Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Τι ανέφερε πριν λίγο στις προγραμματικές δηλώσεις για την Τράπεζα Θεμάτων ο Πρωθυπουργός;

Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκαν οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα.


Μεταξύ των άλλων προγραμματικών δηλώσεων αναφέρθηκε και στην Παιδεία καθώς και στην Τράπεζα θεμάτων που αυτή ισχύει μέχρι και σήμερα για τους μαθητές της Α' και Β΄Λυκείου.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα καταργήσει την επιλογή θεμάτων από την ομώνυμα Τράπεζα.

Ακόμα για την Παιδεία έκανε λόγο για εξισωτισμό και καθολική πρόσβαση, ενώ ανέφερε ότι ξεκινάει διάλογος για τις τρεις βαθμίδες της Παιδείας σε ορίζοντα 4ετίας. Επίσης, στην 3βάθμια εκπαίδευση καταργούνται τα συμβούλια Ιδρυμάτων στα ΑΕΙ.



Κυριάκος Θεοδοσίου

3 σχόλια:

  1. Κάθε υπουργός που έρχεται εκτός από την σφραγίδα που αλλάζει και επιφέρει ένα κόστος γύρω στις 500.000 ευρώ (15500 σχολεία επί 30 ευρώ μόνο για την στρογγυλή, το έκανε και ο καινούργιος υπουργός) αλλάζουν και τον τρόπο που εισέρχονται οι μαθητές της Γ' λυκείου στα πανεπιστήμια, πράγμα που δεν είναι απαραίτητο μιας και όλα τα συστήματα εισαγωγικών εξετάσεων που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα, λίγο πολύ έχουν πετύχει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν. Εκεί που χρειάζονται μεταρρυθμίσεις είναι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση όπου φτάνουν μαθητές στο γυμνάσιο και δεν ξέρουν την προπαίδεια, ακόμα και οι καλοί λεγόμενοι μαθητές δεν ξέρουν να κάνουν διαίρεση αν τους πάρεις το κομπιουτεράκι ή τελειώσουν οι μπαταρίες του. Το 70% δε των μαθητών στο γυμνάσιο είναι ανορθόγραφοι και με άσκημο γραφικό χαρακτήρα και σε κάποιους το γραπτό τους απλά δεν διαβάζεται. Όσοι πάνε στο Γενικό Λύκειο έχουν κάποια υποδομή και τα πράγματα είναι καλύτερα. Από τα παραπάνω καταλαβαίνεται ότι το ακούω ευχάριστα από τον πρωθυπουργό μας να λέει ότι θα γίνουν μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης και όχι μόνο στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε υπουργός που έρχεται εκτός από την σφραγίδα που αλλάζει και επιφέρει ένα κόστος γύρω στις 500.000 ευρώ (15500 σχολεία επί 30 ευρώ μόνο για την στρογγυλή, το έκανε και ο καινούργιος υπουργός) αλλάζουν και τον τρόπο που εισέρχονται οι μαθητές της Γ' λυκείου στα πανεπιστήμια, πράγμα που δεν είναι απαραίτητο μιας και όλα τα συστήματα εισαγωγικών εξετάσεων που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα, λίγο πολύ έχουν πετύχει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν. Εκεί που χρειάζονται μεταρρυθμίσεις είναι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση όπου φτάνουν μαθητές στο γυμνάσιο και δεν ξέρουν την προπαίδεια, ακόμα και οι καλοί λεγόμενοι μαθητές δεν ξέρουν να κάνουν διαίρεση αν τους πάρεις το κομπιουτεράκι ή τελειώσουν οι μπαταρίες του. Το 70% δε των μαθητών στο γυμνάσιο είναι ανορθόγραφοι και με άσκημο γραφικό χαρακτήρα και σε κάποιους το γραπτό τους απλά δεν διαβάζεται. Όσοι πάνε στο Γενικό Λύκειο έχουν κάποια υποδομή και τα πράγματα είναι καλύτερα. Από τα παραπάνω καταλαβαίνεται ότι το ακούω ευχάριστα από τον πρωθυπουργό μας να λέει ότι θα γίνουν μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης και όχι μόνο στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ας κάτσουν κάτω επιτέλους από όλα τα Κόμματα και ας αποφασίσουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα σε βάθος 20ετίας με δέσμευση η Κυβέρνηση που θα έρθει να μην αλλάζει τα πάντα. Τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more