Υλικά συνταγής...
1 κιλό σουπιές
1 πακέτο σπαγγέτι
500γρ. κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 σφηνοπότηρο ξύδι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Βράζουμε τα σπαγγέτι και κρατάμε ½ φλιτζάνι νερό στο στράγγισμα.
Πλένουμε καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε ροδέλες (κρατάμε το μελάνι τους και το προσθέτουμε στο τέλος ή το κρατάμε για να φτιάξουμε φρέσκα ζυμαρικά με αυτό).
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρασί, τη δάφνη, ½ ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές, περίπου 20-30 λεπτά.
Προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα. Προς το τέλος, προσθέτουμε και το ξύδι.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα σπαγγέτι και το νερό που έχουμε κρατήσει. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 3 λεπτά.
Σερβίρουμε.
cooklos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου