Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Άννα Ευθυμίου για Σταμάτη Κραουνάκη : "καλύτερα να τραγουδά παρά να μιλά"

Η Άννα Ευθυμίου, δικηγόρος και π.δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, κατάγεται από τα Γρεβενά. Δηλαδή "πάνω από τη Λαμία". Στα Γρεβενά μιλούν ελληνικά και μόνο ελληνικά, 3.000 χρόνια πριν τις "απελευθερώσεις" !.
Όπως άλλωστε σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, Μακεδονία, Ήπειρο και Θράκη (που είναι "πάνω από τη Λαμία"), όπως στη Θεσσαλονίκη, που...
από το 315 π.Χ. μιλούσαν ελληνικά, κάποια χρόνια, ένα μέρος του πληθυσμού μιλούσε Λατινικά, μιλούσε Τούρκικα, μιλούσε Σεφαραδίτικα, αλλά Βουλγαρικά δεν μιλούσε ποτέ και προφανώς, όλοι αυτοί "πάνω από τη Λαμία", ήταν Έλληνες, παρά τις περί του αντιθέτου απόψεις του κ.Κραουνάκη.
Λογικά λοιπόν θύμωσε η ευγενική Άννα και εξέφρασε δημόσια την καταδίκη της στις ανοησίες του καλλιτέχνη, απλά παραήταν ευγενική απέναντι στις ρατσιστικές δηλώσεις Κραουνάκη, που επιχειρεί να ετεροπροσδιορίσει ως "Βούλγαρους", όσους έζησαν από "τη Λαμία και πάνω".

"ας ρωτήσει εμάς τους Μακεδόνες πόσο υπερήφανοι νιώθουμε", σημείωσε η κ.Ευθυμίου, που χαρακτήρισε τον καλλιτέχνη "ανιστόρητο και πολιτικά επικίνδυνο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more