Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΤΙ ΚΑΠΝΟ ΦΟΥΜΑΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ;





ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΛΕ!
 
Τι αντιπροσωπεύουν άραγε οι πέντε συνδυασμοί που ζητούν την ψήφο μας στο δήμο Έδεσσας;
Είναι όλοι ανεξάρτητοι, στηρίζονται από κόμματα φανερά ή κρυφά, κρατώντας τα προσχήματα;
Ζούμε ή όχι στην προεκλογική περίοδο του «ανεξάρτητου»; Όλοι θέλουν να δείχνονται ανεξάρτητοι και να περνούν ακομμάτιστα μηνύματα στο εκλογικό σώμα; Αποτάσσουν τα κόμματα εξουσίας, για να δείχνουν νέο πρόσωπο στους ψηφοφόρους που είναι δυσαρεστημένοι με αυτά;
Οι πολίτες για να ψηφίσουν θέλουν να ξέρουν «τι καπνό φουμάρουν» οι συνδυασμοί αυτοί: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ΝΔ, ΕΛΙΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙΜ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ…. Κτλπ. Δεν θέλουν να περιμένουν μετά τις εκλογές (είναι πολύ αργά), για να δούνε τον χάρτη της Ελλάδος να παίρνει διάφορα χρώματα και δηλώνουν το γνωστό: «Να μου κοπεί το χέρι», ή «Πώς διάολο βγήκε πράσινο ενώ ψήφισα μπλε ή κόκκινο ή πορτοκαλί»; Για να αποφύγουμε τέτοια οδυνηρά φαινόμενα, οφείλουν οι αρχηγοί των συνδυασμών, να δηλώσουν δημοσίως τι αντιπροσωπεύουν και όχι με διασπορά φημών, ακολουθώντας το κλίμα του προεκλογικού αγώνα.
Ας γίνουμε πιο σαφείς: 
1. Συνδυασμός Γιάννου: Με μια πρώτη ματιά ο συνδυασμός αυτός είναι αυτή τη φορά περισσότερο από κάθε άλλη, άκρως Νεοδημοκρατικός κατά την κρίση μας. Περιμένουμε την τοποθέτησή του δημοσίως: ΝΔ, Ανεξάρτητος ή Συνεργαζόμενος;
2. Συνδυασμός Σόντρα: Τι είναι, ΠΑΣΟΚ, ΕΛΙΑ, Ανεξάρτητος ή Συνεργαζόμενος; Θέλουμε δημόσια δήλωση να ξέρουμε τι ψηφίζουμε.
3. Συνδυασμός Ρυσάφη: Ο πυρήνας του, αποτελείται, στην πλειοψηφία του, από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ως εκ τούτου ψημολογείται ότι στηρίζεται από πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
4. Συνδυασμός Δημητριάδη: Απαρτίζεται από νέα άτομα στην Πολιτική, που λανσάρονται ως ανεξάρτητοι, υποστηριζόμενοι από ομάδα προοδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ.
5. Συνδυασμός Φουνταλή: Είναι ο μόνος συνδυασμός που γνωρίζει ο κόσμος ότι στηρίζεται από το Κ.Κ.Ε. και δεν χρειάζεται να το δηλώσει.
Ο λαός όμως θέλει τις δημόσιες δηλώσεις των αρχηγών. Δεν μπορούν όλοι αυτοί να ψαρεύουν στα θολά νερά. Περιμένουμε λοιπόν τις αντιδράσεις των αρχηγών και των συνδυασμών στο θέμα αυτό. Να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών, να πάρουν αποφάσεις και να μας πουν τι είναι, τι πρεσβεύουν βρε αδερφέ: Κομματικοί, Ανεξάρτητοι, Συνεργαζόμενοι, Υποστηριζόμενοι; Όλα μαζί δεν γίνεται (Έτσι το πάνε μέχρι στιγμής)! Τους βολεύει αυτό το «λάου- λάου»!
Θα μας πούνε ενδεχομένους: Στις δημοτικές εκλογές δεν ψηφίζουμε κόμμα, ψηφίζουμε ικανά άτομα. Πάντα πρέπει να ψηφίζουμε ικανά άτομα! Είναι όμως έτσι ή κρύβεται η μισή αλήθεια; Θα ίσχυε αυτό το επιχείρημα αν στις εκλογές υπήρχε το σύστημα με το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ.
Τότε και μόνον τότε ο λαός θα ψήφιζε τους πιο ικανούς. Δυστυχώς η Κυβέρνηση, για δικούς της λόγους, έκανε πίσω στο θέμα αυτό, αν και το είχε αναγγείλει για τις δημοτικές εκλογές.
Θα περιμένουμε λοιπόν τις δημόσιες δηλώσεις των αρχηγών, περί ανεξαρτησίας ή όχι των συνδυασμών. Αγαπητοί πολίτες να είστε πάντα υποψιασμένοι (π.χ. ψηφίζεις πράσινο και βγαίνει μπλε) Προσοχή! Ο χάρτης της Ελλάδος το βράδυ των αποτελεσμάτων (δεν θα παραλείψουν τα μεγάλα κανάλια), πρέπει να έχει χρώματα που έχουν δηλώσει από πριν, οι υποψήφιοι που θα εκλεγούν, διαφορετικά θα αισθάνεστε εξαπατημένοι για μια ακόμη φορά.
Σκεπτόμενοι Πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more