Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ έρχεται με φόρα πριν το Ρωσικό Αέριο;

«Μετά το γενικό πόλεμο θα ζήση ο λύκος με τ΄αρνί» Πατρο Κοσμάς Αυτό που ταλαιπωρεί σήμερα την χειμαζόμενη ανθρωπότητα...
«Μετά το γενικό πόλεμο θα ζήση ο λύκος με τ΄αρνί» Πατρο Κοσμάς
Αυτό που ταλαιπωρεί σήμερα την χειμαζόμενη ανθρωπότητα είναι ένα παγκόσμιο ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΚΟ που με την σειρά του φέρνει τον ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ όπως τον ονοματίζει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο οποίος ενισχύει και την ελπίδα μας με το τι πρόκειται να συμβεί μετά από αυτόν.

Και ενώ η εξαντλημένη Ελλάδα από την μνημονιακή λαίλαπα κάνει φιλότιμες προσπάθειες να απαλλαγεί από την μέγγενη των υπογραφών των μνημονίων συντονίζοντας την ενεργειακή πολιτική της με αυτή των Ρώσων…
¨ Για άμεση υπογραφή δημιουργίας του αγωγού που θα φέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ελλάδα έρχεται αύριο το «αφεντικό» της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Μόσχα.
Σημειώνεται ότι με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας η Ρωσία «μπαίνει» ανάμεσα στις δύο χώρες σαν «σφήνα» ασφαλείας αφού απ ουδέν δεν θα ήθελε να συμβεί κάποια κρίση που να δημιουργήσει πρόβλημα στον αγωγό. Τα ελληνικά σύνορα θα αποκτήσουν την προστασία της Μόσχας, καθώς ο μόνος που έχει αναθεωρητική πολιτική είναι η Άγκυρα.
Επιβεβαιώνεται έτσι άμεσα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π.Λαφαζάνης, ο οποίος νωρίτερα σήμερα το πρωΐ είχε δηλώσει ότι «πολύ γρήγορα ίσως και μέσα στην εβδομάδα να έχουμε υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την Ρωσία για τον αγωγό φυσικού αερίου και στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανό να έχουμε μια χρηματοδοτική ένεση προς το ελληνικό Δημόσιο.»
¨H ρωσική εταιρεία θα υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της και θα κατασκευάσει τον αγωγό έως τα ελληνοτουρκικά σύνορα Το ενδιαφέρον πολλών χωρών να μετέχουν στην κατασκευή των υποδομών του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak στο ρωσικό δίκτυο «Ρωσία-24».
Σύμφωνα με το ρώσο υπουργό ενέργειας, ο αγωγός, θα μεταφέρει όγκους φυσικού αερίου, μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων, δηλαδή μέσω Τουρκίας, Ελλάδας, FYROM, Σερβίας, Ουγγαρίας, με κατάληξη στην Αυστρία.
Στο ζήτημα του ρωσικού αγωγού επανήλθε και ο επικεφαλής της «Gazprom», Alexei Miller, ο οποίος δήλωσε στο ίδιο δίκτυο ότι η ρωσική εταιρεία θα υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της και θα κατασκευάσει τον αγωγό έως τα ελληνοτουρκικά σύνορα, «όμως σε ότι αφορά στη δημιουργία υποδομών στο έδαφος πλέον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό είναι ήδη ζώνη ευθύνης της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
«Θα περιμένουμε έως εκείνη τη στιγμή, που θα εμφανιστούν υποδομές και από την άλλη πλευρά», είπε ο Miller, σημειώνοντας ότι προς το παρόν η «Gazprom» δεν έχει δεχτεί προτάσεις, για συμμετοχή της στην κατασκευή νέων αγωγών σε ευρωπαϊκό έδαφος.¨
Όλα αυτά δείχνουν ότι η Ελληνική Ενεργειακή Στρατηγική προσπαθεί ¨να βάλει το νερό στο αυλάκι¨.
Την ίδια στιγμή όμως κάποιοι προσπαθούν απεγνωσμένα ¨να βγάλουν το νερό από το αυλάκι¨ και να ξεκινήσουν γεωστρατηγικά γεγονότα που θα ανατρέψουν συμφωνίες και σχεδιασμούς πριν την ώρα τους.
¨Ανακοινώθηκε η άρση απαγόρευσης της μεταφοράς των Α/Σ S-300 στο Ιράν. Η παραγγελία που είχε παγώσει προχωρά κανονικά και η παράδοση των πρώτων συστοιχιών θα γίνει άμεσα. Η εξέλιξη αυτή έρχεται αμέσως μετά την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τον Νετανιάχου και τους Σαουδάραβες χορηγούς του. Ενδεχόμενο αεροπορικό χτύπημα κατά του Ιράν με τους S-300 θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί.¨

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more