Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

AgroNea 32 & 33 24-4-2015‏

Δυνατοί δεν είναι αυτοί που πάντα κερδίζουν, αλλά αυτοί που δεν τα παρατάνε όσες φορές κι αν αποτύχουν. Liam Prayne.


Πιστεύω ότι ένα κράτος που προσπαθεί να ευημερήσει, φορολογώντας την ευημερία, είναι σαν ένα άνθρωπο που στέκεται μέσα σε ένα καλάθι και προσπαθεί να σηκώσει τον εαυτό του τραβώντας την χειρολαβή του καλαθιού. Winston Churchill. 

O αείμνηστος  Αλ. Σακελλάριος  σε μία αλησμόνητη αυτό-συνέντευξη στον εαυτό του!
Αν ο Θεός ήταν Έλληνας, τι θα έκανε; Θα κατέστρεφε τον κόσμο για την ασφάλεια.
Ποια είναι τα τρία κακά του Νεοέλληνα; Είναι τέσσερα, γιατί δεν τα παραδέχεται κιόλας.
Είμαστε παράξενοι & μαζοχιστές. Πάντα έχουμε εναλλακτικό πρόβλημα για κάθε λύση!
Διαφθορά; Οι Έλληνες χωρίζονται σε αμετανόητους άτιμους & μετανιωμένους τίμιους
Γραφειοκρατία είναι οι διαδικασίες που ακολουθούν τα προβλήματα όταν τα απασχολεί κάποια σοβαρή λύση. Στην Ευρώπη, αντιστοιχούν τρία δέντρα σε κάθε κάτοικο. Στην Ελλάδα, αντιστοιχούν τρεις εμπρηστές σε κάθε δέντρο. 
Τι απρόσμενο περιμένεις; Μια καλύτερη Ελλάδα. Tι απίστευτο πιστεύεις; Τη Θεία Δίκη.
Σε τι υπερτερεί ο Έλληνας και σε τι ο Ευρωπαίος; Σε όλα υπερτερεί ο Ευρωπαίος. Γιατί ο πολιτισμός του έχει τις ρίζες του στην Ελλάδα κι ας μην το παραδέχεται. Ενώ ο Έλληνας υστερεί, γιατί ο πολιτισμός του βασίζεται στην Ευρώπη και το καμαρώνει.
Αξιοκρατία λέμε τα προσόντα που απαιτούνται για να υπερπηδήσουμε έναν καλύτερό. Ελπίζεις; Την ελπίδα τη φτιάχνεις με όση απελπισία σου έχει απομείνει.
Αν ποτέ πει να ξεβρομίσει αυτός ο τόπος, πολύ φοβάμαι ότι θα μείνει μόνον ο τόπος!
Αλέκος Σακελλάριος. www.capital.gr

Το περιφερειακό επίπεδο είναι το καταλληλότερο πεδίο οργάνωσης ενός δικτύου συντονισμού, μηχανισμού υποστήριξης. Διότι έχουμε σήμερα ένα απροετοίμαστο, ανέτοιμο & ανώριμο τοπικό επίπεδο και ένα απρόσωπο, απάνθρωπο, γραφειοκρατικό, μακρινό (αν όχι εχθρικό) κεντρικό πανελλήνιο επίπεδο. Δ. Φεγγίτης, ΕΕΤΑΑ, 1/4/2015.

Για να ανεβάσουμε τον πεσμένο αιματοκρίτη με φυσικό τρόπο, παίρνουμε250 γρ σπόρους ιπποφαές και 250 γρ μαύρη σταφίδα. Τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα κάνουμε έναν πολτό, που φυλάσσουμε στο ψυγείο μας. Παίρνουμε 2 κουταλιές της σούπας κάθε φορά και το τοποθετούμε σε μια μεγάλη κούπα ζεστού τσαγιού. Το κάνουμε 2-3 φορές την ημέρα. Χ. Μπαρτζώκας (τα γιατροσόφια δεν αντικαθιστούν την ιατρική. Είναι από βιώματα). giatrosofia-bartzokas.blogspot.gr, 15/1/2015.

«Κοιτάξτε, στην Ελλάδα δεν χωράνε συνταξιούχοι, γιατί έχουν ναυαγήσει τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν χωράνε νέοι, γιατί η ανεργία έχει αυξηθεί, δεν χωράνε τα μωρά, γιατί δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί. Προφανώς δεν χωράνε και οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, γιατί δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας και δομές. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα».... Αν. Υπουργός Μετανάστευσης. Τ. Χριστοδουλοπούλου. Εφημερίδα των Συντακτών. www.axisradio.gr, 11/4/2015. 

Η πληρωμή φόρων ενός γραφειοκράτη της κυβέρνησης, προς την κυβέρνηση του, μέσω κρατήσεων επί του μισθού του, αποτελεί λογιστική φαντασίωση. Στην πραγματικότητα έχει έσοδα όσα λαμβάνει, και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ εισφορές σε ταμεία και εφάπαξ …. Μάρεϊ Ροθμπαρντ. Man Economy & State. 

Τα τελευταία 50 χρόνια καταγράφεται δραματική μείωση των πληθυσμών των ειδών. Έχουμε εξοντώσει το 83% των ψαριών της Μεσογείου και αν συνεχίσουμε θα καταλήξουμε στην εξαφάνισή τους. Ζ. Μπέφ, Αθήνα, 5/2/2015, biokipos.blogspot.gr, 

Φόροι και ασφαλιστικές εισφορές "τρώνε" το 43,4% του μισθού την Ελλάδα, ενώ ο 
μέσος όρος στον ΟΟΣΑ είναι 26,9% το 2004. Οι οικογένειες με παιδιά φορολο-
γούνται αναλογικά 3 μονάδες περισσότερο από όσους χωρίς οικογένεια, 
ενώ στον ΟΟΣΑ είναι κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερη. Μετά την 
Ελλάδα, ακολουθούν Βέλγιο (40,6%) & Γαλλία (40,5%) ενώ τα χαμη-
λότερα σημειώνονται σε Ν.Ζηλανδία-3,8%, Χιλή-7%, Ελβετία-9,8% 
& Ιρλανδία(9,9%). ΟΟΣΑ. ΑΠΕ. Μ. Κοντορούση, 15/4/2015


Όποιος είναι φίλος με όλους, δεν είναι φίλος με κανένα. Αριστοτέλης.

Το ηλεκτρονικό περιοδικό Κοινωνική Οικονομία βρίσκεται στο: http://isem-journal.blogspot.gr/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%82%20%CE%91%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85%202015 και τα περιεχόμενά του τεύχους 4, Απρίλιος Ιούνιος 2015 είναι:
-Αγροτικοί Συνεταιρισμοί & Οικονομική Κρίση. Υπάρχουν Διέξοδοι; Απόψεις Στελεχών
-Συνεταιριστική Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων & Αναξιοποίητες Δυνατότητες Ελλάδας
-Απελευθερώνοντας το δυναμικό της κοινωνικής οικονομίας για την ανάπτυξη της ΕΕ.
-Ανακοίνωση Ευρ. Επ: Βελτίωση λειτουργίας αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων στην ΕΕ (Βρυξέλλες 28.10.2009, COM(2009)591 τελικό) & Γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής ΟΚΕ 
-Γνωμοδότηση της Ευρ ΟΚΕ: «Εμπορικές σχέσεις μεταξύ μεγάλων εταιρειών λιανικού εμπορίου & των προμηθευτών τροφίμων–σημερινή κατάσταση» NAT/571, 2013
-Ανακοίνωση της Ευρ. Επ «Αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών (ΑθΕΠ) στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων από επιχείρηση σε επιχείρηση», (COM92014) 472
-Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Δράσης 2014-2018, ΕΑΣ Αργολίδας – ΡΕΑ.
-Οι μεγάλες Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης
-Πρωτοβουλία Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Περιφερειακής Ανάπτυξης-ΚΑΠΑ

Τον Ιαν 2009, πολλοί αγρότες είχαν κατέβει στις Εθνικές οδούς. Η Κυβέρνηση, (σε συνεννόηση με αγροτοσυνδικαλιστές?) με ΥπΑΑΤ τον κ. Χατζηγάκη, αποφάσισε να μοιράσει μέσω ψεύτικων αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ το ποσό των 425.000.000€ (ΚΥΑ 262037 ΦΕΚ Β΄ 155/2.2.2009). Η Ελλάδα οδηγήθηκε στο Ευρ. Δικαστήριο.
Η Ευρ. Επιτροπή έκρινε ότι ήταν παράνομες και έπρεπε να ανακτηθούν από τους αγρότες. Η Ελλάς προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο στις 16.7.2014 έβγαλε καταδικαστική απόφαση για την Ελλάδα.
Στις 3 Δεκ 2014, η Ελλάδα έχασε και τα ασφαλιστικά μέτρα για το "Πακέτο Χατζηγάκη" και έτσι, εντός 4 μηνών, οι αγρότες έπρεπε να επιστρέψουν εντόκως τα ποσά που εισέπραξαν. Όσοι αγρότες δεν τα επιστρέψουν θα αποκλεισθούν από κάθε άλλη ενίσχυση. Η μέση αποζημίωση ήταν 487€, 83 αγρότες εισέπραξαν 30-100.000€, για 783 αγρότες η μέση αποζημίωση ήταν 19.330 και για 1.818 αγρότες ήταν 11.600€.
Ο ΕΛΓΑ συνήψε 10ετές δάνειο 425.000.000€ με εγγύηση Ελλ. Δημοσίου 
Επειδή δεν τόλμησε καμιά Ελλ Κυβέρνηση να απαιτήσει από τους αγρότες τα χρήματα (μέχρι Απρ 2015), είναι βέβαιη η επανα-καταδίκη της Ελλάδος και νέα πρόστιμα.
Οι μελλοντικές επιδοτήσεις προς αγρότες, που έλαβαν «Χατζηγάκη», αμφισβητούνται. 
Οι εισφορές προς ΕΛΓΑ αυξήθηκαν στο 4%, μειώνοντας την ανταγωνιστικότητα.
Το δάνειο ΕΛΓΑ-425.000.000€, θα το πληρώσουμε όλοι μαζί μέσω της φορολογίας.
Το δικαστήριο είπε ότι ο ΕΛΓΑ δεν είναι ούτε ασφαλιστικός οργανισμός, ούτε ταμείο αλληλεγγύης, που σηματοδοτεί εμπόδια σε αποζημιώσεις για πραγματικές μελλοντικές καταστροφές. Αποσπάσματα από Α. Παπαχρήστου, marketnews.gr, 23/12/2014. 

Οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούν «ένα τρομερό παρασιτικό σώμα που περικλείει την κοινωνία όπως ο εμβρυικός σάκος που καλύπτει το κεφάλι του βρέφους και κλείνει τους πόρους του». Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν κανένα οικονομικό λόγο ύπαρξης αλλά αποτελούν μια «τεχνητή κάστα που συνυπάρχει με τις πραγματικές κοινωνικές τάξεις και για την οποία η διατήρηση του καθεστώτος είναι θέμα αυτοσυντήρησης». Κ. Μαρξ. Γ. Καρράς. Π. Μανδραβέλης, 16/4/2015. 

Στα επόμενα χρόνια πρέπει να απεγκλωβιστούμε από τις στρεβλώσεις που έκαναν 
οι επιδοτήσεις, δεδομένου κιόλας ότι ο προϋπολογισμός της ΚΑΠ συρρικνώνεται, 
επομένως οι αγρότες θα πρέπει να μάθουν να ζουν και χωρίς τις επιδοτήσεις. 
Καθ Χ. Κασίμης. ΓΓ ΥπΑΑΤ, Α. Μπίκας. 16/4/2015. 

Σταματήστε τον πονοκέφαλο σε χρόνο ρεκόρ με 1 λεμόνι στυμμένο σε
ένα ποτήρι και 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι. Ανακατέψτε καλά και 
προσθέστε νερό. Αυτό ήταν! (καλύτερα ελληνικά βιολογικά λεμόνια
& ορυκτό άλας, χωρίς επεξεργασία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more