Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ραχήλ Αλεξανδρίδου: «Η αλήθεια, όπως και η Δημοκρατία, κινδυνεύουν από τη σιωπή και τη λήθη»

"Κάθε αναζήτηση τελειώνει με μία δύσκολη δοκιμασία του νικητή! Η πιο σκοτεινή ώρα της νύχτας, είναι λίγο πριν ξημερώσει"


"Η αλήθεια, όπως και η Δημοκρατία, κινδυνεύουν από τη σιωπή και τη λήθη"
Λόγια σοφά… αφοπλιστικά….!!!!! Αν το σχολείο διέπλαθε προσωπικότητες και δεν προετοίμαζε απλά υποψηφίους πανελλαδικών εξετάσεων, θα έπρεπε να προτρέπει τους μαθητές στην αναζήτηση, στη συμμετοχή, στη δράση, στην παρουσία στα κοινά. Όμως κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν ισχύει, αφού φράσεις σαν κι αυτές αποτελούν πλέον για τη νέα γενιά απλώς αντικείμενο αποστήθισης…


Και εμείς?

Ποια είναι η στάση μας προκειμένου να εμφυσήσουμε τέτοιες αξίες και ιδανικά στα παιδιά μας; Ποια είναι η δική μας θέση απέναντι στο ζοφερό παρόν, που λόγω της οικονομικής κρίσης , κατακρημνίζονται αξίες και δικαιώματα, η αλήθεια διαστρεβλώνεται και στη ζωή του ανθρώπου επικρατεί σύγχυση.

Μήπως είναι λύση η λογική της αδράνειας και του εγωκεντρισμού, η φοβισμένη περιχαράκωση και η αποστασιοποίηση; Μα είναι πλέον εμφανές ότι οι μοναχικοί και αβέβαιοι δρόμοι είναι αδιέξοδοι. Οφείλουμε να σπάσουμε τη λογική “ο σώζων εαυτώ σωθήτω”. Είναι φανερό ότι έτσι δεν σώζεται κανείς!!!!!!!!!!

Για μένα δεν αρκεί πλέον η ατομιστική στάση ζωής, η προσωπική πορεία. Κι αν την αλήθεια ακόμα δεν την έχουμε βρει, τουλάχιστον να σώσουμε τη δημοκρατία. Να μιλήσουμε!! Να ενδυναμώσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη, ώστε κάθε πολίτης να αισθάνεται υπεύθυνος και να γίνεται ικανός να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συλλογικών αναγκών, με την προσωπική ενεργητική του συμμετοχή.

Παίρνω κουράγιο , σκέφτομαι ότι συμμετοχή τώρα στον πολιτικό στίβο, σημαίνει Ζωντανή Συμμετοχή. Επιλέγω τη Ενεργό Δράση ως στάση ζωής…… και επιλέγω ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχω στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου , στηρίζοντας αυτό που πάντα πίστευα και έπλασα τον χαρακτήρα μου, πάνω σε αυτό, πίστη στην πατρίδα και αγώνα μέχρι τελους. Εγώ η Ραχήλ Αλεξανδρίδου , δηλώνω πως μένω πιστή στις Αρχές της Πατρίδας μου!! Δεν αποτελώ πιόνι κανενός δεν αποζητώ την καρέκλα και τον μισθό!! Θλίβομαι βλέποντας ποδοσφαιρικές μεταγραφές χωρίς ντροπή από κόμμα σε κόμμα !! Με τι μάτια κοιτάτε τους πολίτες που σας έδειξαν εμπιστοσύνη και σεις περιφέρεστε στο πολιτικό παζάρι πλανόδιοι πωλητές της μοίρας μας και της πατρίδας μας. Και επειδή δεν είμαστε όλοι ανήθικοι ζητώ να θυμηθείτε τα πρόσωπα που σας έταξαν, τα πρόσωπα που σας πρόδωσαν, που πήγαν από το ένα κόμμα στο άλλο, χωρίς ντροπή, άλλοι δε ,ούτε καν τόλμησαν να κατέλθουν στην μάχη γιατί γνωρίζουν το αποτέλεσμα. Εγώ η Ραχήλ Αλεξανδρίδου στέκομαι μπροστά σας, απτόητη πέρα από κάθε κομματικό παιχνίδι και αντιστέκομαι για την πατρίδα μου ,σας κοιτώ στα μάτια, όρθια, δυνατή, αλώβητη και ζητώ την στήριξή σας, χωρίς λόγους ξύλινους, χωρίς στηρίξεις από πολιτικά τζάκια και κομματικούς μηχανισμούς. Δεν υπάρχουν πλέον δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι!!

Υπάρχει μόνο η πατρίδα μας και για αυτήν θα πολεμήσω με κάθε κόστος ,το χρωστάω στους γέροντες που έπραξαν το ίδιο στο παρελθόν ανιδιοτελώς και στα παιδιά μας, ώστε να ζούνε, κάτω από τον γαλανόλευκο ουρανό μας, χωρίς τα γκρίζα σύννεφα που μας σκιάζουν σήμερα.

Φίλοι μου, …Κάθε αναζήτηση τελειώνει με μία δύσκολη δοκιμασία του νικητή! Η πιο σκοτεινή ώρα της νύχτας, είναι λίγο πριν ξημερώσει…!!!!!
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΡΑΧΗΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more