Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ


Ανάσες πριν ξεκινήσει η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και από αυτήν εδώ τη στήλη θα προσπαθήσω να προσεγγίσω όσον το δυνατόν καλύτερα, εφικτά προγνωστικά σε αξιοπρόσεκτες αποδόσεις. Κλειδί για τις επιλογές μου είναι η σωστή αξιολόγηση των αποδόσεων σε σχέση με την αγωνιστική κατάσταση της εκάστοτε ενδιαφερόμενης ομάδας.


Μακροπρόθεσμα Προγνωστικά για το Μουντιάλ
Σήμερα θα δώσω τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά για τη διοργάνωση του Μουντιάλ, προγνωστικά που αφορούν προκρίσεις ομίλων, νικητές ομίλων, φόρκαστ 1ης και 2ης θέσης, αποκλεισμούς ομάδων, πρώτος σκόρερ και νικητής διοργάνωσης. Επειδή σε μία τέτοια διοργάνωση ποντάρει ο οποιοσδήποτε, από αυτόν που ποντάρει βελάκια μέχρι και τη γιαγιά που παίζει μπιρίμπες, ο καθένας θα έχει άποψη για τις ομάδες. Οι δικές μου προτάσεις βασίζονται σε συγκεκριμένους παράγοντες και στη δική μου μελέτη που έγινε με βάση κάποιες συγκεκριμένες μεταβλητές. Τι εννοώ, περιμένω κάποιες ομάδες της Ευρώπης ας πούμε να μην πάνε τόσο καλά, όσο κάποιες Λατινοαμερικάνικες λόγω του κλίματος. Μην ξεχνάτε επίσης ότι επιζητούμε στοιχηματικές αξίες, ο καθένας μπορεί να βλέπει την Γερμανία να προχωράει, όπως και εγώ, αλλά αν δεν έχει αξία το ποντάρισμα απλά δεν ποντάρω.

1ος Όμιλος
Βραζιλία, Κροατία, Μεξικό, Καμερούν
Η Βραζιλία φίλοι δεν με πείθει, βασική αδυναμία στο ρόστερ της θεωρώ πως είναι ότι δεν έχει έναν δημιουργικό μέσο της προκοπής, ναι ok Willian και Oscar είναι καλοί παίκτες αλλά δεν πιστεύω ότι μπορούν να σηκώσουν το δημιουργικό κομμάτι του 1ου φαβορί για κατάκτηση. Και οι δυο μαζί έναν καλό Κακά δεν κάνουν, ο Κακά τώρα στα 33 του, ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς θα έδινε άλλη αίγλη στο κέντρο της διοργανώτριας. Οι άλλες 3 ομάδες είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με ένα ελαφρύ προβάδισμα στο ρόστερ της Κροατίας. Μάντζουκιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς δίνουν ισχυρό προβάδισμα στους Κροάτες, αλλά οι καιρικές συνθήκες ισοσταθμούν την κατάσταση με τους Μεξικανούς και τους Αφρικάνους να είναι πιο εξοικειωμένοι σε αυτές.
Πρόκριση: Βραζιλία, Κροατία με απόδοση 2.00
Πρόκριση: Κροατία με απόδοση 1.95

2ος Όμιλος
Ισπανία, Ολλανδία, Χιλή, Αυστραλία
Το ρόστερ της Ισπανίας παρουσιάζεται καλύτερο σε κάθε διοργάνωση με υπεροπλία σε κάθε γραμμή, διαβάστε κεντρώους: Ιτουράσπε, Ινιέστα, Κόκε, Σίλβα, Καθόρλα, Μπουσκέτς, Φάμπεργκας, Τσάβι, Αλόνσο, Μαρτίνεθ, Νάβας, Μάτα και άντε μετά Ντελ Μπόσκε βγάλε άκρη. Εγώ με τέτοιους μέσους θα έπαιζα 3-6-1 με Ράμος, Πικέ, Αλμπιόλ πίσω και Ντιέγκο Κόστα μπροστά. Φτάνω στους Ολλανδούς και εδώ κάνω την 1η τολμηρή πρόβλεψη πως δεν θα προχωρήσουν στη διοργάνωση. Κοιτάζοντας την άμυνα τους αναγνώρισα δύο ονόματα και αυτά δεν μου λένε και πολλά, πράγμα που είναι πρόβλημα σε τέτοια τουρνουά, στα δύσκολα την άμυνα χρειάζεσαι. Ριψοκινδυνεύω με την Χιλή του Χόρχε Σαμπάολι, δεν βρίσκω αξία στην πρόκριση της αλλά στους συνδυασμούς με την Ισπανία. Ρόλο κομπάρσου η Αυστραλία, που πάντα ματώνει τη φανέλα είναι η αλήθεια.
Νικητής ομίλου: Ισπανία με απόδοση 1.75
Να μην προκριθεί: Ολλανδία με απόδοση 2.30
Πρόκριση Ισπανία και Χιλή με απόδοση 3.00
Φόρκαστ: 1η Ισπανία 2η Χιλη με απόδοση 4.30

3ος Όμιλος
Κολομβία, Ελλάδα, Ακτή Ελεφαντοστού, Ιαπωνία
Ο σημαντικότερος όμιλος για όλη τη χώρα αφού σ’ αυτόν βρίσκεται η Εθνική μας. Και οι τέσσερις ομάδες του ομίλου είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο αγωνιστικά, ευτυχώς για εμάς δεν πετύχαμε κάποιο μεγαθήριο. Το θεωρητικό φαβορί, η Κολομβία, χάνει πολύ από τη δύναμη αν δεν παίξει ο Φαλκάο που επιστρέφει(αν επιστρέψει) από πολύμηνο τραυματισμό και η αγωνιστική του κατάσταση είναι άγνωστη. Γνώμη μου είναι πως και να γυρίζει εφόσον τον αναλάβει ο παγκοσμίου κλάσης πλέον και άκρως φορμαρισμένος Παπασταθόπουλος δεν θα έχουμε πρόβλημα. Το μεγάλο αστέρι της Ακτής είναι στα 36,5 και ο Γιάγια διάβασα έκανε εχθές χειρουργική επέμβαση που όμως δεν θα του στερήσει το Μουντιάλ. Τους Γιαπωνέζους, όπως και κάθε ομάδα από την Ανατολική Ασία τους έχω σε εκτίμηση γιατί έχουν ομαδικό πνεύμα, πειθαρχία και δεν τα παρατάνε ποτέ. Βλέπω πρόκριση για τη χώρα μας ελέω Σάντος, έχει τον τρόπο αυτός να παίρνει αποτελέσματα είτε το αξίζει είτε όχι.
Πρόκριση: Ελλάδα με απόδοση 3.00

4ος Όμιλος
Ουρουγουάη, Κόστα Ρίκα, Αγγλία, Ιταλία
Από τους πιο ενδιαφέροντες ομίλους, κατάλληλος μόνο για τηλεθέαση και τίποτε άλλο αφού στο δικό μου μυαλό δεν βλέπω απολύτως τίποτα. Πολλοί πιστεύουν Αγγλία και Ουρουγουάη να προχωράνε και αφήνουν εκτός την Ιταλία πράγμα που συμβαίνει σε κάθε Μουντιάλ και δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που υποτιμάται μία παραδοσιακή δύναμη σαν την Ιταλία.

5ος Όμιλος
Ελβετία, Εκουαδόρ, Γαλλία, Ονδούρες
 Μεγάλη αμφιταλάντευση έχω εδώ μεταξύ Ελβετών και Εκουαδόρ. Το μέρος της διοργάνωσης, ο καιρός, το υψόμετρο με οδηγούν στο Εκουαδόρ, τα ρόστερ με οδηγούν στην Ελβετία. Ομάδα με Σακιρί, Ινλέρ και Λιχστάινερ δεν μπορεί να αφήνεται απέξω, ενώ μην ξεχνάτε πως είναι η 3η συνεχόμενη παρουσία της σε τελική φάση. Ρισκάρω υπέρ της και εναντίον του Εκουαδόρ του αγαπημένου μου Αντόνιο Βαλέντσια.
Πρόκριση: Γαλλία και Ελβετία με απόδοση 1.90
Φόρκαστ: 1η Γαλλία 2η Ελβετία με απόδοση 3.60
Να μην προκριθεί: Εκουαδόρ με απόδοση 1.85

6ος Όμιλος
Αργεντινή, Βοσνία, Ιράν, Νιγηρία
Δεν υπάρχει στοίχημα με αξία σε αυτόν το όμιλο αφού περιλαμβάνει ένα από τα μεγάλα φαβορί για κατάκτηση με αντιπάλους αρκετά πιο αδύναμους όπως Ιράν και Νιγηρία αλλά και κάποιον πιο δυνατό όπως η Βοσνία που ήταν εκρηκτική στα προκριματικά.

7ος Όμιλος
Γερμανία , Πορτογαλία, Γκάνα, Η.Π.Α.
Ματσάρα το Γερμανία – Πορτογαλία, καθηλωμένος θα το παρακολουθήσω. Από τα φαβορί η Γερμανία, παραδοσιακή δύναμη άλλωστε. Γκάνα και Ηνωμένες Πολιτείες είναι καθαροί κομπάρσοι σε αυτό τον όμιλο που όμως θα καθορίσουν την 1η θέση.
Φόρκαστ: 1η Γερμανία 2η Πορτογαλία με απόδοση 2.45

8ος Όμιλος
Βέλγιο, Αλγερία, Ρωσία, Κορέα
Όσοι βλέπετε πονηρά το Βέλγιο, ξανασκεφτείτε το. Οι Ρώσοι έχουν από τους κορυφαίους προπονητές στο παγκόσμιο στερέωμα, τον Καπέλο και για τις Ασιατικές σας τα έλεγα πριν. Οι Κορεάτες έχουν πειθαρχία, συνεχές pressing, καλή τεχνική κατάρτιση και δεν είναι καθόλου εύκολοι αντίπαλοι. Για την Αλγερία τον μόνο που ξέρω από το ρόστερ της είναι ο σωσίας και συμπαίκτης του Μήτρογλου, Ντετζαγκά. Δεν διακινδυνεύω προβλέψεις.

Προγνωστικά για 1ο σκόρερ και Νικητή
Για 1ο σκόρερ πιστεύω πως πρέπει να επιλέξετε παίκτη που να βλέπετε την ομάδα του να προχωράει για να παίξει όσον το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια. Εγώ θα πάω με το φαβορί που είναι ο Μέσι και θα εξηγήσω τους λόγους. Η Αργεντινή έχει ίσως τον ευκολότερο όμιλο σε σχέση με τα υπόλοιπα φαβορί, ο Μέσι αν σεληνιαστεί ας πούμε με το Ιράν ή τη Νιγηρία και κάνει 4-5 γκολ με αυτούς αμέσως αποκτά αξία το ποντάρισμα. Επίσης στο σταύρωμα των 16 θα πετύχει τον 2ο του 5ου ομίλου που θα είναι πάλι βατός αντίπαλος τύπου Ελβετίας ή Εκουαδόρ. Στους 8 δυσκολεύουν τα πράγματα αλλά όχι τόσο, αφού αν τα πράγματα κυλήσουν «φυσιολογικά» θα πετύχει την Πορτογαλία και ενδέχεται να έχουμε μονομαχία μεταξύ Κριστιάνο και Μέσι σε επίπεδο εθνικών ομάδων και μάλιστα στο κορυφαίο. Μακάρι να επαληθευτεί αυτό το σενάριο. Θέλω να τονίσω πως η κακή χρονιά του Μέσι οφείλεται στο γεγονός ότι στο μυαλό του είχε το Μουντιάλ και τίποτα άλλο. Εγώ αν ήμουν ο Μέσι θα έκανα τα πάντα για να πάρω το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή μου, που είναι Παγκόσμιο Κύπελλο, για αυτό θα ζούσα, για αυτό θα δούλευα όλη μέρα. Να πάρω τι άλλο? Το Ισπανικό πρωτάθλημα? Έχω 5-6, το Τσάμπιονς Λιγκ? Έχω 2. Το Copa del Rey? Ποιος νοιάζεται. Ή τη χρυσή Μπάλα? Έχει και αυτές ένα ολόκληρο ντουλάπι. Τι λείπει? Αυτό που θα τον κάνει τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών και θα κλείσει τα στόματα όλων αυτών που λένε ότι είναι αποτυχημένος με την εθνική του. Εγώ βλέπω ότι για την Αργεντινή έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να κάνει μία μεγάλη διοργάνωση και γιατί όχι να φτάσει μέχρι το τρόπαιο με μπροστάρη το Μέσι. Η δεύτερη μου πρόβλεψη για νικητή έχει να κάνει με τη Γερμανία για έναν και μοναδικό λόγο. Νομίζω ο καιρός που ζούμε αναδεικνύει το Γερμανικό ποδόσφαιρο, πως ήταν οι Ισπανοί τα προηγούμενα 6 χρόνια, νομίζω τώρα είναι η σειρά των Γερμανών να λάβουν τα ηνία. Τέλος η Ισπανία γιατί είναι η πρωταθλήτρια μη το ξεχνάτε και πάντα υπολογίσιμη με τους παικταράδες που έχει. Στα τα είπα πιο πάνω, έχει υπεροπλία στο κέντρο, δεν υπάρχει καλύτερο κέντρο στη διοργάνωση.
Νικητής: Αργεντινή 6.00, Γερμανία 6.90, Ισπανία 7.15
1ος Σκόρερ: Μέσι 10.00
Οι αποδόσεις είναι από εταιρεία στο διαδίκτυο.
Για περισσότερα προγνωστικά στοιχήματος επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.bet-prognostika.com


Tolis Ecko

Πέρα από τα μακροπρόθεσμα που δώσαμε στο προηγούμενο άρθρο υπάρχουν και τα τρέχοντα παιχνίδια τα οποία κρύβουν κάποιες στοιχηματικές ευκαιρίες. Μέχρι και τις 17 Ιουνίου με ότι ειδησεογραφική πληροφορία έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας θα κάνουμε κάποιες επιλογές ελπίζοντας να έχουμε κάποιο κέρδος πέρα από τα μακροπρόθεσμα. Φυσικά και δεν θα ασχοληθούμε με όλα τα παιχνίδια αλλά μόνο με αυτά που έχουν αξία σε κάποιο ποντάρισμα. Σημειώνω, επειδή ακόμα δεν με γνωρίζετε πολλοί από εσάς, πως οι επιλογές μου βασίζονται σημαντικά στην αξία των αποδόσεων περισσότερο από κάθε τι άλλο. Το να σας δώσω το 1.30 της Γαλλίας εναντίον της Ονδούρας και να σας αναλύσω γιατί το δίνω είναι σαν να υποτιμώ τη νοημοσύνη σας αλλά είναι και κατάχρηση του χώρου που μου δίνει ο εργοδότης μου για να παραθέσω τις στοιχηματικές μου απόψεις. Μην περιμένετε από μένα αποδόσεις κάτω του 1.70, εδώ μελετάμε και επιλέγουμε τις αξίες.

12/6 ώρα 23:00
Λοιπόν, ξεκινώντας από το εναρκτήριο παιχνίδι της Βραζιλίας με την Κροατία, όλος ο πλανήτης θα δει αυτό το γεγονός μαζί με την τελετή έναρξης. Τα ποσά που ήδη ποντάρονται πάνω στη Βραζιλία είναι αρκετά εκατομμύρια σύμφωνα με τα ανταλλακτήρια της Ασίας. Η άποψη μου είναι ότι η Βραζιλία με τον Σκολάρι στην πάγκο θα είναι ομάδα του under με δυσκαμψία στην επίθεση αλλά και με πολύ καλή άμυνα. Οι τιμές στο διαδίκτυο είναι στο 1.30 για τον άσο, 5.50 η ισοπαλία και 10.00 το διπλό. Το ρόστερ της Βραζιλίας, έχει αδυναμίες, η έλλειψη φορ θα κάνει δύσκολα τα πράγματα στην επίθεση για τη σελεσάο, όταν στον αντίποδα η Κροατία έχει έναν από τους καλύτερους φορ στον κόσμο. Ο λόγος φυσικά για τον Μάντζουκιτς που μαζί με τον Μόντριτς, που ίσως είναι καλύτερος μέσος δημιουργικά από όλους τους μέσους της Βραζιλίας, θεωρώ μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα της αντιπάλου. Θα ρισκάρω με την ισοπαλία που σε τιμές άνω του πενταπλασιασμού έχει μεγάλη αξία.  

13/6 ώρα 19:00
Στο Μεξικό – Καμερούν, που είναι και το επόμενο χρονικά παιχνίδι, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον για νικητή γιατί τα ρόστερ είναι κάπως παρόμοια με την δύναμη και των δύο ομάδων να είναι στην επίθεση. Με Τσιτσαρίτο το Μεξικό και Ετό το Καμερούν μπορούν να διεκδικήσουν και οι δύο ισάξια τη νίκη, σε τέτοια παιχνίδια η ισοπαλία έχει και πάλι τον πρώτο λόγο.  

13/6 ώρα 22:00
Ο αγώνας μεταξύ Ισπανίας και Ολλανδίας είναι ο πρώτος που δύο μεγαθήρια του Παγκοσμίου στερεώματος θα συναντηθούν σε αυτό το Μουντιάλ. Η νίκη των Ισπανών είναι στο 1.90 κατά μέσο όρο ενώ της Ολλανδίας στο 4.50. Στα μακροπρόθεσμα σας έγραψα ότι οι Ισπανοί είναι από τα μεγάλα φαβορί και πως οι Ολλανδοί δεν θα προχωρήσουν στη φάση των 16. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι πρέπει να ποντάρω κατά των Ολλανδών και υπέρ των Ισπανών. Για αυτό σας είπα πιο πάνω για την αξία των αποδόσεων. Το 1.90 μου φαίνεται λίγο για ένα τέτοιο ντέρμπι, το 4.50 θα ήταν υπό σκέψη αν ήταν υψηλότερο, αλλά για να κοντράρω τους Παγκόσμιους πρωταθλητές θα προτιμούσα κάτι σε 6.00. Οι σωστές αποδόσεις έπρεπε να ήταν 2.40 για τους Ισπανούς, 3.20 στην ισοπαλία και 3.50 μάξιμουμ για την Ολλανδία. Οπότε δεν μπλέκω με σημείο. Μου άρεσε πολύ όμως η τιμή στο over που την βρίσκω στο 2.60 και νομίζω δεν βλέπω καλά. Οι Ολλανδοί σκοράρουν κατά βούληση με Φαν Πέρσι, Ρόμπεν, Κάιτ και δεν συμμαζεύεται, ενώ οι Ισπανοί μόνο με τον Ντιέγκο Κόστα που έχουν μπροστά κάνουν τη δουλειά. Άποψη μου πως θα σημειωθούν 3 γκολ και πάνω και μάλιστα άκρως καλοπληρωμένα. 

14/6 ώρα 19:00
Το Σάββατο η Εθνική μας δίνει το εναρκτήριο παιχνίδι της εναντίον της Κολομβίας στις 7 το απόγευμα. Η πρώτη σκέψη μου, όπως και των περισσότερων από εσάς, είναι το under, αλλά δυστυχώς δεν πληρώνει καλά με τιμές κάτω του 1.50, οπότε στην άκρη. Το άλλο που ξέρουμε είναι ότι η ομάδα του Σάντος έχει δυσκολία στο σκοράρισμα αλλά έχει και καλή άμυνα, συν το γεγονός ότι δεν θα αγωνιστεί τελικά το μεγάλο αστέρι της Κολομβίας, ο Φαλκάο, λόγω τραυματισμού που σημαίνει ότι το παιχνίδι έχει πολύ 0-0 μέσα. Στα τελευταία τρία φιλικά που έκανε η Εθνική μας είχαμε δύο 0-0 με Πορτογαλία και Νιγηρία και ένα 2-1 με τη Βολιβία. Από αυτά τα φιλικά εγώ είδα ότι ο Φετφατζίδης με τον Κονέ και τον Ταχτσίδη έχουν θέσει ισχυρές βάσεις για βασικοί στο πρώτο παιχνίδι, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ο Σάντος θα τους εμπιστευτεί. Είδα επίσης ότι η ομάδα δυσκολεύεται να βρει γκολ και να κάνει ευκαιρίες. Αλλά ποιος ξέρει πια με αυτόν τον Σάντος που από ‘τι δείχνει και η κλήρωση μας στους ομίλους έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Εγώ θα πάω με το 0-0 και την ισοπαλία.

15/6 ώρα 01:00
Αγγλία – Ιταλία. Ακόμα ένα παιχνίδι που ξεχωρίζει από το υπόλοιπο πρόγραμμα. Δύο από τις ισχυρότερες και παλαιότερες σχολές ποδοσφαίρου στον πλανήτη. Οι Άγγλοι έχουν να κατακτήσουν το τρόπαιο από το 1966 με ένα γκολ που ακόμα δεν μάθαμε αν πέρασε η μπάλα τη γραμμή. Οι Ιταλοί το πήραν το 2006 για τελευταία φορά και μετρούν τέσσερα τρόπαια στο παλμαρέ τους. Κάθε φορά η Αγγλία ξεκινά με υψηλές προσδοκίες την κάθε μεγάλη διοργάνωση, είτε αυτή είναι Euro είτε Mundial και κάπου στην πορεία τα χαλάει, είτε με ίντριγκες μεταξύ παικτών και προπονητικής ηγεσίας, είτε με διαιτητικά λάθη, είτε και από την υπερβολική πίεση που ασκεί στην ομάδα ο πάντα βάναυσος και αδυσώπητος Βρετανικός τύπος. Αντίθετα οι Ιταλοί δεν ξεκίνησαν ποτέ σαν φαβορί και πάντα αποδείκνυαν ότι ήταν άξιοι διεκδικητές αλλά και νικητές. Έτσι και αυτή τη φορά ξεκινούν με χαμηλές προσδοκίες, κάτι που μου λέει ότι ίσως και πάλι κάνουν την πορεία τους. Ακόμα ένα παιχνίδι που θα κινηθεί στην ισοπαλία.

16/6 ώρα 19:00
Τέλος στο Γερμανία – Πορτογαλία τα βλέμματα θα είναι πάνω στον μεγαλύτερο, κατά πολλούς, παίκτη του κόσμου τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Όχι για το πόσα γκολ θα βάλει, αλλά σε τι κατάσταση είναι και σε τι βαθμό ετοιμότητας θα βρίσκεται μετά την τενοντίτιδα που τον ταλαιπωρούσε όλες τις προηγούμενες μέρες, από την λήξη του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά. Εδώ οι μπουκ μέτρησαν σωστά τις αποδόσεις και δίνουν την Γερμανία στο 2.20, μια Γερμανία που είχε σημαντική απώλεια με τον τραυματισμό του Ρόις, πράγμα που με κάνει να σκέφτομαι για τον αν θα καταφέρει να φτάσει ως το τρόπαιο χωρίς αυτόν. Την Πορτογαλία τη βρίσκουμε στο 3.50, απόδοση που δεν αποτελεί στοιχηματική ευκαιρία, τέτοια θα αποτελούσε μία τιμή γύρω στο 4.50. Αξία βρίσκω μόνο στο over που βρίσκεται στο 2.20 για δύο ομάδες που αρέσκονται σε παιχνίδι με πολλά γκολ. Οι τολμηροί δοκιμάστε και στο over 3.5 γκολ ή 4-6 γκολ εσείς που παίζετε στον ΟΠΑΠ.

Tolis Ecko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more