Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Καρράς vs Τσούφη στον Δήμο Νέας Προποντίδας- δημοσίευμα της εφημερίδας Θέμα της Χαλκιδικής




4% προβάδισμα Καρρά για την δεύτερη Κυριακή!
 
Ανοικτές όλες οι προβλέψεις
 
Μήλο της έριδος το 28% των ψηφοφόρων των Γκιλή, Ζαχαριάδη, Σαρίδου


Το είχαμε αναφέρει ουκ ολίγες φορές και μέσα από τις στήλες της εφημερίδας Θέμα της Χαλκιδικής κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ότι θα κερδίσει τις εκλογές στην Νέα Προποντίδα όποιος έκανε αγώνα για την δεύτερη Κυριακή και έβαζε ως στόχο την είσοδο του εκεί.  Η μάχη αυτής της Κυριακής σε καμιά περίπτωση δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά της προηγούμενης Κυριακής μιας και οι δυο μονομάχοι ξεκινούν από μηδενική βάση. Βεβαίως οι προσεγγίσεις σε ψηφοφόρους των συνδυασμών που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Η διαφορά του 4% υπέρ του νυν αντιδημάρχου Νέας Προποντίδας Μανώλη Καρρά σίγουρα δημιουργεί μια δυναμική για την δεύτερη Κυριακή εντούτις το τελικό αποτέλεσμα είναι ανοικτό προς κάθε πρόβλεψη, αφού θα παίξει σημαντικό ρόλο η κατεύθυνση των ψηφοφόρων των συνδυασμών του Γ. Γκιλή, του Δ. Ζαχαριάδη και της Μ. Σαρίδου ενώ άλλος ένας παράγοντας είναι η αποχή.
Ας μην ξεχνάμε ότι στις προηγούμενες εκλογές του 2010 η αποχή ανάμεσα στους δυο γύρους ήταν 10% περισσότερη, δηλαδή 4.000 και πλέον ψηφοφόροι. Αυτός ο παράγοντας αλλάζει κατά πού το παιχνίδι.
Επίσης σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος θα παίξει η στάση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων των δυο πρώτων συνδυασμών που δεν κατάφεραν να βρεθούν σε εκλόγιμη θέση καθώς και η ένταση του αγώνα που δίνουν την τρέχουσα εβδομάδα για να κερδίσει ο συνδυασμός τους ανεξάρτητα εάν οι ίδιοι εκλέγονται ή όχι.
Άλλωστε στις προηγούμενες εκλογές παρατηρήθηκε το φαινόμενο οι υποψήφιοι που δεν εκλεγόντουσαν να παρατούν τον αγώνα και οι μουρμούρες από μη εκλόγιμους υποψηφίους να βρισκόντουσαν στην ημερήσια διάταξη. Όπως λέει ο λαός μας ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ για να μάθουμε τον δήμαρχο και το νέο δημοτικό συμβούλιο για την επόμενη πενταετία 2014-2019.
Η ανάλυση των αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής των δημοτικών εκλογών τον Δήμο Νέας Προποντίδας
Μεγάλος νικητής των εκλογών του πρώτου γύρου είναι ο Μανώλης Καρράς ο οποίος κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση χωρίς να επωμιστεί άμεσα την φθορά από την δημοτική αρχή του Δημάρχου Δαμιανού Ιορδανίδη καθώς ο κύριος κορμός του συνδυασμού του ήταν αυτός. Ο κος Καρράς με μια αξιοπρόσεκτη τακτική κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση. Ο Δημήτρης Τσούφης ο οποίος πέρασε και την περιπέτεια του Πρωτοδικείου όπου ουσιαστικά του στέρησε περίπου μιας εβδομάδας αγώνα κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση αν και η ποιότητα του ψηφοδελτίου του που ήταν πάρα πολύ καλή δεν αξιολογήθηκε δεόντως. Τώρα η προσπάθεια εστιάζεται στην κάλυψη της διαφοράς και στην προσέλκυση των ψηφοφόρων των άλλων συνδυασμών που πλησιάζουν το 28% ώστε να κόψει πρώτος το νήμα στην δεύτερη Κυριακή.
Κατώτερος των προσδοκιών του ο συνδυασμός του Γ. Γκιλή που δεν κατάφερε να πάει στον δεύτερο γύρο καθώς έπαιξε με ένα ποσοστό ιδιαίτερα χαμηλό που σε καμιά περίπτωση δεν μπόρεσε να του δώσει την δυνατότητα να πάει δεύτερη Κυριακή.
Κατώτερα των αναμενομένων είναι και τα αποτελέσματα του συνδυασμού της κας Μαρίας Σαρίδου που είχε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς κατέβασε ένα αδύναμο ψηφοδέλτιο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκλέξει ούτε μια έδρα.  Σε οριακά ποσοστιαία επίπεδα κινήθηκε και ο συνδυασμός Λαϊκή Συσπείρωση του κου Ζαχαριάδη υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ περνώντας την μια έδρα αν και υπήρχε η εκτίμηση ότι ίσως βελτίωνε τα ποσοστά του σε σχέση με τις εκλογές του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more