Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Σιθώνεια 2014

    1. Την 11 η Ιουλίου 2014, ημέρα Παρασκευή, απο 16:00 έως 21.00, στο δημοτικό Γήπεδο Νικήτης Χαλκιδικής,, θα διεξαχθεί η διεθνής σινάντηση ρίψεων, «τα Σιθώνεια» . Με βάσει τις μέχρι τώρα εγκριθείσες χορηγίες ( Περιφέρεια κ. Μακεδονίας, Δήμος Σιθωνίας, ΣΕΓΑΣ, εν αναμονή απαντήσεων της ΓΓΑ), θα διεξαχθούν τα  αγωνίσματα (κύρια): Σφυροβολία ανδρών- γυναικών, Σφαιροβολία ανδρών-γυναικών, και  Δισκοβολία ανδρών-γυναικών. Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα Σιθώνεια διεξάγονται στη μνήμη του  Αθλητή, Προπονητή, παράγοντα Κώστα Σπανίδη, ο οποίος στήριξε στην προσπάθειά μας να καθιερωθούν τα Σιθώνεια.

        2. Για φέτος,  θα συμμετάσχουν στη πλειοψηφία ¨Έλληνες-Έλληνιδες, Κύπριοι-Κυπριες  με προτεραιότητα εκείνων που επιδιώκουν την επίτευξη ορίου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2014  και όσοι ξένοι επιθυμούν να συμμετάσχουν χωρίς η με συμβολικά χρηματικά έπαθλα. Ηδη¨εχει συγκροτηθεί η σύνθεση των συμμετοχών  και αποτελείται απο:12 από Ευρώπη, 10 από την Κύπρο, και 31 απο την Ελλάδα.  
   
   3. Παράλληλα με τα παραπάνω αναφερόμεα αγωνίσματα θα διεξαχθούν και άλλα μικροτέρων κατηγοριών ως εξής: α)Σφαιροβολία ΠΠ/Α, Κ-ΠΚ/Α, και βετράνων Α-Γ, β) Μήκος ΠΚ/Β, και ΠΠ/Β, γ) 100μ Π-ΠΠ/Α, και Κ-ΠΚ/Α δ) 50μ μινι και Σούπερ μινι, ε) 3000μ. Βάδην Α-Γ( εκτιμώμενος αριθμός αθλητών-τριών 70-80). Και για φέτος, ύστερα απο πρόταση παλαιών πρωταθλητών, θα διεξαχθεί το αρχαίο αγώνισμα της ΛΙΘΟΒΟΛΙΑΣ στο οποίο θα πάρουν μέρος βετεράνοι- ενεργοί  αθλητές-τριες (ηδη κατασκευάσθηκαν Λιθάρια για τον σκοπό αυτό)
 
   4. Κατα τα φετινά Σιθώνεια, θα τιμηθούν α), ο Χαλκιδικειώτης αθλητής μεγάλων αποστάσεων-Μαραθωνοδρόμος, Αντώνης Παπαδημητρίου β) Παγχαλκιδικός σύλλογος Θεσσαλονίκης «ο Αριστοτέλης» και η ξενοδοχειακή επιχίρηση “acrotel” για την στήριξή τους στην καθιέρωση των Σιθωνίων και την ανάπτυξη του στίβου στην Χαλκιδική.
  
   5. Ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την προετοιμασία του γηπέδου και των άλλων γηπεδικών ευκολιών και ελπίζεται να παρουσιαστεί μιά καλή εικόνα στους αθλητές-τριες, παράγοντες, και θεατές  Για τους αθλητές –αθλήτριες που θα συμμετάσχουν  έχουν τακτοποιηθεί όλες οι λεπτομέρειες άφιξης-μεταφοράς-διαμονής-φιλοξενείας-αναχώρησης και συμμετοχής στους αγώνες. 

  .6.. Η οργανωτική επιτροπή των Σιθωνείων, εκφράζοτας και  την τοπική κοινωνία, νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τη ΓΓΑ, το ΣΕΓΑΣ , τον δήμο Σιθωνίας την περιφέρεια κ.Μακεδονίας, περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, για  οικονομική στήριξη (στα μέτρα των δυνατοτήτων τους), που χάρις αυτών και ορισμένων τοπικών ιδιωτικών φορέων διεξάγεται η διεθνής συνάντηση ρίψεων τα «Σιθώνεια» για 13η συνεχή χρονιά, σε ένα μικρό χωριό της περιφέρειας με πολά θετικά για τον στίβο και τον αθλητισμό ειδικότερα.
    7. Η παρουσίαση των Σιθωνείων 2014, θα πραγματοποιηθεί την 9η Ιουλίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:30, στο ξενοδοχείο Anthemous SEA,(11 χιλιόμετρα απο Νικήτη προς Ν..Μαρμαρά). Μετά την παρουσίαση θα παρατεθεί μικρή δεξίωση προς τιμή των προσκεκλιμένων και ΜΜΕ. (προσφορά του ξενοδοχείου).
    8 Σας παρακαλούμε για την παρουσία σας / εκπροσώπιση στις παραπάνω εκδηλώσεις.

Απο την Οργανωτική Επιτροπή


Συντονιστής-Υπεύθυνος, Νίκος Παπαδημητρίου (6942-812871, 23750-23021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more