Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ο Γ.Γ. της ΕΣΕΕ Γ. Καρανίκας μίλησε στην Πέλλα τηλεόραση

Απαράδεκτο για τους Εδεσσαίους ότι δεν εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο

Την δυνατότητα να εκφράσει τις απόψεις του είχε στην Πέλλα τηλεόραση και στη εκπομπή ΜΕ ΑΠΟΨΗ που παρουσιάζει και επιμελείται ο δημοσιογράφος και εκδότης μας Χρήστος Δημητριάδης, ο πρώην πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Έδεσσας και του Εδεσσαϊκού και νυν γενικός γραμματέας του Ένωσης Συνομοσπονδίας εμπορικών επιχειρήσεων σε κεντρικό επίπεδο Γιώργος Καρανίκας.
Ο κος Καρανίκας τόνισε ότι η κατάσταση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι δραματική καθώς τα λουκέτα μπαίνουν το ένα μετά το άλλο και αν παρθούν τα κατάλληλα μέτρα τότε ίσως έλθει η ανάκαμψη. Ο κος Καρανίκας ζήτησε να κεφαλαιοποιηθούν οι οφειλές των επιχειρήσεων προς ΟΑΕΕ, ΙΚΑ και εφορία ώστε να γίνει επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Άλλο ένα ζήτημα έχει να κάνει με τη ρευστότητα και αν δεν λυθεί το πρόβλημα αυτό δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάκαμψη.

Πολλά τα προβλήματα στην Πέλλα
Ο κος Καρανίκας αναφέρθηκε και στα τοπικά ζητήματα της Πέλλας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το οδικό δίκτυο εδώ και αρκετά χρόνια έχει παραμείνει στην ίδια κακή κατάσταση. Το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής είναι ότι για αρκετά χρόνια οι παράγοντες χώριζαν τον κόσμο σε επαρχίες χωρίς να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός για την ταυτόχρονη ανάπτυξη των Γιαννιτσών, της Έδεσσας και της Αλμωπίας. Δεν είναι αργά έστω και τώρα να γίνει η ιεράρχηση για την διεκδίκηση όλων των ζητημάτων.  Πρέπει να αποκτήσουμε όλοι τοπική συνείδηση και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα.  Είναι ντροπή το ότι κάποιοι πριν λίγα χρόνια πήραν τα χρήματα από την κατασκευή της παράκμψης των Γιαννιτσών για να τα πάνε στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης. Μας αδίκησε ότι στο χωροταξικό της Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε ενταχθεί και με την Θεσσαλονίκη η οποία αποροφεί όλους τους πόρους.

Η Έδεσσα δεν βγάζει Βουλευτές.

Ο κος Καρανίκας απάντησε στην ερώτηση γιατί η Έδεσσα δεν βγάζει Βουλευτή τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα το χαρακτήρισε ως μείζον πρόβλημα και απαράδεκτο για τους Εδεσσαίους ότι δεν εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο. Έχουν γίνει τρομακτικά λάθη από την τοπική κοινωνία και φταίνε οι κομματικοί μηχανισμοί. Υπάρχουν πολλές ευθύνες και οι πολίτες πρέπει να δουν την αλήθεια κατάματα. Η μη εκπροσώπηση φέρνει πάρα πολλά προβλήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more