Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Αυγόπιτα με βρασμένα αυγά

Στο πιάτο σου...

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Μέτρια
Σκεύος: Ταψί
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 8 - 10 άτομα

Υλικά συνταγής

για το φύλλο

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 100γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο φρέσκο λιωμένο για επάλειψη
  • 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

για τη γέμιση

  • 8-10 αυγά βρασμένα
  • ½ κιλό φέτα ή άλλο αλμυρό τυρί
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 500ml γάλα φρέσκο
  • 1 φλιτζ. σιμιγδάλι
  • 250γρ. μαργαρίνη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη: ανακατεύουμε τα αυγά με το γιαούρτι και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα αλευριού κοσκινισμένη. Προσθέτουμε το αλάτι και την ζάχαρη και σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο να γίνει μια ζύμη μαλακή.
  2. Ετοιμάζουμε την γέμιση: σε μεγάλο μπολ ή λεκάνη βάζουμε τα αυγά μαζι με τα μυρωδικά, τα τυριά και το πιπέρι. Φτιάχνουμε μια κρέμα σε μικρό κατσαρολάκι: βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά. Προσθέτουμε την κρέμα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180οC. Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγουμε 2 φύλλα.
  4. Αλείφουμε ένα μέτριο ταψάκι με λίγη μαργαρίνη ή βούτυρο και βάζουμε το ένα φύλλο. Απλώνουμε την γέμιση στο ταψί και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Σφραγίζουμε τις πλευρές της πίτας ενώνοντας τα δύο φύλλα. Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο ή μαργαρίνη και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more