Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ  5 – 4 ΠΕΝΑΛΤΙ
1 – 1 ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ & ΠΑΡΑΤΑΣΗ
Καλύτερος ο Απόλλωνας, την πρόκριση ο Αλμωπός !

Γράφει ο Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου


      Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου συνηθίζεται να λέγεται, όταν δεν καταφέρνει μία ομάδα να ΄΄ καθαρίσει ΄΄ έναν αγώνα στην κανονική του διάρκεια και στην παράταση, έχοντας μάλιστα την καθολική του υπεροχή, πηγαίνοντας μοιραία στα πέναλτι, που εκεί πλέον είναι και θέμα τύχης .  Όλ΄ αυτά συνέβησαν χθες Τετάρτη στον ημιτελικό αγώνα κυπέλου στο δημοτικό στάδιο Αριδαία, ανάμεσα σε δύο από τις πιο καλές και ιστορικές ομάδες του νομού, αλλά και συνδιεκδικήτριες στο φετινό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Πέλλας, τον ΑΛΜΩΠΟ και τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ.

Ένας αγώνας που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον στους 300 περίπου φιλάθλους (50 περίπου από την Κρύα Βρύση) που το παρακολούθησαν, βλέποντας μία πολύ διαφορετική αγωνιστική παρουσία από τους δύο αντιπάλους, σε σχέση με αυτόν  τον αγώνα πρωταθλήματος που αναμετρήθηκαν και πάλι μόλις πριν ένα μήνα (στις 21 Δεκεμβρίου). Στον χθεσινό αγώνα λοιπόν παρ΄ όλο το γρήγορο αιφνιδιαστικό τέρμα των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι συνήλθαν άμεσα ισορρόπησαν τον αγώνα αλλά και το σκορ ισοφαρίζοντας σε 1 – 1 , παίρνοντας από κει και πέρα την πρωτοβουλία των κινήσεων μέχρι το τελευταίο λεπτό της παράτασης , πίεσαν τους αντιπάλους τους ψηλά, και είχαν γενικά καλύτερα πατήματα μέσα στο γήπεδο, ιδιαίτερα μάλιστα όταν έμεινε με 10 παίκτες ο Αλμωπός δίνοντας την εικόνα να περιμένει μοιρολατρικά την στιγμή που θα δεχόταν το τέρμα σε μία από τις καλές ευκαιρίες που έχασε ο Απόλλωνας, ενώ κατά την διάρκεια της παράτασης πλέον οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να ροκανίσουν τον χρόνο (απομακρύνθηκαν ακόμα και τα παιδιά που μάζευαν την μπάλες) με στόχο να πάει ο αγώνας στα πέναλτι, εκεί  που πλέον θα ήταν και θέμα τύχης το ποιος θα προκρινόταν στον τελικό του κυπέλου. Και τον στόχο τους αυτό τον πέτυχαν με τον καλύτερο τρόπο, αφού κατόρθωσαν να προκριθούν και στον τελικό !
Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η πρόκριση ουσιαστικά  χαρίστηκε από τους Κρυαβρυσιώτες αφού, έχασαν πέναλτι στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αρκετές καλές ευκαιρίες και τέλος έφτασαν να είναι μπροστά στο σκορ ακόμα και στα πέναλτι, αλλά τελικά έχασαν ένα παραπάνω από τους αντίπαλό τους με συνέπεια ν΄ αποκλειστούν !
Το θετικό από τον αγώνα αυτό για τους Κρυαβρυσιώτες ήταν η πολύ καλή εμφάνιση συνολικά της ομάδας καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα, στοιχείο που σίγουρα θα την βοηθήσει στην συνέχεια, στην πορεία της πλέον στο πρωτάθλημα. Στ΄ αρνητικά του παιχνιδιού ήταν η επιθετική αστοχία, παρά το γεγονός ότι σε μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού αγωνιζόντουσαν με 3 επιθετικούς, η μέτρια απόδοση κάποιων ποδοσφαιριστών, αλλά και η διαχείριση των πέναλτι. Δεν αμφισβητείται βέβαια ότι τα πέναλτι περιλαμβάνουν και τον παράγοντα τύχη, όμως η απώλεια τριών σ΄ ένα σημαντικό παιχνίδι δεν μπορεί να μην σημειωθεί ως γεγονός !
Από την άλλη ο Αλμωπός με την αποχώρηση – μεταγραφή του Ελευθεριάδη Χρ. από την επίθεση της ομάδας προφανώς την έχει δημιουργήσει εμφανή προβλήματα, κάτι που φαίνεται στα τελευταία παιχνίδια, αλλά και η ευκολία με την οποία δέχεται κόκκινες κάρτες στα τελευταία παιχνίδια, στοιχείο που σχολιάστηκε επικριτικά ακόμα και από τους φίλους της ομάδας.  Στην τελική όμως ανάλυση του αγώνα το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό γράφεται στην ιστορία.
7ο ο σέντρα του Τσιτλακίδη από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι κεφαλιά του Τσακαλίδη θ΄ ανοίξει το σκορ σε 1 – 0
10ο σέντρα από δεξιά του Παπαδόπουλου Γ. στο πρώτο δοκάρι ο Πετρίδης, με υπερένταση από χαμηλό ύψος θα καταφέρει να ΄΄ τσιμπήσει ΄΄ την μπάλα με το κεφάλι στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Καραγιαννίδη ισοφαρίζοντας σε 1 – 1.
13ο σέντρα του Πετρίδη από αριστερά στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Σιδέρης θα σηκωθεί αρκετά ψηλά με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα προς το Γ της εστίας του Καραγιαννίδη διώχνοντας  αρχικά χτυπώντας στην συμβολή των δοκών και στην συνέχεια καταλήγοντας σε κόρνερ.
19ο σέντρα από δεξιά για τον Αλμπωπό κεφαλιά ο Παπαγεωργίου η μπάλα θα φύγει ελάχιστα δίπλα από τ΄ οριζόντιο δοκάρι.
29ο ο Ηλιάδης σε φάση μέσα στα καρέ του Απόλλωνα θα σουτάρει προς την εστία για να διώξει την μπάλα πάνω από την γραμμή ο Παπαδόπουλος Σ.
34ο θα γίνει σέντρα μέσα στην μεγάλη περιοχή του Αλμωπόύ με την μπάλα να κτυπάει στο χέρι του Τιτλακίδη υποδεικνύοντας αμέσως το πέναλτι ο κ. Πασλαμούσκας. Ανέλαβε να το εκτελέσει ο Βοτάρης Α. στέλνοντας την μπάλα αρχικά στο αριστερό κάθετο, στην συνέχεια να χτυπήσει στο δεξί κάθετο και απομακρύνοντας την στην συνέχεια οι αμυντικοί,  χάνοντας μοναδική ευκαιρία να περάσει μπροστά στο σκορ.
61ο ο διαιτητής θα δείξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ηλιάδη λόγο βρισίματος προς τον αντίπαλο του παίκτη Μπρέγου με την φράση άντε σήκω ρε καραγκιόζη ΄΄.
63ο ο Παπαδόπουλος από καλή θέση λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή θα σουτάρει στέλλοντας την μπάλα πολλά μέτρα πάνω από τα δοκάρια του Καραγιαννίδη.
71ο ο Κίτσας Γ. μέσα στην μεγάλη περιοχή του Αλμωπού θα ΄΄ τσιμπήσει ΄΄ την μπάλα παίρνοντας του τα πόδια ο Καραγιάνίδη χωρίς όμως να υποδείξη το καθαρό πέναλτι ο διαιτητής,  στην μοναδική φάση που ελέγχετε στον αγώνα.
76ο ο Πετρίδης από δεξιά θα βγάλει σέντρα στο ύψος την μικρής περιοχής με τον επερχόμενο Χαντούρη ολομόναχος να σπρώχνει την μπάλα με προβολή, στέλνοντας την ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καραγιαννίδη.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
Πετρίδης (K.B.) 0 – 1, Μιτιτενίδης (ΑΛΜΩΠΟΣ) 1 – 0, Παπαδόπουλος Γ. (K.B.) 1 – 2, Παντελίδης (ΑΛΜΩΠΟΣ) ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ Καρακούτση, Μισαηλίδης (K.B.) 1 – 3, Ελευθεριάδης Γ. (ΑΛΜΩΠΟΣ) 2 – 3, Χαντούρης (Κ.Β.) 2 – 4, Τσόλκας (ΑΛΜΩΠΟΣ) 3 – 4, Βοτάρης Α. (K.B. ) ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ Καραγιαννίδη,  Τσακαλίδης (ΑΛΜΩΠΟΣ ) 4 – 4, Κίτσας Π. (K.B. ) ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ Καραγιαννίδη, Μιχαηλίδης (ΑΛΜΩΠΟΣ) 5 – 4

Η διαιτησία του κ. Πασλαμούσκα με επόπτες του κ. Σπίκα Ι., Κεσίσογλου πολύ καλή, ελέγχετε για την φάση του 71ου λεπτού.
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (ΜΠΙΛΗΣ Λ.): Καραγιαννίδης, Τσιτλακίδης, Ηλιάδης, Κανωτίδης (46ο λ.τ. Μπογδάνης), Παπαγεωργίου, Ελευθεριάδης Γ. Μυτιτενίδης, Ελευθεριάδης Λ. (65ο Μιχαηλίδης), Παντελίδης, Τσακαλίδης, Παπαδόπουλος Ν. (65ο Τσόλκας)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡ.ΒΡ. (ΝΤΙΣΙΟΣ Β.): Καρακούτσης, Παπαδόπουλος Γ., Παπαδόπουλος Σ., Μπρέγου, Βοτάρης Α., Βοτάρης Δ. 962ο Κίτσας Γ.), Μισαηλίδης, Πετρίδης, Κίτσας Π., Νύρλας (38ο Φανιάδης), Σιδέρης (76ο Χαντούρης).
Στο άλλο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΠΡΟΥ νίκησε με σκορ 1 – 2 μέσα στον ΕΘΝΙΚΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ Σκόρερ : 0 - 1 Τόπκας (40'), 0 - 2 Παλάνης (43'), 1 - 2 Φλαρούντζος Α. (71') 
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ε.Π.Σ. ΠΕΛΛΑΣ 2014 – 15

ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΠΡΟΥ – ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more