Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάκης Πασχαλίδης μιλά στους Νέους Ορίζοντες




 Ήρθε η ώρα της Αριστεράς!

 
Την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον υποψήφιο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάκη Πασχαλίδη είχαμε για λογαριασμό της εφημερίδας Νέοι Ορίζοντες λίγο πριν τις εκλογές. Ο κος Πασχαλίδης που είναι ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς απάντησε στο σύνολο των ερωτήσεων που του θέσαμε ενώ τοποθετήθηκε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις παρακάτω:

  


Ερ: Ως ιστορικό τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείτε ότι έχει έρθει η «ώρα της Αριστεράς»;
Απ: Ναι ήρθε η ώρα της Αριστεράς. Να αλλάξουμε επιτέλους σελίδα στη δική μας ζωή.
Πρώτη φορά μετά το 1974 δέχεται τόσο μεγάλο πλήγμα η Δημοκρατία. Πρέπει να σταματήσει η μιζέρια και η κατήφεια του κόσμου και αυτό θα γίνει με την Ελπίδα που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Να γίνουμε όλοι μέρος της λύσης και όχι των προβλημάτων. Να μιλάμε, να εκφραζόμαστε. Να  φέρουμε  την δημοκρατία στην Ελλάδα.

Ερ: Τι θα γίνει τις πρώτες μέρες για να ανακουφιστεί η Ελληνική κοινωνία από τα αντιλαϊκά μνημόνια,;
Απ: Άμεσα εφαρμόσιμο είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που είναι όχι απλά ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο αλλά και η ελάχιστη υποχρέωση απέναντι σε μια κοινωνία που υποφέρει και δοκιμάζεται.  Στις πολιτικές του χθες, χωρίς συγκεκριμένο σχεδιασμό, είναι σαν να πατάς σε δυο βάρκες. Οι άνθρωποι όμως δεν είναι νούμερα. Είναι άνθρωποι. Χρειάζεται αλληλεγγύη. Όχι για το θεαθήναι αλλά στην ουσία. 
Οι αντοχές όλων μας έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.  Δυστυχώς βλέπετε ότι αντί να γίνεται κριτική σε μια αποτυχημένη πολιτική προσπαθούν να φοβίσουν να απομειώσουν ένα πρόγραμμα που αποτελεί λαϊκή εντολή.
Να σταματήσει ο κατήφορος. Να κάνουμε κάτι για τους πολλούς. 
Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν είναι λευκή επιταγή του τύπου δώστε μας την ψήφο και βλέπουμε, είναι λευκή βίβλος υποχρέωσης της αριστεράς απέναντι στον Ελληνικό Λαό που στενάζει.  Με άμεσο και εφαρμόσιμο τρόπο. Το Μέλλον ξεκίνησε.

Ερ: Ο Νομός Πέλλας, ύστερα από δεκαετίες προσήλωσης σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο βουλευτικής εκπροσώπησης, θα έχει και αυτός ευκαιρία μέσω μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ν' αλλάξει την μοίρα του;
Απ: Ο Ν. Πέλλας ως παραγωγικός νομός θα έχει την δική του συμβολή στην ανασυγκρότηση της χώρας μέσα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η  ανάπτυξη στο Ν. Πέλλας θα έρθει όταν αναγνωρίσουμε εαυτούς και αλλήλους και καθίσουμε στο τραπέζι της συνεργασίας.  
Τα προβλήματα τόσα χρόνια ανακυκλώνονται και δυστυχώς θα επανεμφανίζονται δριμύτερα αν ο λαός δεν κάνει τώρα την ανατροπή επιλέγοντας ΣΥΡΙΖΑ.
Και αυτό το τραπέζι συνεργασίας για την βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική συμμετοχή θα το στρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.  
Ο Ν. Πέλλας με ισχυρή εκπροσώπηση, μέσα από την υποψηφιότητά μου, θα είναι παρόν στις νέες εξελίξεις στην νέα κυβέρνηση για αυτό και ζητάμε την στήριξη του κόσμου.

Ερ: Τι έχετε να πείτε για αυτή την εκστρατεία φόβου που έχει εξαπολύσει η ΝΔ και τα διάφορα "διλήμματα»
Απ: Ότι ακούγεται στις τηλεοράσεις, κατά βάση έχει στόχο την δημιουργία φόβου. Κουραστήκαμε από το σύνδρομο του φόβου και την κινδυνολογία παντού. Δεν υπάρχει χειρότερος φόβος απ’ τον αόριστο φόβο. Δεν ξέρεις τι πρέπει να φοβάσαι και καταλήγεις να φοβάσαι τα πάντα. Λίγο πριν απ’ το τέλος, φοβάσαι τον φόβο σου και καταλήγεις να φοβάσαι τον εαυτό σου.
Ετσι για να κρύψουν την ανεπάρκειά τους επιστρατεύεται η «πατριωτική» και η «ευρωνομισματική» γυμναστική στην οποία ο Ελληνικός λαός έχει εκπαιδευτεί μεθοδικά όλα αυτά τα χρόνια για να φοβάται. Για να ελέγχεται και να μην αντιδρά. Η μόνη πραγματικότητα είναι ότι οι ίδιοι που αναμασούν την καραμέλα του φόβου, φοβούνται μην χάσουν την δυνατότητα να τον δημιουργούν.
Όπως έχουμε πει  δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Θα προστατευθούν οι καταθέσεις, τα εισοδήματα των Ελλήνων που κατασπαράχθηκαν την προηγούμενη περίοδο, χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα και τώρα ζητάνε τα ρέστα. Το νόμισμα της χώρας και η ευρωπαϊκή της προοπτική προστατεύονται μόνο όταν η Ελλάδα είναι δυνατή και σίγουρη.  Σήμερα η δύναμη είναι ο λαός, και το μόνο δίλημμα είναι αν θα πάμε μπροστά ή θα μείνουμε τελευταίοι και ιδρωμένοι, πίσω. Εμείς ως υπεύθυνοι  πολίτες είμαστε οι δυνατοί και είμαστε πολλοί. Η επιλογή μας, μία. ΣΥΡΙΖΑ.

Ερ: Ποια είναι η προσωπική σας στόχευση σε αυτές τις εκλογές. ;
Απ: Προσωπική μου στόχευση είναι ο Ν. Πέλλας να μπει στο κάδρο, να πάψει να είναι ο παρίας στη γωνιά της Ελλάδας. Έχουμε μείνει πίσω και δεν μπορούμε να λέμε για όλα φταίει η κρίση.
Ζητώ την στήριξη της υποψηφιότητας μου,  την στήριξη της Αριστεράς της ευθύνης, της έμπνευσης, της δημιουργίας για να μην ζήσουμε μια από τα ίδια. Να δώσουμε ευκαιρίες στους πολλούς. Στους νέους ανθρώπους, στους νέους αγρότες, στην νεανική επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία, στο δικαίωμα στην εργασία. Μόνο όταν τα παιδιά μας, τα παιδιά όλων μας, έχουν προοπτική να γίνουν καλύτερα από εμάς, τότε μόνο η κοινωνία θα πάει μπροστά και ο τόπος θα έχει μέλλον. Όλα αυτά όμως θέλουν αλληλεγγύη για να αντιμετωπίσουμε πρωτίστως την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που αύριο θα χτυπά την δική μας πόρτα

Δυστυχώς σήμερα τα παιδιά μας δεν διδάσκονται την σκέψη και το λέω εγώ από εδώ από την χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δεν έχουμε πανεπιστήμιο στη χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κλείσανε το Πανεπιστήμιο στην Έδεσσα.  Πως η νέα σκέψη θα προχωρήσει χωρίς εργαλεία;  Το αγροτικό λύκειο και πολλά άλλα πράγματα που θέλουν σκέψη.  Αριστερή σκέψη και τρίτους εναλλακτικούς δρόμους
  
Νάκης Πασχαλίδης
Φαρμακοποιός
Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ
www.nakispasxalidis.gr
facebook/nakispasxalidis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more