Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Συνέντευξη με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης και υπ. Δημοτικό Σύμβουλο Δ.Ε. Κρύας Βρύσης Λύσανδρο Χ. Αμιτζόγλου !

Δίνοντας την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να γνωρίσουν καλύτερα τις θέσεις και τις απόψεις των υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, θα σας παρουσιάζουμε σε κάθε φύλλο μας και μέχρι τις εκλογές, συνεντεύξεις, απόψεις, επιστολές, των ανθρώπων που αύριο θα μας εκπροσωπήσουν στο δημοτικό αλλά και το τοπικό συμβούλιο.
Σήμερα σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης και υπ. δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ΄΄ΠΕΛΛΑ δήμος για όλους΄ του Στάθη Καστερίδη Λύσανδρο Χ. Αμιτζόγλου.


1.               Ποια είναι η προσωπική σας διαδρομή στα δημόσια πράγματα
     H πρώτη μου ενασχόληση με τα κοινά ήταν η κάθοδος μου στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2006 με τον συνδυασμό του κ.Θεόδωρου Θεοδωρίδη ‘Νομαρχιακή Πρωτοπορία’ όπου 1.983 συντοπίτες μου με τίμησαν με την ψήφο τους. Έπειτα, το 2010, οι έμποροι και επαγγελματίες της Κρύας Βρύσης  με ανέδειξαν Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, θέση στην οποία βρίσκομαι ακόμη και σήμερα με μια έντονη δράση όχι μόνο σε εμπορικά θέματα αλλά και σε πολιτιστικά δρώμενα όπως η αναβίωση του Καρναβαλιού και η δημιουργία ενός νέου θεσμού του Μουσικού Φεστιβάλ ‘Τα Μουσικά του Βάλτου’. Από το 2013 είμαι Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Νηπιαγωγείου Κρύας Βρύσης.
2.               Ποια ήταν τα ερεθίσματα για ν΄ ασχοληθείτε ενεργά ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και γιατί με τον Στάθη Καστερίδη !
   Θεωρώ ότι στις επικείμενες εκλογές δίνεται η δυνατότητα σε εμάς τους νέους να συμμετέχουμε πιο ενεργά στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας. Η νεολαία απαξιώνει τους θεσμούς, αλλά οι θεσμοί είναι απαραίτητο στοιχείο για τη σωστή δομή της κοινωνίας μας! Οπότε, η δυναμική των νέων πρέπει να βγαίνει μέσα από τη συμμετοχή και όχι από την αδιαφορία, την απαξίωση και τον ωχαδερφισμό.
    Επίσης, υπήρχε έντονη η παρακίνηση συμπολιτών μου να συνδράμω ενεργά στην πολιτική διοίκηση του Δήμου μας. Όσο αφορά την υποψηφιότητά μου με τον Συνδυασμό ΄΄ΠΕΛΛΑ Δήμος για όλους΄΄ έγινε με τα εξής κριτήρια: ο Στάθης Καστερίδης είναι ένας άνθρωπος με αδιαμφισβήτητες ικανότητες και γνώσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, που ακόμη και οι πολιτικοί του αντίπαλοι τις παραδέχονται. Θεωρώ ότι με οδηγό τον κ. Καστερίδη μπορούμε να τρέξουμε καλύτερα και πιο εύρυθμα τα θέματα που αφορούν το Δήμο μας.
    Τέλος, ένα πολύ σημαντικό κριτήριο αυτής της επιλογής μου ήταν η πολιτική ταυτότητα του συνδυασμού μας. Είμαστε, ο μοναδικός από τους 5 συνδυασμούς που δεν έχουμε καμία πολιτική στήριξη κανένα κομματικό χρωματισμό. Είμαστε πραγματικά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ , άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις που στην παρούσα εκλογική διαδικασία τις έχουμε αφήσει έξω από τον κοινό μας αγώνα. 
3.               Είστε άνθρωπος της αγοράς και του εμπορίου. Ποια είναι η προσωπική σας εικόνα για την τοπική αγορά του Δήμου αλλά και του νομού Πέλλας
Η εικόνα της τοπικής αγοράς του Δήμου δεν ήταν δυνατό να είναι διαφορετική από αυτή που επικρατεί σε όλη τη χώρα! Τραγική! Τα λουκέτα διαδέχονται το ένα το άλλο. Η ανεργία κυρίως των νέων καλπάζει. Το πιο δυναμικό κομμάτι της οικονομίας μας η νεολαία είτε είναι σχεδόν απενεργοποιημένο είτε μεταναστεύει στην αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο. Θεωρώ ότι οι Δήμοι με τις αυξημένες αρμοδιότητες που θα τους δοθούν από την κεντρική εξουσία στο προσεχές διάστημα, αρχής γενομένης από την επόμενη 5ετία, θα έχουν τη δυνατότητα με σωστό προγραμματισμό και με κύριο γνώμονα την εξωστρέφεια να βελτιώσουν τις σημερινές συνθήκες.    Παράδειγμα αποτελεί στην τοπική μας οικονομία η έκθεση PELLA EXPO που μπορεί με καλύτερη οργάνωση και ευρύτερη συμμετοχή να ανοίξει τους επιχειρηματικούς ορίζοντες των τοπικών μας επιχειρήσεων γνωρίζοντας και νέους πελάτες και αγοραστές .

4. Οι πολίτες της Κρύας Βρύσης 3,5 χρόνια μετά την εφαρμογή του σχεδίου ΄΄Καλλικράτης΄΄ νιώθουν ακόμα αδικημένοι με την κατάργηση του Δήμου Κρύας Βρύσης και την μη δημιουργία του 5ου δήμου. Μάλιστα γνωρίζουμε ότι οι τοπικοί φορείς έχουν στείλει και σχετικό υπόμνημα στο Υπ. Εσωτερικών για την επαναδημιουργία του . Ποια είναι η δική σας προσωπική θέση στο θέμα αυτό ;
    Η προσωπική μου θέση στο συγκεκριμένο θέμα είναι μία και αδιαπραγμάτευτη. Θεωρώ ότι η Κρύα Βρύση και η ευρύτερη περιοχή της υπήρξε παιχνίδι στο πολιτικό σκάκι και αδικήθηκε κατάφορα με τη μη δημιουργία 5ου Δήμου.
     Γι’αυτό και δηλώνω ξεκάθαρα ότι εάν στο μέλλον τεθεί χωροταξικό θέμα στο σχέδιο ‘Καλλικράτης’ από όποια θέση και αν κατέχω, ακόμη και ως απλός πολίτης, θα είμαι από τους πρωτεργάτες στην διεκδίκηση ενός ευρύτερου Δήμου γιατί όχι και με το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  Τέλος, θεωρώ ότι θα ήταν γόνιμο, πριν οι πολίτες προσέλθουν στις κάλπες, να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους στο συγκεκριμένο θέμα όλοι οι τοπικοί υποψήφιοι και των άλλων συνδυασμών. Ευελπιστώ ότι οι απόψεις μας θα ταυτίζονται… 

5.               Σε ποιους τομείς πιστεύεται ότι πρέπει να εστιάσει η νέα δημοτική αρχή για την ανάπτυξη του Δήμου Πέλλας και ποια είναι τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής του κάμπου της Κρύας Βρύσης !
   Οι βασικοί τομείς που θα φέρουν την ανάπτυξη στον τόπο μας αλλά και στην χώρα γενικότερα είναι η αγροτική οικονομία και ο τουρισμός. Και ο Δήμος μας ιδιαίτερα στον πρώτο τομέα νομίζω ότι πολύ πιο άμεσα μπορεί να φτάσει στην κορυφή της πατρίδας μας. Έχοντας έναν από τους ευφορότερους κάμπους σε μία κατεξοχήν ορεινή χώρα, πιστεύω ότι έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα.
    Χρειάζεται συνεπώς η αμέριστη στήριξη του πρωτογενή τομέα άρα των συμπολιτών μας αγροτών, γιατί εφόσον υπάρχει ανεπτυγμένη αγροτική παραγωγή και οικονομία θα υπάρξει ανάπτυξη και στους άλλους τομείς και τις υπηρεσίες που δραστηριοποιούμαστε οι υπόλοιποι πολίτες του δήμου Πέλλας.
   Από κει και πέρα ο τουρισμός μπορεί να αναπτυχθεί, συνδυάζοντας, την αρχαία Πέλλα το Αρχοντικό και την Κύρρο, με την πλούσια ιστορία μας από την αρχαιότητα μέχρι τον Μακεδονικό Αγώνα, τις ιστορικές εκκλησίες και τα μοναστήρια μας, μέχρι τον ορεινό όγκο του Πάικου και τον Λουδία !
     Όσον αναφορά τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής της Κρύας Βρύσης που έχω επισημάνει και επιγραμματικά μπορώ να σας αναφέρω ορισμένα από αυτά και στα οποία θα δώσουμε βαρύτητα για την επίλυση των περισσοτέρων στην 5 ετία της θητείας μας είναι :

ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ
1.                  Η Κατασκευή του Δικτύου Όμβριων Υδάτων & των Πεζοδρομίων
2.                  Η Αποπεράτωση του Νέου Δικτύου Ύδρευσης
3.                  Η Διαμόρφωση του Κυκλοφοριακού κόμβου στον Περιφερειακό δρόμο στην περιοχή Νεκροταφείων
4.                  Η Αποκατάσταση των ασφαλτοστρώσεων στην εσωτερικής οδοποιίας της πόλης.
5.                  Η Αντιπλημμυρική Προστασία της Κρύας Βρύσης, με την κατασκευή κλειστής κιβωτιόσχημης τάφρου νοτιοδυτικά της Κρύας Βρύσης από το Κέντρο Υγείας έως τα νεκροταφεία και τη διαμόρφωση του χώρου με πράσινο.
6.                  Η Ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας με τη δημιουργία μεγάλης παιδικής χαράς & νέου ηρώου
7.                  Η Προμήθεια γεννητριών για την λειτουργία των γεωτρήσεων του υδατόπουργου όταν κόβετε το ρεύμα !
8.                  Η Ανακατασκευή του Χλοοτάπητα & Κατασκευή Σκέπαστρου σε μέρος της κερκίδας του Δημοτικού Σταδίου, καθώς και η τοποθέτηση ενός υπαλλήλου υπεύθυνου για την συντήρηση όλων των γηπέδων της Δ.Ε. Κρύας Βρύσης
9.                  Η Κατασκευή κεραμοσκεπής και συντήρηση του Δημοτικού Αναψυκτηρίου
10.               Η Λειτουργία του κτηρίου του ΚΑΠΗ και του 1ου ορόφου για την στέγαση των πολιτιστικών συλλόγων
11.              Η Διαμόρφωση του χώρου των νεκροταφείων (τσιμεντάρισμα διαδρόμων, δημιουργία WC,δημιουργία μικρού χώρου αναμονής) και άμεση λύση στην επέκταση των νεκροταφείων, ενδεχόμενα με την αγορά παρακείμενου αγρού
12.              Η Αντικατάσταση της στέγης του 1ου Παιδικού Σταθμού
13.              Η Αντικατάσταση των αντλιών των αντλιοστασίων του αποχετευτικού δικτύου.
14.              Η Δημιουργία πάρκου στο δημοτικό χώρο δίπλα στο Τ.Ε.Ε. Κρύας Βρύσης (Δημοτική Γεώτρηση)
15.              Η Προσθήκη αίθουσας αναμονής στον ξενώνα του οικολογικού πάρκου για την αδειοδότησή του
16.              Η Αξιοποίηση του Γεωθερμικού Πεδίου σε συνεργασία με το ΕΘΙΑΓΕ. Προώθηση της μελέτης βιωσιμότητας και εκμετάλλευσης του Γ.Π. με την σύμπραξη και ιδιωτικών κεφαλαίων, στον τομέα της γεωργίας (θερμοκήπια) και του τουρισμού (θερμά λουτρά).
17.              Η Ανάδειξη του Οικολογικού Πάρκου σε Κέντρο Πολλαπλών, Τουριστικών & Αθλητικών 
Δραστηριοτήτων περιφερειακής εμβέλειας. 
18.              Η Αναβάθμιση της Γεωργικής Βιοτεχνικής Έκθεσης ΄΄PELLA EXPO΄΄ σε περιφερειακό θεσμό προώθησης και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας
19.              Η Αξιοποίηση του εγκατελημένου κτηρίου των Λαϊκών Κατοικιών σε συνεργασία με την Π.Ε. Πέλλας
20.              Η Ίδρυση Βρεφονηπιακού Σταθμού.

 ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΛΙΜΝΗ
1.   Η Απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας για την Διαπλάτυνση της βόρειας περιφερειακής οδού για τον Αρχάγγελο
2.                  Η Ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας
3.                  Η Κατασκευή Νέας Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων δίπλα στο κοινοτικό κατάστημα
4.                  Η Ασφαλτόστρωση δυτικού περιφερειακού δρόμου
5.                  Η Αντικατάσταση του αντλιοστασίου ύδρευσης

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
1.                  Η Αποπεράτωση του δικτύου άρδευσης στην περιοχή ΄΄Ξερικά΄΄
2.                  Η Ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας
3.                  Η Διαμόρφωση σε χώρο αναψυχής και φυσικού περιβάλλοντος το Άλσος στην είσοδο του χωριού από Κρ. Βρ.
4.                  Η Βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας
5.                  Η Αποπεράτωση του Κοινοτικού Καταστήματος και διαμόρφωσή του σε χώρο πολιτισμού
6.                  Η Ανάδειξη του ιστορικού Μοναστηριού Πέτρου & Παύλου με αναπαλαίωση του καθώς και ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου

ΣΤΑ ΕΣΩΒΑΛΤΑ
1.                  Η Αποπεράτωση του αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων με την κατασκευή των συνδέσεων, των καταθλιπτικών αγωγών και του αντλιοστασίου
2.                  Η Αναπαλαίωση και δημιουργία πολιτιστικού κέντρου στην διατηρητέα Παλιά Κοινότητα - διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου  (εγκεκριμένο πρόγραμμα leader)
3.                  Η Κατασκευή σκεπής, η τοποθέτηση κεντρικής θέρμανσης και η λειτουργία των νέων αποδυτηρίων στο δημοτικό γήπεδο
4.                  Η Επέκταση του δικτύου άρδευσης στην περιοχή ΄΄ Έσω Αχλαδοχώρι΄΄
5.                  Η Κατασκευή πεζοδρομίου σύνδεσης του κέντρου με το δημοτικό σχολείο μέσω της παλιάς κοινότητας
6.                  Η Βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας
7.                  Η Διαπλάτυνση της στροφής του δρόμου Εσωβάλτων – Κρύας Βρύσης (περιοχή θερμοκήπια Μαλογιάνη)

ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ
1.                  Η Λειτουργία της Ανόρυξης Γεώτρησης του δικτύου άρδευσης στην περιοχή ΄΄Τσαίρια΄΄ καθώς και η επέκτασή του, & η δρομολόγηση της μελέτης του παρόμοιου έργου για την περιοχή ΄΄ Καμτσούκα - Ντούπκες΄΄ και ΄΄Έλες΄΄.
2.                  Η Βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας
3.                  Η Αποκατάσταση των τομών του οδικού δικτύου στον οικισμό
4.                  Ο Καθαρισμός των δημοτικών εκτάσεων
5.                  Αναστήλωση - Αναπαλαίωση της διατηρητέας εκκλησίας Κοιμήσεως Θεοτόκου
6.                  Η Κατασκευή νέας περίφραξης στα δημοτικά κοιμητήρια.


Γράφει ο Λύσανδρος Αμιτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more