Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Δήλωση της νυν και υποψήφιας Προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Ν. Ποτίδαιας Ρένας Πάπουλα στο «Θέμα» της Χαλκιδικής



‘’Ο κόσμος πρέπει να ευαισθητοποιηθεί και να καταλάβει ότι το αίμα είναι απαραίτητο σε όλες τις οικογένειες’’

 Δήλωση της νυν και υποψήφιας Προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Ν. Ποτίδαιας
Ρένας Πάπουλα στο «Θέμα» της Χαλκιδικής

Του Πολυχρόνη Κασίδη*
Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Μαρτίου στην Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής με την βοήθεια του Νοσοκομείου «Αχέπα» της Θεσσαλονίκης. Η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη και αυτό αποτέλεσε την αφορμή για την Πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Ν. Ποτίδαιας Ρένα Πάπουλα να πραγματοποιήσει την ακόλουθη δήλωση στην εφημερίδα μας:

‘’Στην Ποτίδαια έχουμε μια τράπεζα αίματος από το 1980. Προσπαθούμε να την κρατήσουμε «υγιή» αλλά δυστυχώς οι νέοι δεν έχουν εμπεδώσει μέσα τους ότι πρέπει να δίνουν αίμα και ότι είναι απαραίτητο για την επιβίωσή μας. Η παλιά γενιά συνεχίζει ακόμη και σήμερα να δίνει αίμα σε αντίθεση με την νέα που λόγω της κατάχρησης αλκοόλ δεν είναι σε θέση να παραχωρήσει αίμα. Κάναμε απεγνωσμένες προσπάθειες και εγώ ως Πρόεδρος της Κοινότητας αλλά και ο γιατρός μας ο Ιωάννης Σόης ο οποίος κατάγετε από το χωριό μας να φέρουμε τον κόσμο να δώσει αίμα. Είμαστε λίαν ικανοποιημένοι από αυτήν την αιμοδοσία.
 Το ‘’Αχέπα’’ μας συμπαραστέκεται λόγω της χρόνιας γνωριμίας μας και έρχονται ακόμη και όταν έχουμε μικρή προσέλευση ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να μην έρθουν. Καλώ τους νέους την επόμενη φορά να είμαστε πιο πολλοί γιατί το αίμα όπως γνωρίζουμε είναι απαραίτητο. Ο κόσμος πρέπει να ευαισθητοποιηθεί και να καταλάβει ότι το αίμα είναι απαραίτητο σε όλες τις οικογένειες γιατί κάποια στιγμή θα μας «χτυπήσει» την πόρτα. Γι’ αυτό πρέπει να το εμπεδώσουν και να το λάβουν υπόψη τους ότι εφόσον μπορούν να δώσουν αίμα να προσέρχονται στην αιμοδοσία. Ευχαριστώ όλους όσους ήρθαν στην αιμοδοσία και εύχομαι την επόμενη φορά να έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση’’

Παρακάτω ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την αιμοδοσία:






*Δημοσιογράφος

πηγή: Εβδομαδιαία εφημερίδα "Θέμα" της Χαλκιδικής/τεύχος 194

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more