Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Έκτακτο: Κατηγορείται στέλεχος του ΔΝΤ για φοροδιαφυγή

ro
Δικαστήριο της Μαδρίτης, ερευνά εντατικά την υπόθεση φοροδιαφυγής που λέγεται πως διέπραξε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ροδρίγο Ράτο, και διέταξε το παγώσουν ορισμένα περιουσιακά στοιχεία του, καθώς δεν κατέθεσε το κατάλληλο ποσό για να καλυφθούν τυχόν φορολογικές οφειλές που εκκρεμούσαν.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο διευκρίνισε ότι πάγωσε περιουσιακά στοιχεία ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της σύνταξης που παίρνει από το ΔΝΤ.
Ο Ράτο, ο οποίος είναι πρώην αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης και στέλεχος του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος, έχει αναμειχθεί το όνομά του  σε πολλές δικαστικές διαμάχες τα τελευταία χρόνια. Τα σκάνδαλα αυτά, όπως των δανείων που χορηγούσε η τράπεζα Bankia την εποχή που ήταν πρόεδρός της, τον έχουν διαπομπεύσει και οι πολίτες έχουν εναντιωθεί στο πρόσωπό του.
Η έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος εστιάζει στην περιουσία του κ. Ράτο. Παράλληλα, άλλο δικαστήριο ερευνά επίσης τη φερόμενη κατάχρηση εταιρικών πιστωτικών καρτών για προσωπικά έξοδα όταν ο κ. Ράτο ήταν επικεφαλής της τράπεζας.
Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ αρνείται την εμπλοκή του στις παραπάνω υποθέσεις και καμία έρευνα δεν έχει ακόμη εκδικαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more