Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ο γνωστός μάγειρας Τάσος Χατζηαργυρίου μας μαγειρεύει κρεατόσουπα λόγω της ημέρας!




 
Επιστροφή και πάλι μετά από λίγες μέρες που πήγα μια βόλτα στο Bansko της Βουλγαρίας να ξελαμπικάρω! Όχι για σκι αλλά για αλλαγή παραστάσεων. Το τοπίο θυμίζει Ελβετικές Άλπεις και η οργάνωση του Χιονοδρομικού παίρνει άριστα! Το φαϊ όμως ήταν για τα σκουπίδια. Δεν τρώγεται ρε παιδί μου.  Καταρχήν μόνο και μόνο που χρησιμοποιούν ηλιέλαιο αντί για Ελαιόλαδο φτάνει. Το κρέας τους για τα μπάζα. Από τη συμπεριφορά τους τι να πω. Τόσο άθλια και τόσο ακριβή κουζίνα δεν έχω δει στην ζωή μου! Αφήστε που τόσα χρόνια στο επάγγελμα πρώτη φορά είδα να απαιτούν μπουρμπουάρ!!! Εκτός της τιμής. Αν δεν τους δώσεις δεν φεύγεις από το μαγαζί. Είναι για πέταμα οι άνθρωποι! Τέλος πάντων τώρα είμαι εδώ και μια που βλέπω από το παράθυρο μου ότι ρίχνει χιόνι θα σας πως για την κρεατόσουπα λόγω της ημέρας…


Καταρχήν για να μην σας ζαλίζω πάρτε τα ακόλουθα:

  1 ΚΙΛΟ ΚΡΕΑΣ  1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ  4 ΚΑΡΟΤΑ  1 ΛΕΜΟΝΙ
 1ΦΛ.ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
 ΑΝΙΘΟ
 ΜΑΙΝΤΑΝΟ 
ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ  1 ΚΥΒΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ  ΛΙΓΟ ΣΕΛΙΝΟ  ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΡΥΖΙ ΜΙΣΟ ΦΛ.ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Μετά κάνετε τα ακόλουθα:


 
ΘΑ ΠΛΥΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ .
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ Κ ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ 3 ΛΕΠΤΑ .
 ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΟ ΞΑΦΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ....
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ Κ ΟΤΑΝ ΒΡΑΣΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΑΝΙΘΟ  ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚ. ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΕΛΙΝΟ ΤΟ ΚΥΒΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ . ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΘΕΛΕΙ  ΩΡΑ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ  ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΑΛΑΚΟ.
 ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ  ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ .
ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ 10 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΙΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΡΥΖΙ .
ΟΤΑΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΤΥΒΟΥΜΕ Κ ΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙ .

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!

14 σχόλια:

  1. Ρε μάγειρα για κουνα λίγο το κεφάλι σου.... Μάλλον δεν έχεις ταξιδέψει και πολύ? ε? Πρώτη φορά βγήκες από τα σύνορα? ε? Για αυτό οι Έλληνες της Β. Ελλάδας πάνε Santaski, Melnik, Bansko .... Μόνο εσύ τα βρήκες στραβά ε?
    Ρώτα και κανέναν άλλον και μάθε πρωτού γράψεις!!!

    Σε πληροφορώ το Melnik, και δεύτερο το Bansko εχουν από τα καλύτερα κρέατα και την φτηνότερη κουζίνα που τρως μέχρι σκασμού και πληρώνεις ψίχουλα. Για το ηλιέλαιο παω πάσο γιατί δεν είναι ο κανόνας, γιατί βρίσκεις και ελαιόλαδο .....

    Αλλά φυσικά μια ζωή οι υπόλοιποι/ξένοι λαοί δεν τα κάνουν καλά, ΕΜΕΙΣ ειμαστε πρώτοι σε όλα. Για αυτό πας σε γνωστά χωριά κοντά σε χ/κ κέντρα (Βλ. Αγ.Αθανάσιος) και είναι έρημα, αφού πληρώνεις χρυσή μισή μερίδα φαί, ποιότητα χάλια και γελάνε στην υγεία του "κορόϊδου" που τους τα ακούμπησε. Ε καλά να πάθούν λοιπόν που κλαιγονται τώρα και όλοι πάνε Βουλγαρία και όχι σε αυτούς. Και το μπουρμπουάρ στην Βουλγαρία το αξίζουν, εδώ ΟΧΙ! Δυστυχώς με τέτοια μυαλά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε....

    Αλλά η ξενόφοβια του Ελληνα τον κάνει να σκεφτετε χωρίς να βουτήξει την γλώσσα στο μυαλό του και να διαδίδει ανακριβείς πληροφορίες...... οπότε καλύτερα γράφε για τις συνταγες μόνο και οχι πράγματα που δεν τα κατέχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα γράφει ο μάγειρας ρε φίλε. Ο Τάσος έχει απόλυτο δίκαιο. Γιατί του την λες; Δηλαδή αυτά που λες εσύ είναι ανακρίβιες και παπαριές. Είσαι τουρίστας της πλάκας. Δεν αξίζεις φίλε πήγαινε για κανά τας κε μπαμπ στην Βουλγαρία και μην μας ζαλίσει με ανοησίες. όσο για τον Άγιο Αθανάσιο πρέπει να πλύνεις το στόμα σου με σαπούνι για να πεις για το φαι. Τάσο μαζί σου άστους αυτοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τάσοοο γράφετε BanSko/ΜπάνΣκο και όχι Μπάνκο!

      (Γιατί σβήνετε σχόλια που σκοπό έχουν να διορθώσουν και δεν είναι υβριστικά ???)

      Διαγραφή
  3. Taso ola kala. Mprabo agori mou eisai to kalhytero paidi. tha thn ftiaxo to brady kai tha balo fou ton mhtropano

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ βλέπω τα επιχειρήματα τους είναι πολύ τεκμηριωμένα !! Μήπως είσαι και εσύ από αυτούς τους ξενοφοβικούς? Μη τυχόν διαβάσουν οι τουρίστες ότι στην Βουλγαρία έχουν καλύτερο φαϊ και δεν έρθουν στην Πέλλα?? Όσο και να πλύνω το στόμα ακόμα και ο θεός ο ίδιος να κατέβει ο Αγ.Αθανάσιος θα παραμείνει ένας ακατοίκητος οικισμός .....
    Θα σου δώσω και ένα δίκιο ότι καλύτερα να πλυθώ με σαπούνι γιατί με αυτό φαίνετε ότι θα χορτάσω παρά με το –να το κάνει ο θεός- φαί που σερβίρουν εκεί !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σου πω τώρα. Τι γελάς σαν χάχας. Αν διαβάσεις μια άλλη ανάρτηση του σάιτ αυτού σου λέει ότι η Βουλγαρία είναι η πιο φτωχή Χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εσύ λες δηλαδή ότι έχουν καλό κρέας. Από την άλλη οι επιχειρηματίες του Αγίου Αθανασίου που είναι πανάκριβοι, έχουν πολύ καλή ποιότητα. Το να πας σε μια ξένη Χώρα δεν είναι κακό. Αλλά όχι ότι οι Βούλγαροι έχουν καλύτερη κουζίνα. Όπου και να πας βλέπει Ιταλική κουζίνα και τέτοια.

      Διαγραφή
  5. Εντάξει μπορεί το φαι στον Άγιο Αθανάσιο να είναι λίγο τσιμπιμένο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι και καλό. Όπως και στα Λουτρά. Εγώ έχω φάει αρνί στα Λουτρά και στην Βουλγαρία και το κόψιμο που με έπιασε με το Βουλγάρικο κρέας ακόμη το θυμάμε. Με πήγε αίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μαγειρα είσαι ο καλύτερος. σε θαυμάζω πολύ και πραγματικά μπορείς να προσφέρεις πολλά στον τόπο. Κάνε τώρα μια ταβέρνα στην Έδεσσα να τους τρελάνουμε όλους. Η φίλη σου Μαρία1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφνωνω με τον προλαλησαντα οτι εχεις πολλά να προσφερεις όπως πολυ γελιο με τις φαπες που θα φας γιατί απο συνταγές θέλεις πολύ δουλειά ακόμα!

      Διαγραφή
    2. Τασο εσυ δεν χρειαζεσε να ντυθεις και στα καρναβαλια μαγειρας! Εισαι ντυμένος όλες τις μέρες του χρόνου

      Διαγραφή
  7. Ρε αφηστε τον μαγειρα να εκφραστει ο ανθρωπος. Μαγειρα ειμαι σιγουρος οτι περασες "καλα" στην Βουλγαρια και ξεθολωσε το μυαλο σου για αυτο μας δίνεις ωραίες συνταγές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more