Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Απόφαση του ΣτΕ, σχετικά με την μη παραχώρηση παραλιών και αιγιαλού στους δήμους‏

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 646/2015 απόφαση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίθηκε παράνομη ォη συλλήβδην παραχώρησηサ με Κοινή Υπουργική Απόφαση του συνόλου των αιγιαλών και παραλιών στους ΟΤΑ α΄ βαθμού για την τοποθέτηση καθισμάτων, ομπρελών, ξαπλωστρών, αναψυκτηρίων, κανό, θαλάσσιων ποδηλάτων καθώς και η μεταβίβαση σε τρίτους εκ μέρους των ΟΤΑ του δικαιώματος απλής χρήσης.


Κατόπιν αυτής της απόφασης  ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας θα ήθελε να εκφράσει την αντίθεσή του, καθότι θεωρεί ότι ο Δήμος μας έχει συμβάλει με τις ενέργειές του όλα αυτά τα χρόνια στην  τουριστική αξιοποίηση με έργα καθώς και στην εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των λουομένων με την τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις παραλίες μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο και εκφράζει την επιθυμία να παραμείνει στους Δήμους το δικαίωμα χρήσης και διαχείρισης των ακτών καθώς εμείς γνωρίζουμε καλύτερα τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας. 

Την αντίθεσή της στην απόφαση του ΣτΕ εξέφρασε και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τον πρόεδρο, δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη να ζητά την παραχώρηση με νομοθετική ρύθμιση στους δήμους από την Πολιτεία της χρήσης και διαχείρισης παραλίας και αιγιαλού.


Ο Δήμαρχος 

Εμμανουήλ Καρράς  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more