Σερβίρετε το πάνω σε τραγανή πατάτα
Υλικά συνταγής:
- 800 γρ καλαμαράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λωρίδες
- 60 ml λευκό κρασί (Chardonnay)
- 200 ml ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα βασιλικού:
- 70 γρ κουκουνάρια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 ματσάκια πλατύφυλλο βασιλικό
- 1 γρ πιπέρι
- 1 γρ αλάτι
- 150 ml εξτρά παρθένο ελαιόλαδο
- 100 γρ κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
- 60 γρ γιαούρτι στραγγιστό
Για τη γαρνιτούρα:
- ½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες
- 1 lt ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
1. Αρχικά ετοιμάζετε τη σάλτσα βασιλικού: βάλτε στο μπλέντερ τα κουκουνάρια, το σκόρδο, το βασιλικό, το την κεφαλογραβιέρα, το μισό από το λάδι, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και χτυπήστε τα στη δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά, ώστε να γίνουν αλοιφή. Προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίστε να χτυπάτε, μέχρι να ενσωματωθεί.
2. Κόψτε τις πατάτες στο μαντολίνο σε τσιπς και ξεπλύνατε τες καλά. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο στους 140ο C και τηγανίστε τα τσιπς πατάτας, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Αφαιρέστε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αλατίστε.
3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφού κάψει σε δυνατή φωτιά, σοτάρετε τα καλαμάρια για 1 λεπτό. Σβήστε με το κρασί, προσθέστε τη σάλτσα βασιλικού, ανακατέψτε και απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά.
4. Σερβίρετε τα καλαμαράκια πάνω στις πατάτες, γαρνίροντας με ντοματίνια και φύλλα βασιλικού.
- 800 γρ καλαμαράκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λωρίδες
- 60 ml λευκό κρασί (Chardonnay)
- 200 ml ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα βασιλικού:
- 70 γρ κουκουνάρια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 ματσάκια πλατύφυλλο βασιλικό
- 1 γρ πιπέρι
- 1 γρ αλάτι
- 150 ml εξτρά παρθένο ελαιόλαδο
- 100 γρ κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
- 60 γρ γιαούρτι στραγγιστό
Για τη γαρνιτούρα:
- ½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες
- 1 lt ελαιόλαδο για τηγάνισμα
από τον ChefΧΡΗΣΤΟ ΑΜΑΝΤΟΜέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
1. Αρχικά ετοιμάζετε τη σάλτσα βασιλικού: βάλτε στο μπλέντερ τα κουκουνάρια, το σκόρδο, το βασιλικό, το την κεφαλογραβιέρα, το μισό από το λάδι, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και χτυπήστε τα στη δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά, ώστε να γίνουν αλοιφή. Προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίστε να χτυπάτε, μέχρι να ενσωματωθεί.
2. Κόψτε τις πατάτες στο μαντολίνο σε τσιπς και ξεπλύνατε τες καλά. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο στους 140ο C και τηγανίστε τα τσιπς πατάτας, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Αφαιρέστε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αλατίστε.
3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφού κάψει σε δυνατή φωτιά, σοτάρετε τα καλαμάρια για 1 λεπτό. Σβήστε με το κρασί, προσθέστε τη σάλτσα βασιλικού, ανακατέψτε και απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά.
4. Σερβίρετε τα καλαμαράκια πάνω στις πατάτες, γαρνίροντας με ντοματίνια και φύλλα βασιλικού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου