Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

«Έφυγε» ξαφνικά ο Χαλκιδικιώτης καθηγητής του Α.Π.Θ Αστέριος Κατσαμούρης

Ο Αστέριος Κατσαμούρης έφυγε ξαφνικά από καρδιακό επεισόδιο το απόγευμα του Σαββάτου. Μεγάλη απώλεια για την Χαλκιδική αλλά και για την Ιατρική κοινότητα ο χαμός του Αστέριου Ν. Κατσαμούρη, Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Στις πρόσφατες Ευρωεκλογές ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον συνδυασμό της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στην Αρναία, κατά πάσα πιθανότητα την Δευτέρα ώρα 11:00 το πρωί.

O Α. Κατσαμούρης τελείωσε το γυμνάσιο της Αρναίας Χαλκιδικής και τις προπτυχιακές σπουδές του τις τελείωσε στην ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Ειδικεύτηκε στην Γενική Χειρουργική Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» υπό τη διεύθυνση του ακαδημαϊκού καθηγητή Χειρουργικής Δημήτριου Λαζαρίδη.
Στη συνεχεία μετεκπαιδεύτηκε και εργάστηκε για μια περίπου πενταετία στην Ιατρική Σχολή του Harvard, στο Γενικό Νοσοκομείο Massachusetts. Εκεί, τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα του εστιάστηκαν στην αντιμετώπιση των βαρέως πασχόντων χειρουργικών ασθενών και την αγγειοχειρουργική.

Για μικρό χρονικό διάστημα εργάστηκε και στη Mayo Clinic των ΗΠΑ (Minnesota). Ακολούθως υπηρέτησε ως καθηγητής Αγγειοχειρουργικής για μια περίπου 20ετία, (1990-2009) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και ακολούθως υπηρετεί ως καθηγητής Αγγειοχειρουργικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Γενικό Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more