Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Μικρή ΔΕΗ, μεγάλος πονοκέφαλος

Στο επίκεντρο το υδροηλεκτρικό της Έδεσσας!

 Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ- το οποίο έχει κατατεθεί από το Απρίλιο -λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση την ερχόμενη Πέμπτη, στην αρμόδια επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και αποτελεί προαπαιτούμενο για τη δόση του Ιουλίου από την τρόικα. 

Οι αντιδράσεις προέρχονται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -κυρίως Αρκαδίας και Κοζάνης- και από τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ. Η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει, επίσης, τους τοπικούς φορείς, αλλά και την Εκκλησία. 

Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν βουλευτές αλλά και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου, αλλά και ο υφυπουργός Ενέργειας,Ασημάκης Παπαγεωργίου. Θυμίζουμε πως το Δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας είναι αρνητικό προς αυτή την ιδιωτικοποίηση του υδροηλεκτρικού εργοστασίου του Άγρα και στις 26 Μαρτίου το σωματείο εργαζομένων Σπάρτακος είχε κάνει εκδήλωση όπου είχαν μιλήσει ο Βουλευτής της ΝΔ Διονύσης Σταμενίτης, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου και άλλοι τοπικοί φορείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more