Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Το κουνουπίδι βοηθάει στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνων


Πολλοί είναι αυτοί που το έχουν κατηγορήσει ιδιαίτερα την ώρα του μαγειρέματος, καθώς είναι αλήθεια ότι το συγκεκριμένο λαχανικό, έχει μία έντονη μυρωδιά, η οποία ωστόσο εξαλείφεται, εάν στην κατσαρόλα την ώρα του μαγειρέματος ρίξουμε λίγες σταγόνες γάλα...


Όμως το ταπεινό κουνουπίδι αποτελεί στην κυριολεξία μία σούπερ τροφή, ενώ ο συνδυασμός ορισμένων συστατικών που περιέχει (όπως σουλφοραφάνη) έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι βοηθάει την πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνων, όπως του μαστού, των ωοθηκών του παχέος εντέρου και του προστάτη.

Για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται πολύ βράσιμο το λαχανικό , καθώς τα 2/3 των συστατικών του χάνονται.

Επιπλέον, το κουνουπίδι είναι ιδανικό και για δίαιτα, αφού τα 100 γραμμάρια αποδίδουν μόλις 26 θερμίδες και το 60% της βιταμίνης C που χρειαζόμαστε ημερησίως.

onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more