Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Είμαι υπέρ της «καθαρής» Κασσάνδρας
ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Χρήστο Δημητριάδη

Την πρώτη της μεγάλη συνέντευξη σε ΜΜΕ της Χαλκιδικής παραχώρησε η δημοσιογράφος και δημοτική σύμβουλος Κασσάνδρας εντεταλμένη σε θέματα τουρισμού-πολιτισμού, Μαρία Παπαδημητρίου. Η κα Παπαδημητρίου απάντησε σε όλα τα σημαντικά ερωτήματα της τέθηκαν. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι η συνέντευξη της έχει μεγάλο ενδιαφέρον από τη στιγμή που τοποθετήθηκε σε όλα τα σημαντικά ζητήματα. Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις ακολουθούν παρακάτω:


Ερ. Ποιες είναι οι προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής Κασσάνδρας;
Απ: Εργαζόμαστε συστηματικά για τη βελτίωση των συνθηκών καθημερινότητας του πολίτη και για την αναβάθμιση των υποδομών στο Δήμο μας. Προτεραιότητά μας αποτελεί η δρομολόγηση έργων που θα λύσουν προβλήματα που χρονίζουν και θα εξασφαλίζουν στην περιοχή μας εύρυθμη λειτουργία. Συστήματα βιολογικού καθαρισμού  και αποχέτευσης, ορθολογική χρήση των απορριμμάτων, ανακύκλωση, έργα εξασφάλισης νερού για άρδευση, έργα για την επαρκή υδροδότηση της Κασσάνδρας, έργα βελτίωσης της «εικόνας» της περιοχής καθώς και βελτιωτικές κινήσεις στη Σχολική Στέγη είναι ορισμένες μόνο από τις προτεραιότητές μας.

Ερ. Πως ήταν η εμπειρία σας αναφορικά με την υποψηφιότητα σας στις Δημοτικές εκλογές και γιατί επιλέξατε να το πράξετε;
Απ: Η συμμετοχή μου στις Δημοτικές Εκλογές αποτελεί μια από τις πιο δυνατές εμπειρίες που είχα ως τώρα. Ήταν ένα ενδιαφέρον «ταξίδι» με ευτυχή κατάληξη! Αποφάσισα να συμμετέχω ορμώμενη από την αγάπη μου για τον τόπο μου, στον οποίο θέλω να προσθέσω και ‘γω με τη σειρά μου ορισμένα συγκριτικά πλεονεκτήματα και χάρη στην εμπιστοσύνη που μου ενέπνευσε ο Δήμαρχός μας κ. Βασίλης Κυρίτσης.

Ερ. Θα θέλαμε σύντομα να μας αναπτύξετε το προφίλ του νέου Δημάρχου Κασσάνδρας;
Απ: Το «δυνατό» μυαλό του Δημάρχου μας σε συνδυασμό με την ψυχραιμία που τον διακρίνει  και τη γνώση που διαθέτει, αποτελούν βασικής σημασίας χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του. Είναι η «ήρεμη δύναμη» του Δήμου μας και είμαι βέβαιη  πως στην πορεία αυτών των πέντε χρόνων θα δώσει πολλά στην Κασσάνδρα.

Ερ. Τι σημαίνει για τον Δήμο η λειτουργία ξεχωριστού γραφείου τουρισμού;
Απ: Στον πλέον τουριστικό Δήμο της Χαλκιδικής όπου βρίσκονται ορισμένες από τις μεγαλύτερες τουριστικές μονάδες της χώρας ήταν αδήριτη ανάγκη να λειτουργεί Διεύθυνση Τουριστικής Προβολής και Πολιτισμού. Η συγκεκριμένη δομή αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις τουριστικές επιχειρήσεις και το Δήμο, σχεδιάζει και υλοποιεί εξειδικευμένες δράσεις τουριστικής ανάπτυξης και προβολής και βρίσκεται διαρκώς σε επαφή με τους ακούραστους Φορείς Πολιτισμού της Κασσάνδρας αναπτύσσοντας διάλογο για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων και για το σχεδιασμό των κοινών Οραμάτων.

Ερ. Ποιο είναι το σημαντικότερο στοιχείο για την Τουριστική Ανάπτυξη της Κασσάνδρας;
Απ: Το να αντιληφθούμε όλοι την πολυθεματικότητα που διαθέτει η Κασσάνδρα και να αναπτύξουμε αρμονικά όλες αυτές τις μορφές τουρισμού  συνδέοντάς τις με τρόπο ουσιαστικά αποδοτικό για τον Τόπο και τον Άνθρωπο. Με βάση αυτό το σκεπτικό εργαζόμαστε και είναι απολύτως ευχάριστο το γεγονός ότι όλοι μαζί έχουμε θέσει τους αναπτυξιακούς μας στόχους και τους υπηρετούμε πιστά.

Ερ. Θεωρείται ότι υπάρχουν περιθώρια σε έναν Δήμο όπως είναι η Κασσάνδρα, που το καλοκαίρι ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται, να βελτιώσει τις υποδομές του;
Απ: Σαφέστατα και ναι. Αρκεί να σχεδιάζει κανείς έργα και υποδομές  με βάση τις 400.000 εποχικού πληθυσμού και όχι με βάση τον μόνιμο πληθυσμό που αριθμητικά φθάνει περίπου στις 18.000 .

Ερ. Με την μέχρι τώρα συμμετοχή σας στα δημοτικά συμβούλια μπορεί να υπάρξει συναίνεση μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στις αποφάσεις του Δ.Σ.;
Απ: Θεωρώ πως ναι όταν υπάρχει ανάλογη βούληση. Εξάλλου η ανάπτυξη της Κασσάνδρας είναι ένα ζήτημα που μας αφορά και μας ενδιαφέρει όλους. Σαφώς και σε αρκετά ζητήματα έχουμε διαφορετικό τρόπο θεώρησης μα αυτό εν τέλει σημαίνει «Δημοκρατία».

Ερ. Είστε υπέρ της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής σκουπιδιών στον Δήμο Κασσάνδρας;

Απ: Είμαι υπέρ της «καθαρής» Κασσάνδρας και εμπιστεύομαι πλήρως  την τακτική που ακολουθούν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αντώνης Μιχαλάκης και οι  άμεσοι συνεργάτες του . Όταν τεθεί και αν τεθεί αυτό το θέμα για το οποίο με ρωτάτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα ενημερωθώ από την εισήγηση του συναδέλφου, θα εξετάσω όλες τις παραμέτρους και θα σας ενημερώσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more