Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Σώμα Πολιτών


Το Σώμα Πολιτών Υποστήριξης και Βοήθειας εντάσσεται στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ν. Προποντίδας, τις οποίες προσφέρει μέσω των εθελοντικών ομάδων των μελών της, σε όλους όσους τις έχουν ανάγκη. 
Σκοπός μας είναι : Να στηρίξουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες ανθρώπων που είναι ανασφάλιστοι και στερούνται ιατρoφαρμακευτικής περίθαλψης, όπως άνεργοι και ενεργοί - άνεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες. 

Να βοηθήσουμε με την παροχή τροφίμων και ρούχων ανθρώπους που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές ανάγκες διαβίωσης. 
Να παρέχουμε παιχνίδια, ρούχα και σχολικά είδη σε παιδιά οικογενειών που δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες τους. 
Παράλληλα σκοπεύουμε να αναπτύξουμε περιβαλλοντολογική δράση αλλά και εκδηλώσεις, προσδοκώντας στην συνεργασία όλων των φορέων και συλλόγων του δήμου μας. 
Ξεκινάμε την δράση μας έχοντας την πολύτιμη στήριξη και αρωγή των γιατρών και του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Ν. Μουδανιών. 
Το γραφείο μας είναι στο ισόγειο του Δημαρχείου Βενιζέλου 9 και μας έχει παραχωρηθεί από τον Δ.Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ. Ώρες λειτουργίας, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-2.00 π.μ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2373350252. 
Η τακτική συγκέντρωση των μελών μας, είναι κάθε Πέμπτη 9.00 μ.μ

ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
1. Αν και νεοσύστατη ομάδα έχουμε κατορθώσει σημαντικό έργο και αυτό γιατί αγκαλιαστήκαμε αμέσως από την δημοτική αρχή, τους συλλόγους, τους επαγγελματίες μέχρι τον τελευταίο πολίτη του δήμου μας κι αυτό το αίσθημα της ευαισθησίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης τιμά όλο τον δήμο Ν. Προποντίδας. 
Οι οικογένειες που προσφεύγουν σε μας για βοήθεια, περνούν από κοινωνική έρευνα, δίνοντας το ιστορικό της οικογενειακής τους κατάστασης, σε κοινωνικούς λειτουργούς. Κατόπιν της δική τους έγκρισης και με απόλυτη εχεμύθεια εντάσσονται σε πρόγραμμα παροχής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.
Σε σύνολο έχουν καταγραφεί 96 οικογένειες, από τις οποίες 9 από αυτές δεν χρειάζονται πλέον υποστήριξη, γιατί κάποιο απ τα μέλη τους βρήκε εργασία.
Από τις 82 οικογένειες που βοηθάμε οι 60 είναι Έλληνες και οι 22 βορειοηπειρώτες με ελληνική ταυτότητα και με περίπου 30 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα. 
Βάσει της απογραφής μας, μέχρι και 30 Απριλίου 2014 συγκεντρώσαμε και διαχειριστήκαμε τις εξής ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.(πίνακας).
Αναλύοντας τα στατιστικά στοιχεία που έχουμε, όσον αφορά την ποσότητα των τροφίμων και την συχνότητα με την οποία τα λαμβάνουν οι οικογένειες και αναγάγωντάς τα σε οικονομικά στοιχεία διαπιστώσαμε τα εξής σημαντικά! 
Παίρνοντας για παράδειγμα μια τετραμελή οικογένεια.
Το βοήθημα που εισέπραξε σ ένα μήνα αντιστοιχεί στο ποσό των 96 ευρώ, αν σ αυτό προσθέσουμε και το ψωμί, δηλαδή άλλα 18 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 114 ευρώ, αν υποθέσουμε ότι κάποιος αμείβεται με έναν κατώτατο μισθό και εισπράττει αυτό το βοήθημα, είναι σαν να έχει μια έμμεση πολύ σημαντική αύξηση του μισθού του κατά 20 % περίπου.
Εάν στην τετραμελή οικογένεια υπάρχει νεογέννητο οι ανάγκες σχεδόν διπλασιάζονται και το βοήθημα που τους παρέχουμε ανέρχεται στο ποσό των 220 ευρώ και τότε αποτελεί μια έμμεση αύξηση ενός κατώτατου μισθού κατά 39%.
Μέχρι τώρα οι οικογένειες που στηρίζουμε είναι με μηδενικό εισόδημα, ο επόμενος μεγάλος στόχος μας είναι να μπορούμε να βοηθήσουμε και αυτές που έχουν ένα πενιχρό εισόδημα κάτω απ το όριο της φτώχιας. Για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε φυσικά μεγαλύτερη επάρκεια σε τρόφιμα 
Σκοπός μας είναι να σας δείξουμε πως η προσπάθεια όλων μας έχει αποτέλεσμα και πως πιο οργανωμένα και συντονισμένα, μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική στήριξη της κάθε τοπικής κοινωνίας.
Για τον λόγο αυτό ζητάμε από σας τους επαγγελματίες, όπως και από την πολιτική ηγεσία του νομού και την τοπική αυτοδιοίκηση του δήμου Ν. Προποντίδας, να δεσμευτείτε πως θα κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση των κονδυλίων και να συνεχίσετε να μας ενισχύετε στις εκδηλώσεις μας.

Σ αυτό το “σώμα” το ένα χέρι είμαστε εμείς και το άλλο εσείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more