Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητά η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής

Με την ακόλουθη ανακοίνωση η Οµοσπονδία Τουριστικών Καταλυµάτων Χαλκιδικής ζητά την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού προκειμένου να προστατευθεί το τουριστικό προϊόν της χώρας από μεθοδεύσεις παραγόντων του τουρισμού:
Η Οµοσπονδία Τουριστικών Καταλυµάτων Χαλκιδικής βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλει προς κάθε κατεύθυνση µεθοδεύσεις και προθέσεις παραγόντων του τουρισµού και της κυβέρνησης για υποβάθµιση και διάλυση του κλάδου των ενοικιαζοµένων δωµατίων και διαµερισµάτων της χώρας.

Είµαστε ο κλάδος των επιχειρήσεων που εκπροσωπεί το 50% του δυναµικού των παραθεριστικών κλινών της χώρας, ο κλάδος που οι προηγούµενοι υπουργοί τουρισµού Αβραµόπουλος και Πετραλιά µας χαρακτήρισαν ραχοκοκαλιά του Ελληνικού τουρισµού και στυλοβάτες της τοπικής οικονοµίας. Αυτοί µας µετέφεραν µε νόµους του κράτους αρµοδιότητες του ΕΟΤ και εµείς ανταποκρινόµενοι µε αίσθηµα ευθύνης οργανώσαµε τις επιχειρήσεις µας ανεβάζοντας το επίπεδο παροχής υπηρεσιών και κατ επέκταση το τουριστικό προϊόν της χώρας.
Σε κάποιους όµως δεν άρεσε αυτό, γιατί επιδιώκουν η υποδοχή και διαχείριση του τουρισµού της χώρας να περιέλθει σε συγκεκριµένα πρότυπα και µεγέθη και ίσως και συµφέροντα. Έτσι εδώ και ένα χρόνο µε παρεµβάσεις σε νοµοσχέδια και άρθρα πολυνοµοσχεδίων φρόντισαν να πλήξουν τον κλάδο µας µε σκοπό να τον οδηγήσουν στον αφανισµό. Η κορυφαία παρέµβαση όλων έγινε στις αρχές Απρίλη µε την από 1/01/2015 κατάργηση των τιµοκαταλόγων και των δηλώσεων τιµών πόρτας. Αυτό µε απλά λόγια σηµαίνει ασυδοσία, αναρχία, παραοικονοµία, ανεξέλεγκτη τιµολόγηση αλλά και χάσιµο της επικοινωνίας των µικροµεσαίων επιχειρήσεων του τουρισµού µε τα όργανα που τους εκπροσωπούν και την πολιτεία.
Τα πιράνχας του τουρισµού όµως δεν σταµάτησαν εδώ, πρόσφατα στις 02/07/2014 κατετέθη πολυνοµοσχέδιο για τον τουρισµό χωρίς την απαιτούµενη διαβούλευση, περιφρονώντας και διαλύοντας τους φορείς που εκπροσωπούν τις µικροµεσαίες επιχειρήσεις του τουρισµού. Μας αφαιρούν αρµοδιότητες που νοµοθετικά µας είχαν παραχωρηθεί παλαιότερα και µας αναγκάζουν να ελεγχόµαστε και να πιστοποιούµαστε από το Ξενοδοχειακό επιµελητήριο στο οποίο δεν ανήκουµε ούτε θεσµικά ούτε νοµικά.
Αυτούς που επιβουλεύονται το τουριστικό προϊόν της χώρας, αυτούς που νοµίζουν ότι τουρισµός είναι µόνο οι ELIT τουρίστες, αυτούς που είναι εραστές του τουρισµού µε τα βραχιολάκια ( ALL INCLUSIVE), και θέλουν να εξαφανίσουν τις µικροµεσαίες επιχειρήσεις, θα τους σταµατήσουµε, δεν θα τους αφήσουµε να κάνουν τον τουρισµό της Ελλάδας όµοιο µε αυτό της Τυνησίας και της Ταϋλάνδης που κυριαρχούν τα µεγάλα Resorts και κατευθύνουν την τουριστική οικονοµία σε επιλεγµένα συµφέροντα και µετά το χάος.

Καλούµε τον πρωθυπουργό να παρέµβει και να σταµατήσει άµεσα αυτούς που επιβουλεύονται το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας και θέλουν να το οικειοποιηθούν, εξαφανίζοντας 44.000 µικροµεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις και βυθίζοντας σε τέλµα τις τοπικές κοινωνίες και οικονοµίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more