Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα!

Όταν ο ψηλός κοίταξε τον Αντώνη

Μία φωτογραφία χίλιες λέξεις! Δείτε το βλέμμα του Κ. Μητσοτάκη προς τον Αντώνη Σαμαρά! (φωτο)

1965. Μεταξύ άλλων πολιτικών ο νέος τότε Βουλευτής και Υπουργός Κωσταντίνος Μητσοτάκης αποφασίζει να ρίξει την Κυβέρνηση του Γέρου της Δημοκρατίας Γεωργίου Παπανδρέου στηρίζοντας την Κυβέρνηση Νιόβα. Από τότε του είχαν προσδώσει την φράση αποστάτης και εφιάλτης. Ήρθε η Χούντα και η Μεταπολίτευση και λίγο πριν το 1977 εν όψει των εκλογών ο τότε Πρωθυπουργός Κωσταντίνος Καραμανλής αποφασίζει να τον εντάξει στην Νέα Δημοκρατία. Οι κόντρες του με τον Ανδρέα Παπανδρέου στην Βουλή την δεκαετία του 90΄ καθήλωναν τους τηλεθεατής της ΕΡΤ στους καναπέδες. Το 1993 το πολιτικό του παιδί Αντώνης Σαμαράς αποφασίζει να τον ρίξει. Οι βίδες που έτρωγε ο Αντώνης αλλά και ο χαρακτηρισμός του Προδότη τον χαρακτηρίζει για αρκετούς ακόμη και σήμερα. Από τότε πέρασαν περίπου 22 χρόνια. Ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης αφού είδε πρώτα τον Αντώνη να γίνεται Πρωθυπουργός, επέλεξε να παραβρεθεί στη Βουλή
 για την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα.
Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η στιγμή που τον πρώην πρωθυπουργό πήγε να χαιρετίσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.
Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάθισε στα έδρανα των επισήμων για να παρακολουθήσει την ομιλία του πρωθυπουργού.
Οι φωτορεπόρτερ περίμεναν τη στιγμή της συνάντησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά.
Και έπιασαν "το βλέμμα".  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more