Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας

Ενημέρωση για το ταξίδι στις Βρυξέλες έκανε ο Δήμαρχος Αλμωπίας
Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος ενημέρωσε το σώμα για το ταξίδι του στις Βρυξέλες και τα αποτελέσματα αυτού μιας και υπήρξε πληροφόρηση για Ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και για το νέο ΕΣΠΑ. Ο κος Μπίνος συμμετείχε στην αποστολή που πήρε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.
Αμέσως μετά την επιστροφή του στην Αθήνα επισκέφτηκε Υπουργεία και υπηρεσίες μαζί με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη. Τα κύρια θέματα που είδαν ήταν το Τάγμα Εθνοφυλακής  καθώς και για την καθαρισμό του δρόμου Κερασιάς-Χιονοδρομικού. Ακόμη συζήτησαν για το έργο ύδρευσης της Αριδαίας στη Σωσάνδρα καθώς εκεί υπήρξε μακροχρόνια αδράνεια. Πάντως η ΔΕΥΑ θα προσφύγει εναντίον της απόφασης που υπάρχει από την Περιφέρεια για τον καταλογισμό από τη μη λειτουργία του ώστε να κερδίσει χρόνο και να βρει τα χρήματα που χρειάζονται για την αποπεράτωση του έργου. Άλλο ένα θέμα που είδαν ήταν για το ΧΥΤΑ και το αποχετευτικό της Αριδαίας και επισκέφτηκαν το πράσινο ταμείο καθώς από φέτος το ταμείο δίνει τα χρήματα απευθείας στους Δήμους για αξιοποίηση.  Ακόμη επισκέφτηκαν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και βεβαιώθηκε ότι εξασφαλίστηκαν οι άδειες για την αγροτική οδοποιία.  Κωσταντία-Μηλιά-Φούστανη-Θηριόπετρα, Ξιφιανή-Μηλιά-Πρόμαχοι δόθηκαν οι άδειες ώστε τα έργα να εκτελεστούν.

Στην ΚΕΔΕ με δικά τους χρήματα οι αιρετοί
Στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί στην Χαλκιδική στις 7-8-9 Μαΐου θα δώσουν τα παρόν όσοι αιρετοί το επιθυμούν. Μάλιστα επειδή δεν φτάνουν τα χρήματα θα πρέπει οι αιρετοί να βάλουν την συμμετοχή τους.

Αδειοδοτήσεις για τις πλατείες
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος αναμένεται η αδειοδότηση για την ανάπλαση της κεντρικής εισόδου της Αριδαίας, 18 πλατειών καθώς και του χώρου του Β΄ Δημοτικού σχολείου.

Βρέθηκε ανάδοχος για το ασανσέρ
Βρέθηκε ο ανάδοχος για το ασανσέρ που θα ανεβάζει τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου Αλμωπίας.  Ο κος Μπίνος τόνισε ότι ο Δήμος Αλμωπίας δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο. Αναφορικά με το ηλεκτρολογικό υλικό ανάδοχος της προμήθειας αναδείχθηκε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κος Σπρίτος. Μάλιστα δόθηκαν περισσότερα χρήματα για την προμήθεια ώστε να μην ξαναμείνει ο Δήμος Αλμωπίας χωρίς φώτα. Μάλιστα έχουν γίνει προμήθειες για λάστιχα, χρώματα, όλα τα αυτοκίνητα του Δήμου ασφαλίστηκαν. Τέλος αναφορικά με τις λακκούβες 30.000 ευρώ θα δοθούν για τον Εξαπλάτανο και 30.000 ευρώ για την Αριδαία. Ο κος Μπίνος τόνισε ότι οφείλει να βελτιώσει την καθημερινότητα και γίνονται μεγάλες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.


Γράφει η Αντιγόνη Στεφανίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more