Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Διεκόπη η συνέντευξη Τύπου Ντράγκι μετά από εισβολή διαδηλώτριας. 'Κάτω η δικτατορία της ΕΚΤ', φώναζε

Επίθεση διαδηλώτριας εναντίον του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η συνέντευξη Τύπου. Δείτε σε βίντεο τις αντιδράσεις του κεντρικού τραπεζίτη (Pics)

Η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι διακόπηκε για λίγο σήμερα όταν μια νεαρή γυναίκα που διαμαρτυρόταν για την πολιτική του ιδρύματος πήδηξε κυριολεκτικά πάνω στο τραπέζι που βρισκόταν μπροστά του.
Η νεαρή γυναίκα, περίπου 20 ετών, σκαρφάλωσε στο τραπέζι μπροστά από τον Ντράγκι φωνάζοντας στα αγγλικά: "Σταματήστε τη δικτατορία της ΕΚΤ", ενώ παράλληλα έριξε στον πρόεδρο της ΕΚΤ διάφορα αντικείμενα, μεταξύ αυτών φύλλα χαρτί και κομφετί.
Στο μαύρο μπλουζάκι που φορούσε η νεαρή, το όνομα της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό, ήταν γραμμένο το ίδιο σύνθημα με διαφορετική την ορθογραφία της λέξης δικτατορία: "End ECB Dick-tatorship".
Ο Ντράγκι, ο οποίος σήκωσε τα χέρια του για να καλύψει το πρόσωπό του από την επίθεση, έμοιαζε έκπληκτος, όμως δεν τραυματίστηκε και λίγο αργότερα συνέχισε χαμογελαστός τη συνέντευξη Τύπου.

Η ΕΚΤ σταμάτησε την απευθείας μετάδοση της συνέντευξης Τύπου την ώρα που άνδρες της ασφάλειας άρπαξαν τη νεαρή για να την απομακρύνουν.
Εκείνη πάντως πρόλαβε να σηκώσει το χέρι της και να σχηματίσει με τα δάχτυλά της το σήμα της νίκης χαμογελώντας, καθώς δύο άνδρες με γκρι κοστούμια την απομάκρυναν κρατώντας την από τα χέρια και τα πόδια.
Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η ταυτότητα της γυναίκας ούτε και οι λόγοι της διαμαρτυρίας της.

Τι έγραψε ο δημοσιογράφος Peter Spiegel των Financial Times:


Λίγη ώρα αργότερα ο επικεφαλής της ΕΚΤ συνέχισε την συνέντευξη Τύπου, αφού πρώτα σκούπισε τα χαρτιά που του είχε πετάξει η γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more