Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, συνέβαλαν στην κατάρρευση του Ιερού στον παλιό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ακρολίμνης Κρύας Βρύσης !





Γράφει ο Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου

     Οι έντονες βροχοπτώσεις τον τελευταίο καιρό έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημίες σε καλλιέργειες αλλά και περιουσίες πολιτών και στην περιοχή της Κρύας Βρύσης. Μάλιστα οι επιπτώσεις των ακραίων αυτών καιρικών φαινομένων είναι τόσο μεγάλες που συνετέλεσαν ακόμα και στην πτώση του Ιερού στον παλιό και διατηρητέο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην  Ακρολίμνη, που βρίσκετε στον χώρο των κοιμητηρίων του χωριού και είναι χτισμένος το 1890 !

     Κατά πάσα πιθανότητα η πτώση συνέβη  τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου και αντίκρισαν την θλιβερή αυτή εικόνα κάτοικοι του χωριού το Σάββατο το πρωί που επισκέφτηκαν, κάποιοι από αυτούς, τα κοιμητήρια. Η πτώση του Ιερού προκάλεσε και την ολοσχερή καταστροφή ενός τάφου παλιού ιερέα της Ακρολίμνης ο οποίος ήταν ενταφιασμένος ακριβώς πίσω από το Ιερό του Ναού. Η καταστροφή αυτή έχει προκαλέσει τον προβληματισμό της επιτροπής της εκκλησίας και των κατοίκων για τυχόν παρόμοιο πρόβλημα στατικότητας που ίσως να έχει και ο υπόλοιπος ναός αν  και έχει συντηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια αλλά δεν παύει να είναι ένα κτίσμα 125 ετών. Πραγματικά είναι λυπηρό η φθορά του χρόνου και των καιρικών φαινομένων να καταστρέφουν και χάνουν τέτοια αξιόλογα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία του τόπου μας,  χωρίς να δίνουν την δέουσα προσοχή για την προστασία τους οι αρμόδιες αρχές !







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more