Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Περιοδεία του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Χαλκιδική

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας, πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στη Χαλκιδική μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο και τους Περιφερειακούς Συμβούλους.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε επίσκεψη  στο Σύνδεσμο Βιομηχάνων & Βιοτεχνών Λακκώματος, όπου συναντήθηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο και μέλη του Συνδέσμου, κατά την οποία συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων του Συνδέσμου και λειτουργικά θέματα της περιοχής.

«Επισκεφτήκαμε σήμερα το Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βιοτεχνών Λακκώματος και είχαμε την ευκαιρία μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής να ακούσουμε τα προβλήματα που απασχολούν το διοικητικό συμβούλιο και τις επιχειρήσεις – μέλη του, με κυρίαρχο την κατάρτιση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.
Αναλάβαμε σήμερα εδώ τη δέσμευση να πιέσουμε κι εμείς από την πλευρά μας την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να προχωρήσει αυτή η διαδικασία, διότι χωρίς αυτό, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ούτε τα υπόλοιπα προβλήματα που απασχολούν το Σύνδεσμο, όπως η βελτίωση των  υποδομών που απαιτούνται για να μπορέσει να συμβαδίσει η ανάπτυξη των επιχειρήσεων της περιοχής, με την προστασία του περιβάλλοντος». 
Στη συνέχεια οι κ Τζιτζικώστας και Γιώργος βρέθηκαν τη Νέα Καλλικράτεια όπου, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου Χαλκιδικής Χ. Σαρόγλου, περπάτησαν στην τοπική αγορά και συνομίλησαν με επαγγελματίες, πολίτες και καταστηματάρχες της περιοχής.
Ακολούθως, επισκέφτηκαν τις υπηρεσίες της Δημοτικής Ενότητας Ν. Καλλικράτειας  όπου συναντήθηκαν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Πασσαλή, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Εμπορικό Συλλόγου, όπως επίσης και με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
«Δεν ερχόμαστε για πρώτη φορά στην περιοχή, τα προβλήματα τα γνωρίζουμε καλά και κάνουμε ότι μπορούμε για να τα αντιμετωπίσουμε, σε συνεργασία με τη δημοτική σας αρχή. Χαλκιδική δεν είναι μόνο τουρισμός. Είναι και αγροτική παραγωγή αλλά και βιομηχανία. Στο επίκεντρο της πολιτικής μας έχουμε την ανάπτυξη όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των Περιφερειακών μας Ενοτήτων, μέσα από στοχευμένες δράσεις και κυρίως με τους πόρους του ΕΣΠΑ.
Οι πόροι  του ΕΣΠΑ δεν είναι μια αφηρημένη έννοια ούτε απλά αριθμοί. Είναι έργα τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, βοηθούν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, στις εξαγωγές, στον τουρισμό και ταυτόχρονα δημιουργούν θέσεις εργασίας που είναι και το βασικό ζητούμενο.
Σε αυτό ακριβώς το πνεύμα θέλουμε να συνεχίσουμε. Έχουμε κάνει σημαντικό έργο σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και το μόνο που ζητάμε από τους συμπολίτες μας είναι να μας εμπιστευτούν για να ολοκληρώσουμε το έργο αυτό, μακριά από τη λογική κομματικών αντιπαραθέσεων».

Στη συνέχεια ο  κ. Τζιτζικώστας και ο κ. Γιώργος επισκέφτηκαν τα Λατομεία  Λευκόλιθου Γερακινής, παρουσία των Περιφερειακών Συμβούλων Δ. Τζηρίτη και Δ. Μήτσιου, όπου συναντήθηκαν με το διευθυντή και τους εργαζομένους των μεταλλείων, ενημερώθηκαν για τον τρόπο  λειτουργίας της επιχείρησης και για την εξαγωγική της δραστηριότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more