Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡ.ΒΡ. 1 – 3




ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΠΕΛΛΑΣ 2014 – 15 ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
Ο ΚΑΜΠΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΤΟΥ !

Γράφει ο Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου

    Παρακολουθώ τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ από το 1987 ανελλιπώς, έχω περιγράψει αμέτρητα παιχνίδια μικρής ή μεγάλης σημασίας, μα η φετινή πορεία της ομάδας μας και πολύ περισσότερο το παιχνίδι της Κυριακής μέσα στην Αριδαία, σίγουρα θα γραφτούν με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΑΠΟΛΩΝΑ. Ο ΄΄ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ΄΄  φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα στην κυριολεξία μέσα στις έδρες των συνδιεκδικητών του ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΥ, ΑΛΜΩΠΟΥ, & ΑΣΠΡΟΥ, συντρίβοντάς τους και αποδεικνύοντας ότι την ποδοσφαιρική περίοδο 2014 – 15 ήταν η καλύτερη ομάδα. Το πάθος, η θέληση, η δίψα για τη νίκη ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων των παιδιών, όχι μόνο την ώρα του αγώνα, αλλά όλη την προηγούμενη εβδομάδα, όλο το χρόνο φέτος !    
     Αξίζουν συγχαρητήρια λοιπόν ο καθένας ξεχωριστά γιατί έδειξαν την μεγάλη ποδοσφαιρική τους αξία αναγκάζοντας όλη την ποδοσφαιρική ΠΕΛΛΑ να υποκλιθεί μπροστά τους. Συνεπώς δικαιούνται ν΄ απολαύσουν και να γιορτάσουν την μεγάλη αυτή κατάκτησή τους και μετά από τις ολιγοήμερες διακοπές, λόγω και των ημερών, ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος της μεγάλης προσπάθειας για την πορεία του ΑΠΟΛΛΩΝΑ προς την Γ΄ Εθνική με τους αγώνες μπαράζ με τους άλλους 3 πρωταθλητές των νομών της ΗΜΑΘΙΑΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ & ΚΙΛΚΙΣ.
     Στο αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα, ο Απόλλωνας κατάφερε να πετύχει το ιδανικότερο ξεκίνημα που θα ήθελε η κάθε ομάδα, ο κάθε προπονητής. Να προηγηθεί στο 11ο με 0 – 2 μπλοκάροντας τους Αριδαιότες μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν τον αγώνα καταφέρνοντας απλά να μειώσουν το σκορ ενώ στο δεύτερο ημίχρονο που δεν είχε σημαντικές φάσεις, με σωστή διαχείριση του αποτελέσματος και του χρόνους οι Απολλωνιστές έκλεισαν τον θρίαμβο με την επίτευξη και ενός τρίτου τέρματος.
     Τον αγώνα παρακολούθησαν πάνω από 1500 (κόπηκαν γύρω στα 900 εισιτήρια) φίλοι του τοπικού μας ποδοσφαίρου και όχι μόνο αφού είδαμε φιλάθλους και από τους γειτονικούς νομούς, ενώ σίγουρα θα ήταν περισσότεροι εάν δεν ήταν βροχερή η ημέρα με έντονη νεροποντή που έπεφτε μάλιστα κατά την διάρκεια του αγώνα. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να κάνουμε στους 50 περίπου οργανωμένους φίλους του ΑΠΟΛΛΩΝΑ την ΘΥΡΑΣ 2,  που ακατάπαυστα υπό καταρρακτώδη βροχή βοήθησαν ηθικά την ομάδα τους, με αποκορύφωμα την μικρή γιορτή που έστησαν μετά το τέλος του αγώνα με σαμπάνιες, συνθήματα και την απονομή κυπέλου που έκαναν στους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΛΛΩΝΑ !
1ο Εκτελείτε η σέντρα της έναρξης του αγώνα από τον Απόλλωνα, με τον ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΡΕΓΟΥ από τ΄ αριστερά να βγάζει μπαλιά διαβήτη 40 μέτρων στην άλλη πλευρά στο δεύτερο δοκάρι του Καραγιαννίδη  και  τον επερχόμενο ταχύτατο 17 χρονο ΤΑΣΟ ΣΙΔΕΡΗ να καρφώνει την μπάλα στο βάθος των δικτύων, πριν βγει έξω, γράφοντας το 0 – 1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
11ο Το βαρύ πυροβολικό στην επίθεση ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ ανάμεσα από δύο αντιπάλους θα τους ξεφύγει και λίγο πριν τον προλάβει ο Καραγιαννίδης με ψηλοκρεμαστό σουτ θα στείλει την μπάλα …. αργά και βασανιστικά να χτυπήσει πρώτο στην εσωτερική πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και στην συνέχεια στα δίχτυα του Καραγιαννίδη σημειώνοντας το 0 – 2, δίνοντας φωτιά στον αγώνα αλλά κυρίως στα παιδιά της ΘΥΡΑ 2 του ΑΠΟΛΛΩΝΑ με τους ξέφρενους πανηγυρισμούς τους !
23ο ο Αλμωπός θα κερδίσει φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή. Εντοπίζοντας άσχημο στήσιμο του τοίχους των Απολλωνιστών ο Ταουσάνης θα βρει την ευκαιρία και με ωραίο φαλτσαριστό σουτ θα στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σκαπέρδα, παρόλο που έπεσε στην πορεία της μπάλας,  μειώνοντας σε 1 – 2.
25ο ο Νήρλας λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή θα πιάσει δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καραγιαννίδη.
92ο ο Βοτάρης Δ. θα βγάλει από αριστερά σέντρα ακριβείας στην αντεπίθεση για τον Κίτσα Γ. με τον ταχύτατο επιθετικό του Απόλλωνα να βρίσκετε σε ασύλληπτο χρόνο μέσα στην μεγάλη περιοχή, όπου εκεί πλέον ο τερματοφύλακας του Αλμπωπού είχε δύο επιλογές, να δεχθεί το τέρμα ή ν΄ ανατρέψει τον επιθετικό του Απόλλωνα πραγματοποιώντας το δεύτερο, καταλογίζοντας άμεσα το πέναλτι ο διαιτητής κ. Καραμπατάκης, χωρίς όμως να δείξει την κίτρινη κάρτα στον Καραγιαννίδη που έμελε να είναι και η δεύτερη (κόκκινη).
   Το πέναλτι ανέλαβε να το εκτελέσει ο Πετρίδη με τον Καραγιαννίδη να αποκρούει στέλλοντας την μπάλα δεξιά του όπου ο Βοτάρης Δ. που ήταν σε ετοιμότητα με δυνατό πλασέ θα ξετινάξει τα δίχτυα διαμορφώνοντας την θριαμβευτική νίκη του Απόλλωνα με σκορ 1 – 3 μέσα στην Αριδαία .
Η διαιτησία του κ. Καραμπατάκη με επόπτες τους κ.κ. Σίπκα Ι. και Δέλλιο άριστη σε όλους τους τομείς.
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (ΜΠΙΛΗΣ Λ.): Καραγιαννίδης, Τσιτλακίδης (24ο Τσαουσίδης), Μιχαηλίδης, Ηλιάδης, Μπογδάνης, Παπαγεωργίου, Ελευθεριάδης Θ., Ελευθεριάδης Γ. (53ο Τσόλκας), Ταουσιάνης, Τσακαλίδης, Τσιμτσιρίδης (24ο Μυτιτενίδης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ (ΝΤΙΣΙΟΣ Β.): Σκαπέρδας, Παπαδόπουλος Γ., Παπαδόπουλος Σ., Μπρέγου, Βοτάρης Α., Μισαηλίδης, Σιδέρης, Πετρίδης, Γκότσης (75ο Κίτσας Γ.), Νύρλας (84ο Βοτάρης Δ.), Σιδηρόπουλος (55ο λ.τ. Κίτσας Π.)


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more