Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Τυρόπιτα με πιπεριές από τη Χαλκιδική


Υλικά:
  • 500gr. φύλλο κρούστας
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού βουτύρου
  • 1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι
  • 1kg πιπεριές πράσινες και κόκκινες
  • 750gr. γάλα
  • 750gr. τυρί φέτα
  • 6 αυγά
  • 5  ντομάτες
  • 200gr. φρέσκο βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
  • 1 ποτήρι του κρασιού γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε ώσπου να πήξει.
  2. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στην κρέμα μόλις κρυώσει.
  3. Προσθέτουμε το θρυμματισμένο τυρί και το πιπέρι. 
  4. Κόβουμε σε κομματάκια τις πιπεριές και της  τηγανίζουμε ελαφρά.
  5. Σοτάρουμε στο βούτυρο τις ντομάτες κομμένες σε φέτες.
  6. Στρώνουμε τα μισά φύλλα και βουτυρώνουμε το καθένα με ένα πινέλο. 
  7. Απλώνουμε το μείγμα του τυριού στα φύλλα και βάζουμε από πάνω τις πιπεριές και τις ντομάτες.
  8. Καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα και βρέχουμε το τελευταίο φύλλο με γάλα.
  9. Ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more