Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι Αυγομαχίες 2014 στην Κρύα Βρύση !

      Για τέταρτη συνεχή χρονιά αναβίωσε το έθιμο των Αυγομαχιών την δεύτερη ημέρα του Πάσχα στην Κρύα Βρύση στην γειτονιά ΄΄τουρκοφώνικα΄΄ όπου και είχε πρωτοξεκινήσει ο θεσμός πριν από αρκετές δεκαετίες. Οι εμπνευστές της αναβίωσης των Αυγομαχιών, ο ιδιοκτήτης Λάκης Σπυρίδης του Café Verdi και οι θαμώνες του ήταν οι βασικοί διοργανωτές του θεσμού για μία ακόμη χρονιά, έχοντας φέτος και την στήριξη του Δήμου Πέλλας, υλικοτεχνικά, και όπως κάθε χρόνο της διαφημιστικής εταιρείας Prodexx στην Κρύα Βρύση .
Τις εκδηλώσεις φέτος άνοιξαν με χορούς της Μακεδονίας ο πολιτισμικός σύλλογος γηγενών Κρύας Βρύσης ΄΄ Οι Μακεδόνες΄΄ ενώ στην συνέχεια ξεκίνησαν οι Αυγομαχίες των παιδιών.
    Η συμμετοχή 36 παιδιών στον διαγωνισμό των παιδικών αυγομαχιών και 19 ενήλικων στις αντίστοιχες, δείχνει το ενδιαφέρον που αποκτάει ένας ακόμη θεσμός στην πόλη μας που πρέπει να διατηρηθεί και να μεγαλώσει με την στήριξη όλων μας. Το έπαθλο για τους μικρούς διαγωνιζόμενους ήταν ένα ποδήλατο το οποίο κέρδισε η Κυριακή Φιλιππίδου καθώς και πλήθος σοκολάτων και ζαχαρωδών, προσφορά του πολυκαταστήματος Ευθυμιάδη Ευθύμιου στην Ακρολίμνη, ενώ τα έπαθλα για τους τρεις πρώτους νικητές στις αυγομαχίες των ενηλίκων ήταν τρία κύπελλα ! Μεγάλος νικητής των ενηλίκων ήταν ο Θεόφιλος Φιλιππίδης. Από την πρωινή εκδήλωση των Αυγομαχιών δεν έλειψε και το πέρασμα πολλών δημοτικών συμβούλων, ενώ ο προσφορές είχαμε και από τους Αφούς Παρασκευόπουλοι 2 αρνιά και μεγάλο αριθμό σουβλάκια από το café Verdi ιδιοκτησίας Λάκη Σπύρίδη όλα για τους παρευρισκόμενους θεατές και διαγωνιζόμενους !


Γράφει ο Λύσανδρος Αμιτζόγλου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more