χαλκιδική


Στη Χαλκιδική περιόδευσε  ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να σταματήσει επιτέλους την καταστροφική πολιτική της σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Τζιτζικώστας, στην κεντρική ομιλία του στον Πολύγυρο, αναφέρθηκε στην εξωφρενική επιβολή ΦΠΑ ακόμη και στα γηροκομεία, αλλά και στο μεγάλο πλήγμα που δέχεται ο τουρισμός από τα capital controls, καθώς για τη Χαλκιδική, την Κεντρική Μακεδονία και την Ελλάδα είναι από τους ελάχιστους εναπομείναντες πυλώνες ανάπτυξης.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε άμεση ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών για να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα που τείνει να αφανιστεί, αλλά και για να μην κινδυνεύσουν οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών.

Παράλληλα, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ έστειλε και μήνυμα αλλαγής στη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ή θα εγκλωβιστούμε σε μία αέναη μεταβατικότητα ή θα αγκαλιάσουμε ξανά την κοινωνία, που χάσαμε».

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Απόστολου Τζιτζικώστα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής είναι τα εξής:


-Για το 23% ΦΠΑ στην Ιδιωτική Εκπαίδευση:
«Αυτό το έκτρωμα στην Παιδεία δεν πρέπει να περάσει και δεν θα αφήσουμε να περάσει».
Τα μέτρα που ήδη ήρθαν, αλλά και όλα αυτά που έρχονται τα υπογράφει ένα προς ένα ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας, για να ξαναστήσει το παλιό κομματικό κράτος που ονειρεύεται. Αυτό το κράτος, το πληρώνουν ήδη οι πολίτες από την τσέπη τους κυρίως οι πιο αδύναμοι. Το πληρώνουν οι αγρότες με τη βαριά φορολογία. Το πληρώνουν οι γονείς μας, οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, με την επιβολή 23% ΦΠΑ ακόμα και στα γηροκομεία. Το πληρώνει και κάθε μέση ελληνική οικογένεια, κάθε γονιός που τολμά να έχει ένα όνειρο για το παιδί του. Σήμερα είναι η πρώτη μέρα του 23% στην Παιδεία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι τελικά, τόσο αδίστακτη που μετατρέπει το αγαθό της Παιδείας σε εμπορική συναλλαγή. Και έχουν το θράσος να αποκαλούν προκλητικά “πενταροδεκάρες”, τα χρήματα που από το υστέρημά του δίνει ο γονιός, για να έχει το παιδί του μια καλύτερη ευκαιρία, μια παραπάνω δυνατότητα στη ζωή.
Το είπα ξεκάθαρα και το επαναλαμβάνω. Αυτό το έκτρωμα στην Παιδεία δεν πρέπει να περάσει και δεν θα αφήσουμε να περάσει.  Τους καλώ το κάνουν πίσω και να μην διανοηθούν ξανά να βάλουν τις ιδεοληψίες τους, πάνω από το μέλλον των παιδιών της Ελλάδας.  Αυτές τις λογικές θα τις πολεμήσουμε και θα τις ξεριζώσουμε.

-Για τη ζημιά στον Τουρισμό:
«Να προχωρήσει άμεσα η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών».
Εδώ στη Χαλκιδική, πληρώσαμε το καταστροφικό επτάμηνο της “πρώτης φοράς αριστερά”: Με τη δήθεν “σκληρή” διαπραγμάτευση που έσπρωξε τη χώρα στο γκρεμό, και οδήγησε σε μαζικές ακυρώσεις τουριστικών κρατήσεων. Με τα capital controls στην αρχή της πιο δυναμικής τουριστικής περιόδου, που θα κόστιζε πολύ ακριβά στον τόπο μας,  όμως η ζημιά δεν έγινε, χάρη στις προσπάθειες των επαγγελματιών του τουρισμού, των ανθρώπων που έσωσαν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.  Πρέπει άμεσα να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Όχι μόνο μόνο γιατί είναι ζωτική για τη βιωσιμότητα του τραπεζικού τομέα, αναγκαία για τη λειτουργία της αγοράς και των επιχειρήσεων, αλλά και γιατί πρέπει να διαφυλαχθούν στο ακέραιο οι καταθέσεις όλων των πολιτώνΚανείς δεν δικαιούται να παίζει με τον μόχθο και τις αποταμιεύσεις μιας ζωής, της σκληρά εργαζόμενης ελληνικής οικογένειας.

-Για την επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας:
«Ή θα εγκλωβιστούμε σε μία αέναη μεταβατικότητα ή θα αγκαλιάσουμε ξανά την κοινωνία, που χάσαμε».
Αν θα εγκλωβιστούμε σε μία αέναη μεταβατικότητα, σε μία αδιέξοδη διαχείριση, ή θα φτιάξουμε τις προϋποθέσεις για να αγκαλιάσουμε ξανά την κοινωνία, που χάσαμε. Αν θα αφήσουμε την Παράταξή μας να συρρικνώνεται, ή θα κάνουμε μεγάλη και πάλι τη Νέα Δημοκρατία για να υπερασπιστούμε ξανά την Ελλάδα και τους Έλληνες. Σας καλώ να μην περιμένουμε άλλο και να τολμήσουμε. Να μην κάνουμε τη χάρη στο σύστημα Τσίπρα. Το σύστημα που θέλει τη Νέα Δημοκρατία καθηλωμένη, γιατί έτσι πιστεύει ότι κερδίζει χρόνο, γιατί έτσι νομίζει ότι θα διατηρηθεί στη θέση του για πολύ ακόμα. Γιατί σε αυτή τη λογική, στη λογική της επετηρίδας αντιτάχτηκα στην πράξη. Και το κάναμε, εδώ, μαζί, στη Μακεδονία, όταν απέναντι σε όλους τους μηχανισμούς, απέναντι σε όλα τα συστήματα, τολμήσαμε και διαμορφώσαμε, τη μεγαλύτερη, την πιο πλατιά κοινωνική συμμαχία που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Όπως τότε, έτσι και σήμερα το ξανακάνουμε. Όπως τότε έτσι και σήμερα θα το ξαναπετύχουμε.


Ο κ. Τζιτζικώστας σήμερα το πρωί συμμετείχε με την ιδιότητά του ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στις εορταστικές εκδηλώσεις στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά το μεσημέρι, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ξεκίνησε την περιοδεία του ως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ στη Χαλκιδική, από τα Νέα Μουδανιά, όπου επισκέφτηκε το Δήμο Προποντίδας και είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Μανώλη Καρρά, στελέχη της δημοτικής ομάδας του και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή.

Ακολούθως, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε την Κασσανδρεία και το Δήμο Κασσάνδρας, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Βασίλη Κυρίτση, τα μέλη της δημοτικής ομάδας του και τοπικά στελέχη της ΝΔ και στη συνέχεια μετέβη στη Νικήτη και το Δήμο Σιθωνίας, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Γιάννη Τζίτζιο, μέλη της δημοτικής ομάδας του και τοπικά στελέχη της ΝΔ.

Και στις τρεις πόλεις της Χαλκιδικής, ο κ. Τζιτζικώστας είχε επαφές με τους πολίτες, με εργαζόμενους, καταστηματάρχες και κατοίκους της Χαλκιδικής, που τον υποδέχτηκαν με θέρμη και ενθουσιασμό και συζήτησαν μαζί του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Τζιτζικώστας στη συνέχεια μετέβη στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο, όπου είχε σειρά συναντήσεων με το Δήμαρχο Πολυγύρου Αστέριο Ζωγράφο, τα μέλη της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής, τα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, στελέχη και μέλη της ΝΔ στην περιοχή, ενώ έκανε και στον Πολύγυρο την καθιερωμένη βόλτα, προκειμένου να συναντηθεί με τους πολίτες, όπως συνηθίζει να κάνει σε κάθε πόλη που επισκέπτεται.

Μετά το πέρας της κεντρικής ομιλίας του στον Πολύγυρο, ο κ. Τζιτζικώστας θα έχει συνάντηση με νεολαίους της ΝΔ στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία,
Γραφείο Τύπου Απόστολου Τζιτζικώστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more