Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Έκτακτο: Σφαγή τζιχαντιστών από τον ρωσικό στρατό στη Συρία...Η μάχη στη Συρία τείνει να μετατραπεί σε μαζική σφαγή κατά των ισλαμιστών με πολλές εκατοντάδες να χάνουν τη ζωή τους από συριακά και ρωσικά πυρά. Νεκροί έπεσαν ισλαμιστές από Νταγκεστάν, Τυνησία, Λιβύη, Σαουδική Αραβία, Τουρκία και Σουδάν ενώ βρέθηκε αμερικανικός οπλισμός ανάμεσά τους.


Οι Ρώσοι παρείχαν δορυφορικές φωτογραφίες, UAV πετούσαν διαρκώς και παρείχαν πληροφορίες για χειρουργικά χτυπήματα στους ισλαμιστές ενώ οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πήραν τον πλήρη έλεγχο των επιχειρήσεων στο Χαλέπι για να λυθεί η πολιορκία της βάσης Kuweires. Ταυτόχρονα ρωσικά μαχητικά Su-25 εγγύς υποστήριξης σφυροκοπούσαν τις θέσεις των ισλαμιστών.

Την Παρασκευή το πρωί, ο Συριακός στρατός με την 67η Ταξιαρχία μαζί με τις Εθνικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας, τη Χεζμπολάχ και επίλεκτη ομάδα Ρώσων Πεζοναυτών επιτέθηκαν στα οχυρά των ισλαμιστών στην αρχαία πόλη της Παλμύρας και τους σφυροκόπησαν στο στρατηγικό ύψωμα του Tal SyriaTel με είκοσι από αυτούς να πέφτουν νεκροί. Bόρεια της Παλμύρας ο Συριακός στρατός κατέλαβε τις πετρελαιοπηγές του Jabal Al-Sha’ar που ήλεγχαν οι τρομοκράτες του ISIS οι οποίοι αριθμούσαν 2.000 στρατό στην περιοχή αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more