Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Δωρεάν Νομική Κάλυψη για Νέους

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας σας ενημερώνει για την δυνατότητα χρήσης του προγράμματος “Νομική Βοήθεια για Νέους” (Youth Legal Aid) της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στο οποίο εντάχθηκε πρόσφατα ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκιδικής.   
Αντικείμενο του προγράμματος είναι η δωρεάν νομική συνδρομή σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες νέων (ομάδες-στόχος), η οποία καλύπτει την εκπροσώπησή τους τόσο εξωδικαστικά όσο και ενώπιον των δικαστηρίων. Τις υποθέσεις των ατόμων που μπορούν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα αναλαμβάνουν νέοι δικηγόροι έως 35 ετών.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι διττός. Αφενός στοχεύει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού που συχνά υφίστανται οι ομάδες στόχος, ενισχύοντας πρακτικά τη δυνατότητα διευθέτησης νομικών ζητημάτων ή/και προσφυγής τους στη δικαιοσύνη, ενώ αφετέρου ενθαρρύνει και υποστηρίζει τους νέους δικηγόρους στην ανάληψη τέτοιων υποθέσεων.
Η νομική συνδρομή παρέχεται για υποθέσεις που αφορούν σε:
  1. Ανήλικους Παραβάτες
  2. Κακοποιημένους ανήλικους και νέους έως 30 ετών
  3. Πρόσφυγες έως 30 ετών
  4. Παλιννοστούντες έως 30 ετών
  5. Νέους θεραπευόμενους από τοξικές ουσίες έως 30 ετών, που βρίσκονται στο στάδιο της κοινωνικής επανένταξης ή έχουν ολοκληρώσει αναγνωρισμένο πρόγραμμα απεξάρτησης.
ή/και έχουν ως αντικείμενο:
  1. Εργασία Ανηλίκων
  2. Παράνομη Διακίνηση και Εμπορία ανθρώπων (trafficking and smuggling) έως 30 ετών
  3. Χρήση απαγορευμένων ουσιών από νέους έως 30 ετών
Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες που αφορούν στην παροχή νομικών υπηρεσιών στις ομάδες-στόχο και συγκεκριμένα:
  1. Έξοδα παράστασης δικηγόρου στο δικαστήριο, όπως αυτά ορίζονται βάσει των γραμματίων προείσπραξης και αποδεικνύονται από θεωρημένες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα δικηγόρων.
  2. Έξοδα παράστασης δικηγόρων για εξωδικαστικές ενέργειες, όπως αυτά ορίζονται από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο και αποδεικνύονται από θεωρημένες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα δικηγόρων.
Για διευκρινήσεις σχετικά με το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκιδικής, τηλέφωνο επικοινωνίας 2371022397


1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΟΝΕΙΡΑ ΑΠΑΤΗΛΑ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ ΠΟΥ ΟΙ "ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ" ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ. ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more