Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο υπομονή στο δρόμο για τη νέα Ποτίδαια

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο ταλαιπωρίας περιμένει τους επισκέπτες και τους κατοίκους του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής, στην περιοχή μεταξύ Νέων Μουδανιών και Ποτίδαιας, λόγω των εργασιών που εκτελούνται για τη διαπλάτυνση και ανακατασκευή του δρόμου.

Τα πρώτα δύο χιλιόμετρα στα οποία γίνονται τα έργα παραδίδονται την Παρασκευή 27 Ιουνίου και τα συνεργεία βγαίνουν από την κεντρική εθνική οδό και θα δουλεύουν το υπόλοιπο καλοκαίρι στο παράπλευρο δίκτυο. Το «ορφανό» κομμάτι των 4,2 χλμ. μεταξύ Μουδανιών και Ποτίδαιας κατασκευάζεται από την «Εγνατία Οδός ΑΕ» και δεδομένου ότι μπήκαμε ήδη στην τουριστική καλοκαιρινή περίοδο άρχισαν και οι (δικαιολογημένες) γκρίνιες για την ταλαιπωρία των εκδρομέων και επισκεπτών της Κασσάνδρας.
Το εργοτάξιο καταλαμβάνει «ζωτικό» κυκλοφοριακό χώρο στα πρώτα δυο χιλιόμετρα από Ν. Μουδανιά προς Ποτίδαια, ενώ με το πέρας του εργοταξίου έχει κατασκευαστεί ήδη ο νέος κόμβος της περιοχής. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν… μαρτυρικό για τους επισκέπτες του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής, καθώς όπως παραδέχονται και τα στελέχη της «Εγνατία Οδός ΑΕ» και της τοπικής Τροχαίας η κίνηση ήταν πολύ αυξημένη το πρωί του Σαββάτου και το βράδυ της Δευτέρας (έξοδος και επιστροφή), με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μποτιλιαρίσματα και μεγάλες καθυστερήσεις στις μετακινήσεις. Καλύτερες ήταν οι συνθήκες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ενώ υπομονή συνίσταται γι’ ακόμη ένα Σαββατοκύριακο (το επόμενο), καθώς οι εργασίες ολοκληρώνονται στο πρώτο αυτό τμήμα των 4,2 χλμ. και τα εργοτάξια θα φύγουν από την εθνική οδό μέχρι την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more