Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Αποκλειστικό - 29 offshore δραστηριοποιούνται στη Χαλκιδική!

Βεβαιώθηκαν 40 εκ. ευρώ πρόστιμα
Μια εταιρία κατέχει 17.000 στρέμματα γης, εκ των οποίων τα 16.000 στρέμματα είναι χαρακτηρισμένα ως δασική έκταση. Άλλες διαθέτουν μια ή δυο επαύλεις στην Σιθωνία και την Κασσάνδρα, στη Χαλκιδική. Έτερες, κατέχουν χιλιάδες στρέμματα αγροτεμαχίων ή και φωτοβολταϊκά πάρκα ανά την ελληνική επικράτεια ή εκτάσεις και οικόπεδα «δίπλα στο Κύμα» σε τουριστικές περιοχές της Χώρας…

Ταυτόχρονα όλοι αυτοί:
*Λησμονούν να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις είτε για το εισόδημα είτε για τα ακίνητα.
* Αποφεύγουν τα φώτα της δημοσιότητας και πιστεύουν ότι δικαιούνται φορολογικής ασυλίας
*Προσφεύγουν εν ριπή οφθαλμού στα φορολογικά δικαστήρια στην περίπτωση ελέγχων και βεβαίωσης παραβάσεων.
Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι συμπεριφέρονται στον μακρύ κατάλογο με τις offshore (εξωχώριες) εταιρίες που ανθούν στην Ελλάδα. Πρόκειται για αυτούς από τους οποίους το ελληνικό δημόσιο προσδοκούσε να εισπράξει, μέσω της φορολόγησης, εκατοντάδες εκ. ευρώ. Όμως ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας.

Πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που συνέβη με τη ΔΟΥ Πολυγύρου. Σε έγγραφο της συγκεκριμένης εφορίας αναφέρονται τα αποτελέσματα από την φορολογική ακτινογραφία σε 29 offshore που δραστηριοποιούνται στην ελεγκτική της αρμοδιότητα. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο, έως σήμερα έχει περιοριστεί ο έλεγχος σε 15 εταιρίες, στις οποίες καταλογίστηκαν φόροι ακινήτων και εισοδήματος ύψους 40 εκ. ευρώ, αλλά εισπράχθηκαν ελάχιστα ποσά, καθώς οι περισσότεροι νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιριών προσέφυγαν στα δικαστήρια ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η ΔΟΥ Πολυγύρου προχώρησε σε διαδικασίες κατασχέσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more