Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Απαλλακτικό το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, για τα 18 πρόσωπα που κατηγορούνταν για την υπόθεση της Δ.Ε.Υ.Α. Κρύας Βρύσης !

Ανάμεσα τους και τα ονόματα του νυν και υπ. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη, Καζαντζίδη Σωκράτη και Τσάτσου Κυριάκου
Έκθετοι μένουν οι εμπνευστές του συκοφαντικού φυλλαδίου που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες στην Κρύα Βρύση !


    Και εκεί που την περασμένη εβδομάδα, προφανώς με στόχο την σπίλωση ονομάτων, κυκλοφόρησε ως φειγ βολάν στην Κρύα Βρύση φωτοτυπημένο το έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Γιαννιτσών με ημερομηνία 21  Μαΐου 2013 και γνωστοποιούσε την ποινική δίωξη, συνολικά 19 προσώπων, εκ των οποίων τριών εν ενεργεία πολιτικών προσώπων, των οποίων τα ονόματα αναγράφονταν ολογράφως και των υπολοίπων μόνο τα αρχικά, εκδόθηκε από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης με υπ. αριθ. απόφαση 272/2014 το απαλλακτικό βούλευμα από πάσα κατηγορία και των 19 προσώπων ανάμεσά τους και οι Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Τσάτσος Κυριάκος και Καζαντζίδης Σωκράτης.
    Με την ίδια απόφαση καταργεί τους περιοριστικούς όρους εξόδου από την χώρα που τους είχε επιβληθεί, όλων των παραπάνω προσώπων και διατάσσει την απόδοση της χρηματικής εγγύησης σε αυτούς που την είχαν καταθέσει. Η παραπάνω απόφαση εκδόθηκε στις 11 Απριλίου 2014 .
      Η δικαστική αυτή υπόθεση που κράτησε για 12 ολόκληρα χρόνια (από τον Αύγουστο του 2002) εμπλέκοντας τρεις διαφορετικές δημοτικές αρχές, επηρέαζε σε μεγάλο βαθμό κάθε φορά τις εκλογές που διεξήχθησαν στο μεσοδιάστημα στον πρώην δήμο Κρύας Βρύσης. Η τελεσίδικη αυτή απόφαση κλείνει οριστικά ένα δυσάρεστο κλίμα που είχε διαμορφωθεί στις σχέσεις μεταξύ γνωστών, φίλων και συγγενικών προσώπων της πόλης μας, με την ελπίδα να μην δημιουργηθούν ξανά παρόμοιες καταστάσεις.
    Όσο για την συγκυρία να εμφανιστεί πριν από λίγες ημέρες ως φειγ βολάν σε δημόσιους χώρους της πόλης, φωτοτυπημένο το έγγραφο της ποινικής δίωξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Γιαννιτσών, με προφανή στόχο τον επηρεασμό του εκλογικού σώματος, μάλλον εκθέτει ανεπανόρθωτα τους εμπνευστές του, έχοντας καταφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα, μετά μάλιστα και την τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης για την υπόθεση !
     Εμείς επικοινωνήσαμε με τον δικηγόρο συντοπίτη μας Αλέξη Βλάχο, συνήγορο υπεράσπισης πολλών εκ των εμπλεκομένων προσώπων, ο οποίος φειδωλός και συγκεκριμένος στην διατύπωσή του, μας τόνισε ότι ΄΄η δικαιοσύνη έκανε απρόσκοπτα την δουλειά της, ενώ αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά, ότι όσοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν μη τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για μικροπολιτικά οφέλη, μάλλον τους αφήνουν εκτεθειμένους στην συνείδηση των πολιτών ! ΄΄


Γράφει ο Λύσανδρος Αμιτζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more