Λοιπόν πάρτε τα ακόλουθα υλικά:
1 μεγάλο κοτόπουλο
αλατοπίπερο
2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη και λίγη ξερή
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. λάδι
αλατοπίπερο
2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη και λίγη ξερή
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. λάδι
Ακολουθήστε τα ακόλουθα πιστά:
Πλένουμε το κοτόπουλο, το σκουπίζουμε και το αφήνουμε
να στραγγίξει καλά.Πριν το περάσουμε στην σούβλα σηκώνουμε το δέρμα, και με τα χέρια μας, λαδωμένα,
το αλείφουμε με λίγο σκόρδο προσθέτοντας αλατοπίπερο. Ρίχνουμε στο εσωτερικό του
λίγο ακόμη αλατοπίπερο μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο και 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη.
Περνάμε το κοτόπουλο στη σούβλα από το άνοιγμα του λαιμού του κοτόπουλου,
πάνω από το στέρνο και κατά μήκος κάτω από τη ραχοκοκαλιά, μέχρι να βγει λίγο
πάνω από την «ουρά» του κοτόπουλου, τοποθετώντας τα «πιρούνια» της σούβλας στις
δύο άκρες του κοτόπουλου για να σταθεροποιηθεί πάνω στη σούβλα.
Τέλος σταυρώνουμε τα πόδια της κότας πάνω από την κοιλιά και τα δένουμε με
σύρμα. Το ίδιο και τις φτερούγες. Έτσι το κοτόπουλο θα παραμείνει σταθερό πάνω
στη σούβλα όσο ψήνεται. Αλατοπιπερώνουμε και εξωτερικά και πασπαλίζουμε με λίγη ξερή ρίγανη.
Ετοιμάζουμε θράκα μέτρια προς δυνατή, δηλαδή να έχει αποκτήσει ανοιχτό
και φωτεινό γκρι χρώμα, χωρίς όμως τις πυρακτωμένες λάμψεις που
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου