Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Τα «στρατόπεδα» του Μανώλη Καρρά και Δημήτρη Τσούφη



Με διαφορά 91 σταυρών ο πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς διεκδίκησε τον Δήμο στην σκληρή μάχη του Β’ Γύρου με αντίπαλο τον πρώην Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής Δημήτρη Τσούφη.


Εκτός Β’ Γύρου έμειναν οι Γιώργος Γκιλής, Δημήτρης Ζαχαριάδης και Μαρία Σαρίδου. Το ερωτηματικό όλων ήταν σε ποιο συνδυασμό του Β’ Γύρου θα προσκολλούσαν οι 6.357 σταυροί που συγκέντρωσαν συνολικά οι τρεις συνδυασμοί που αποκλείστηκαν στον Α’ Γύρο.
Σε μια βραδιά-θρίλερ για τους δύο υποψήφιους , τον λόγο για την ανάδειξη του Δημάρχου είχαν οι πολίτες της Νέας Προποντίδας οι οποίοι ,όπως ήταν αναμενόμενο, επιφύλαξαν εκπλήξεις με την ψήφο τους.

Ας πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τα «στρατόπεδα» του Μανώλη Καρρά και του Δημήτρη Τσούφη στον Δήμο Νέας Προποντίδας:

Δημοτική Ενότητα Καλλικράτειας

Με 3.253 σταυρούς πρώτος αναδείχθηκε ο συνδυασμός του Δημήτρη Τσούφη έναντι του συνδυασμού του Μανώλη Καρρά που συγκέντρωσε 2.880 σταυρούς. Ο κ. Τσούφης ήταν ο νικητής και στον Β’ Γύρο όμως ,η αρχική ψαλίδα των 886 σταυρών του Α’ Γύρου ,μεταξύ των δύο υποψηφίων, έκλεισε στους 373 σταυρούς.
Απ’ τα 5 εκλογικά διαμερίσματα της Δημοτικής Ενότητας Καλλικράτειας, ο Δημήτρης Τσούφης διεκδίκησε την πρώτη θέση στην Καλλικράτεια, το Λάκκωμα και τον Άγιο Παύλο ενώ στην Γωνιά και τα Σύλλατα πρώτος αναδείχθηκε ο Μανώλης Καρράς.

Δημοτική Ενότητα Μουδανιών

Ο Μανώλης Καρράς διατήρησε την πρωτιά και την δεύτερη Κυριακή στην Δημοτική Ενότητα Μουδανιών συγκεντρώνοντας συνολικά 5.178 σταυρούς έναντι του αντιπάλου του Δημήτρη Τσούφη που συγκέντρωσε 4.898 σταυρούς. Η διαφορά των δύο υποψηφίων την πρώτη Κυριακή ήταν στους 836 σταυρούς ενώ αντίθετα την δεύτερη Κυριακή μειώθηκε στους 278 σταυρούς.
Τα «οπλοστάσια» του Μανώλη Καρρά την δεύτερη Κυριακή ήταν ο Άγιος Μάμας, το Διονυσίου, το Ζωγράφου, η Πορταριά και τα Σήμαντρα ενώ Μουδανιά, Άγιος Παντελεήμονας, Ποτίδαια και Φλογητά στήριξαν τον Δημήτρη Τσούφη.

Δημοτική Ενότητα Τρίγλιας

Τέλος, στην Δημοτική Ενότητα Τρίγλιας ο Μανώλης Καρράς αναδείχθηκε πρώτος ,όπως και την πρώτη Κυριακή, με 2.078 συνολικά σταυρούς. Αντίθετα, ο Δημήτρης Τσούφης κατέλαβε την δεύτερη θέση με 1.894 σταυρούς.
Στην Τρίγλια, την Κρήνη και τα Ελαιοχώρια οι κάτοικοι ανέδειξαν πρώτο τον Μανώλη Καρρά ενώ στα Φλογητά, τα Πλάγια, την Τένεδο και τα Πετράλωνα πρώτος αναδείχθηκε ο Δημήτρης Τσούφης.

Πηγή: Εβδομαδιαία εφημερίδα "Θέμα" της Χαλκιδικής,τεύχος 204
Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κασίδης, Δημοσιογράφος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more