Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Συνέντευξη του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χαλκιδικής κ.Δημήτρη Πλαγιανού

Ο κ. Δημήτρης Πλαγιανός, πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χαλκιδικής, παραχώρησε  συνέντευξη στην κ.Δήμητρα Σαμαρά, αναφέροντας εν συντομία κάποια κύρια σημεία των θέσεων των ΑΝΕΛ καθώς και το ρόλο της Χαλκιδικής στις ερχόμενες εκλογές.

«Επ’ευκαιρία αυτής της συνέντευξης νιώθω την ανάγκη να κάνω μια ιστορική διόρθωση. Κάποτε ένας στρατηγός είχε πει ότι η Ελλάδα είναι ένα φίδι μέσα σε ένα μπουκάλι, μη το ανοίξετε. Αυτό είναι μεγάλο λάθος, καθώς η Ελλάδα είναι το μπουκάλι, που αν το ονομάσουμε δημοκρατία και το σπάσουμε, τα κομμάτια του και οι πλευρές του μπορούν να ενωθούν και να δημιουργήσουν τη δημοκρατία ξανά από την αρχή».
«Κάποτε στην Ελλάδα έπαιξαν ρόλο οι Επτανησιώτες, μετέπειτα οι Πελλοποννήσιοι, νομίζω ότι τώρα είναι η σειρά της Χαλκιδικής να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό τον τόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Πλαγιανός.  Πάνω σε αυτή τη βάση καλεί τον κάθε πολίτη της Χαλκιδικής να ξεφύγει από τα κομματικά παιχνίδια και να στηρίξει τους Ανεξάρτητους Έλληνες δίνοντας ένα καινούριο μήνυμα.
«Σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο ο κάθε πολίτης να αναφέρεται σε θέματα πολιτικής και οικονομίας σαν ειδικός, κάτι που δεν το βλέπουμε πουθενά στην Ευρώπη. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι γιατί ο ελληνικός λαός ενδιαφέρεται και θέλει να συζητά τα συγκεκριμένα θέματα αναζητώντας λύση. Η μόνη διέξοδος από τα προβλήματα του τόπου είναι η ψήφος, καθώς αποτελεί το τελευταίο δικαίωμα του πολίτη για να αντισταθεί. Και αυτή τη ψήφο πρέπει να τη λάβει σοβαρά υπόψη ο ελληνικός λαός και πέρα από υποχρεώσεις και κομματικές δεσμεύσεις, να ψηφίσει για πρώτη φορά εθνικά».
Όσον αφορά την οικονομία ο κ.Πλαγιανός δήλωσε:
«Το οικονομικό πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι υπεύθυνο και βασίζεται σε αληθινά στοιχεία και δεδομένα. Κατ’αρχάς αυτό που ζούμε σήμερα δεν λέγεται οικονομία αλλά αντι-οικονομία. Κάτι που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη είναι η διαφυγή των επιχειρήσεων στις χώρες της Βαλκανικής, όπως η Βουλγαρία, η Αλβανία, τα Σκόπια. Αυτή τη στιγμή η Αλβανία είναι η Τρίτη πιο φτηνή χώρα στην Ευρώπη. Για να επιτευχθεί λοιπόν ο επαναπατρισμός αυτών των επιχειρήσεων πρέπει η Ελλάδα να ρίξει τη φορολογία αυτών των επιχειρήσεων κάτω από το 10% και να παραμείνει σταθερή για τουλάχιστον 10 χρόνια. Κομμάτι αυτού του προβλήματος είναι και η ανεργία που τείνει να παγιωθεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά πανευρωπαϊκά».
«Η εθνική ασφάλεια, η αποτρεπτική ικανότητα και η μαχητική αξιοπιστία της χώρας, αποτελούν θεμελιώδεις και απαραβίαστες αρχές ζωτικής σημασίας για την υπόστασή της. Κατά συνέπεια, και ανεξάρτητα από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας αυτήν τη χρονική περίοδο, δεν πρέπει να τεθεί υπό διαπραγμάτευση. Η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η διαρκής ενίσχυσή τους με τη μέγιστη εκμετάλλευση όλων των τοπικών και διεθνών παραγόντων, όπως η γεωστρατηγική και γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, η στρατιωτική διπλωματία και το πλέγμα των διεθνών οργανισμών ασφάλειας και συνεργασίας».
Ο κ.Πλαγιανός τόνισε και τις βλέψεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης αναφέροντας τις εξής θέσεις:
 «Προώθηση της ανάπτυξης στη Βόρειο Ελλάδα, αύξηση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, οι οποίες θα δώσουν την ευκαιρία στους νέους κυρίως κατοίκους και επιστήμονες της περιοχής, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης και, εν κατακλείδι, στην Ελλάδα γενικότερα.Ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή, με την παροχή κινήτρων στους επιχειρηματίες, την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη μείωση των οικονομικών τους βαρών, καθώς και την προσέλκυση καινοτόμων επενδύσεων. Τόνωση του πρωτογενούς τομέα, με μακροχρόνιο στόχο τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής ευθύνης του».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα ευρωπαϊκό κόμμα. Η Ελλάδα είναι Ευρώπη, είναι Δύση, καταλαβαίνεται λοιπόν πως η έξοδος της χώρας από την Ευρώπη θα έχει τεράστιες διαστάσεις. Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα ξαναγεννήσει ορθή πολιτική και θα συνετίσει και τους υπόλοιπους λαούς. Αυτό δεν έχει σχέση με παρατάξεις και κόμματα, γιατί η αλήθεια είναι μια και όλοι ξέρουμε πως μπορεί να πάρει ξανά μπροστά αυτή η χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more