Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Το προφητικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας Νέοι Ορίζοντες




 

Δουλειά του δημοσιογράφου δεν είναι να κάνει ούτε τον ζογκλέρ ούτε τον μάγο μα ούτε και την πυθία. Είναι όμως να αναλύει την πολιτική, να ακούει την κοινωνία και γιατί όχι να ερμηνεύει τις προθέσεις των πολιτών. Έτσι και εμείς στην εφημερίδα ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ αρκετές μέρες πριν την διεξαγωγή των εκλογών προβλέψαμε ότι στον πρώτο γύρο θα κερδίσουν την είσοδο τους ο νυν Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου και ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σόντρας. Μάλιστα ο τίτλος έκανε λόγο για ΤΑΚΓΟ ΓΙΑ ΔΥΟ. 

Έτσι και έγινε. Σε κάποιους δεν άρεσε η αλήθεια και φρόντισαν να μας μεταβιβάσουν την δυσαρέσκεια τους. Τελικώς όμως η δημοσιογραφική μαγκιά να γράφεις το πώς θα εκφραστεί η τάση στις Δημοτικές εκλογές υπερίσχυσε από τα μικροπολιτικά παιχνίδια των συνδυασμών. Πάμε όμως να κάνουμε μια μίνι κριτική και στους  5 συνδυασμούς που κατήλθαν στις Δημοτικές εκλογές:

Συνδυασμός Δ. Γιάννου: Σήκωσε τον πύχη ψηλά ζητώντας την νίκη από τον πρώτο γύρο χωρίς να διαθέτει ψηφοδέλτιο για να το πετύχει. Έχασε κάποιες δυνάμεις από τις εκλογές του 2010, περίπου 3 μονάδες και ουσιαστικά έπιασε το ποσοστό των Βουλευτικών εκλογών του 2012 στον Δήμο Έδεσσας που πήρε η Νέα Δημοκρατία και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Δηλαδή το 43% περίπου.

Συνδυασμός Γ. Σόντρα:  παρόλο που υπήρχε σιγουριά για είσοδο στον δεύτερο γύρο ίσως να επηρέασε η διαρροή για την αργία που τέθηκε ο κος Σόντρας αν και κατά τα φαινόμενα ισχύουν οι δικοί του ισχυρισμοί ότι η αργία του λήγει στις 20 Ιουλίου 2014.Ουσιαστικά πήρε το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ μαζί με κάποιους Πασοκογενείς ψηφοφόρους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Συνδυασμός Α. Ρυσάφη: Ίσως να στοίχησε το γεγονός ότι δεν δέχθηκε ο επικεφαλής να παραστεί στον τηλεοπτικό διάλλογο στην Πέλλα Τηλεόραση σε συνάρτηση με την συμμετοχή στον συνδυασμό στελεχών που είχαν πολιτευτεί με συνδυασμούς που στηριζόντουσαν από το ΠΑΣΟΚ.

Συνδυασμός Β.  Δημητριάδη: Κομματική υποψηφιότητα με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς σε καμιά περίπτωση να συσπειρώσει τον χώρο. Πέρασε στα ψηλά.  Τελικώς φάνηκε ότι δέχθηκε πόλεμο εκ των έσω.
 
Συνδυασμός Μ. Φουνταλή: Εκ του αποτελέσματος δεν θα έπρεπε να ξανακατέβει για Τρίτη συνεχόμενη φορά ο κος Φουνταλής ως επικεφαλής. Κούρασε και κουράστηκε. Το ποσοστό του μειώθηκε κατά πολύ σε σχέση με το 2010 και τέλος δεν κατάφερε να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more