Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Με bail in πιέζουν οι Ευρωπαίοι- Πανικός στο Μαξίμου!



maximou

Με μαστίγιο και καρότο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν στην Αθήνα…
Μετά την πολλά υποσχόμενη επίσκεψη του Φρασουά Ολάντ, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, προσγείωσε απότομα την ελληνική κυβέρνηση στις υποχρεώσεις της και την σκληρή πραγματικότητα!
Μπορεί η συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό να πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ωστόσο προκάλεσε πανικό στο Μαξίμου, καθώς τόνισε πως η Κομισιόν δεν αποσυνδέει την αξιολόγηση από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ο κ. Ντομπρόφσκις εκφράζει την σκληρή γραμμή της Γερμανίας που αυξάνει την πίεση στην ελληνική κυβέρνηση. 
"Πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και μετά να αρχίσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών" διαμηνύει ο Ντομπρόφσκις.
Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι αυτό πρέπει να γίνει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, για να προστατευθούν οι καταθέσεις. 
Διαφορετικά, στην περίπτωση που η αξιολόγηση καθυστερήσει και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου τότε από την αρχή του επόμενου θα ισχύσει το νέο καθεστώς για τις τράπεζες με κούρεμα των καταθέσεων. 
Από τη μία ο Ντομπρόφσκις φαίνεται αδιάλλακτος από την άλλη, η ελληνική κυβέρνηση, ανήμπορη να αντιδράσει, υπό την απειλή του κουρέματος των καταθέσεων, είναι ευάλωτη σε πιέσεις και πρώτα απ όλα στο θέμα των κόκκινων στεγαστικών δανείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more