Υλικά:
- 500gr. φύλλο κρούστας
- ½ φλιτζάνι τσαγιού βουτύρου
- 1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι
- 1kg πιπεριές πράσινες και κόκκινες
- 750gr. γάλα
- 750gr. τυρί φέτα
- 6 αυγά
- 5 ντομάτες
- 200gr. φρέσκο βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
- 1 ποτήρι του κρασιού γάλα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε ώσπου να πήξει.
- Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στην κρέμα μόλις κρυώσει.
- Προσθέτουμε το θρυμματισμένο τυρί και το πιπέρι.
- Κόβουμε σε κομματάκια τις πιπεριές και της τηγανίζουμε ελαφρά.
- Σοτάρουμε στο βούτυρο τις ντομάτες κομμένες σε φέτες.
- Στρώνουμε τα μισά φύλλα και βουτυρώνουμε το καθένα με ένα πινέλο.
- Απλώνουμε το μείγμα του τυριού στα φύλλα και βάζουμε από πάνω τις πιπεριές και τις ντομάτες.
- Καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα και βρέχουμε το τελευταίο φύλλο με γάλα.
- Ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου