Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Παρέμβαση Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ (GUE/NGL) Κώστα Χρυσόγονου για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας στην ΕΕ στην Ολομέλεια του ΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)




"Πριν από ένα χρόνο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δέχθηκε την Αλβανία ως υποψήφια για ένταξη στην Ένωση, αναγνωρίζοντας έτσι έμμεσα ότι η Αλβανία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ωστόσο, η αλβανική κυβέρνηση, ως σύγχρονος Κρέων, εξακολουθεί και σήμερα να αρνείται την αναζήτηση και ταυτοποίηση των οστών των χιλιάδων Ελλήνων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν εκεί υπερασπιζόμενοι ηρωικά την πατρίδα τους απέναντι στον ιταλικό φασισμό το 1940-1941.  Παρά το γεγονός ότι ανέλαβε σχετική υποχρέωση με την υπογραφή της ελληνοαλβανικής συμφωνίας του 2009. Αυτό συνιστά προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των συγγενών των πεσόντων, οι οποίοι αδυνατούν να τους ενταφιάσουν και να εκπληρώσουν το ηθικό χρέος της Αντιγόνης απέναντι στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Αν η Αλβανία θέλει να προχωρήσει στην ενταξιακή διαδικασία πρέπει να εφαρμόσει τη συμφωνία του 2009, όπως και τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων και ειδικότερα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στο έδαφός της."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more