Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Προβληματισμοί για την εξαφάνιση του ψηφιακού σήματος στην Χαλκιδική

Αρκετές κλήσεις δέχθηκε την Δευτέρα το κεντρικό γραφείο της εβδομαδιαίας εφημερίδας της Χαλκιδικής «Θέμα» στα Ν. Μουδανιά, καθώς πολλοί πολίτες ήθελαν να ενημερωθούν και να εκφράσουν παράλληλα τις απορίες αλλά και τον θυμό τους σχετικά με την εξαφάνιση του ψηφιακού σήματος της Digea σε πολλά νοικοκυριά της Χαλκιδικής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών των τελευταίων ημερών.


Η απάντηση που έδωσε το γραφείο μας στους αγανακτισμένους πολίτες ήταν ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα μπορούν να αποδυναμώσουν τη λήψη του ψηφιακού σήματος. Επομένως,  εάν κάποιος βρίσκεται σε περιοχή με οριακή κάλυψη τότε,  το σήμα ίσως να χάνεται.

Αντίθετα, αν κάποιος βρίσκεται εντός περιοχής κάλυψης και χάθηκε η εικόνα ή εντοπίζονται «σπασίματα», τότε ίσως πρέπει να ελεγχθεί  η εγκατάστασή για τυχόν τροποποιήσεις. Πολύ πιθανό είναι το σενάριο να έχει μετατοπιστεί η κατεύθυνση της κεραίας λόγω των ισχυρών ανέμων ή να έχει κοπεί/αποσυνδεθεί κάποιο καλώδιο.


Τουλάχιστον, από την εταιρεία δεν έχει δημοσιοποιηθεί κάποια ανακοίνωση σχετικά με την εξαφάνιση του σήματος σε αρκετά νοικοκυριά εδώ στην Χαλκιδική.

πηγή: εβδομαδιαία εφημερίδα "Θέμα" της Χαλκιδικής, τεύχος 244

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more