Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ακόμη μια διάκριση για την αγιογράφο Αικατερίνη Σάββα από την Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο με θέμα «Μοντέρνοι τρόποι έκφρασης-εξπρεσιονισμός». στο Σύλλογο Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος με εκπαιδευτή τον δημοφιλή ζωγράφο και χρονογράφο Βασίλη Μπόττα. Το σεμινάριο παρακολούθησαν 30 επίλεκτοι διακεκριμένοι ζωγράφοι και αγιογράφοι μεταξύ των οποίων και η πανελλαδικά διακεκριμένη αγιογράφος Αικατερίνη Σάββα από την Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής.

Η κα. Σάββα, μετά την λήξη του σεμιναρίου, έκανε την παρακάτω δήλωση στο «Θέμα» της Χαλκιδικής:
«Με πολλούς τρόπους διδαχθήκαμε την διαφορετική έκφραση της τέχνης του εξπρεσιονισμού  η οποία μας βοήθησε με την ελεύθερη ροή του χρώματος να ξεχειλίσουν μέσα από την ψυχή μας πρωτόγνωρα συναισθήματα τα οποία εγώ προσωπικά δεν τα είχα νιώσει διότι η αγιογραφία την οποία υπηρετώ με πολύ αγάπη, είναι αυστηρή με κανόνες και με περιορισμένη χρωματολογία.
Η τέχνη του εξπρεσιονισμού  είναι τελείως ελεύθερη με άπειρους συνδυασμούς χρωμάτων. Αυτό,  μπορείτε να το παρατηρήσετε και στο εξπρεσιονιστικό έργο που ολοκλήρωσα ,κατά την διάρκεια του σεμιναρίου , με τίτλο «Έκρηξη ψυχής». Για μένα ήταν ένα από τα σημαντικότερα σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια δίπλα στον σημαντικότερο ζωγράφο Βασίλη Μπόττα.»

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κασίδης, Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more